Box to Box

Στα δικά μου μάτια η Λίβερπουλ είναι το φαβορί για την Premier League

Στα δικά μου μάτια η Λίβερπουλ είναι το φαβορί για την Premier League
Η Λίβερπουλ συνεχίζει να κλείνει στόματα με τον Άρνε Σλοτ να έχει «κουμπώσει» ιδανικά στο Άνφιλντ και πλέον διεκδικεί τον τίτλο της Premier League έχοντας τις ίδιες και ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες με τους άλλους δύο διεκδικητές. 

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό της φετινής σεζόν για όλους του ποδοσφαιρόφιλους ήταν η Λίβερπουλ. Κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτεί κανείς πως ο αναμορφωτής του συλλόγου ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε να αποχωρήσει. Η πρόσληψη του Άρνε Σλοτ ενός προπονητή με έργο στην Φέγενορντ αλλά όχι σε top πρωτάθλημα, όπως ήταν λογικό είχε οδηγήσει τους φίλους της Λίβερπουλ να κρατάνε χαμηλούς τόνους θεωρώντας την φετινή χρονιά ως μια μεταβατική σεζόν.

Έχοντας πλέον ένα σοβαρό δείγμα από την φετινή Λίβερπουλ, ένα είναι το συμπέρασμα. Η φετινή Λίβερπουλ μπορεί και θα διεκδικήσει τα πάντα, αρχής γενομένης από την Premier League όπου στα μάτια μου είναι πλέον το φαβορί. Κι εξηγούμαι.

Πολλοί έλεγαν να δούμε την Λίβερπουλ στα σημαντικά ματς να έχουμε ένα δείγμα. Φαίνεται πως η νίκη μέσα στο Μιλάνο επί της Μίλαν με ανατροπή με τρομερή εμφάνιση δεν ήταν αρκετή. Στη συνέχεια έλεγαν για τις εγχώριες διοργανώσεις πως δεν έχει παίξει με κανέναν σοβαρό αντίπαλο (λες και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ομάδα επιπέδου Championship ή χαμηλότερης κατηγορίας) και πως η Τσέλσι θα είναι ο πρώτος πραγματικά καλός αντίπαλος.

Η νέα απάντηση των «κόκκινων» ήταν πάλι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μια δίκαιη νίκη κόντρα σε μια ομάδα που βαδίζει στα χνάρια της Μάντσεστερ Σίτι ως προς τον αλόγιστο τρόπο που ξοδεύει χρήματα. Μια ομάδα όμως δεν κρίνεται από ένα παιχνίδι. Προφανώς ο βαθμός δυσκολίας αλλάζει με τον αντίπαλο, αλλά οι βασικές ιδέες είναι εκεί, το στιλ παιχνιδιού και το τι θέλει ο νέος προπονητής από τους παίκτες του.

Και η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Με μια Αρσεναλ να παλινδρομεί και ν ασχολείται ίσως σε υπερβολικό βαθμό με τις διαιτητικές αποφάσεις, με μια Μάντσεστερ Σίτι η οποία περιμένει στο ακουστικό της την πιθανή ποινή για τις κατηγορίες για τις 115 οικονομικές παραβάσεις, στα δικά μου η Λίβερπουλ δείχνει αθόρυβα να ετοιμάζεται να κατακτήσει την κορυφή. Ακόμα και αν ηττηθεί την επόμενη αγωνιστική στο Λονδίνο από την Άρσεναλ, οι «κόκκινοι» χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς καν μεταγραφική ενίσχυση το καλοκαίρι, και με τον Άρνε Σλοτ να έχει κουμπώσει στο «Άνφιλντ», είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0