Box to Box

Το τέλος του Μπεγκιριστάιν φέρνει και το τέλος του Γκουαρντιόλα; Και αν ναι υπάρχει ο κίνδυνος να πάθει ότι και η Γιουνάιτεντ;

Το τέλος του Μπεγκιριστάιν φέρνει και το τέλος του Γκουαρντιόλα; Και αν ναι υπάρχει ο κίνδυνος να πάθει ότι και η Γιουνάιτεντ;

Η αποχώρηση του Τσίκι Μπεγκιριστάιν είναι προμήνυμα και για το μέλλον του Πεπ Γκουαρντιόλα και όλοι σκέφτονται για το αν η Μάντσεστερ Σίτι μπορέι να πάθει κάτι αντίστοιχο με την Γιουνάιτεντ όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σταμάτησε.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Τσίκι Μπεγκιριστιάιν από την θέση του αθλητικού διευθυντή της Μάντσεστερ Σίτι μετά από δώδεκα χρόνια άνοιξε ξανά την συζήτηση όσον αφορά το μέλλον του Πεπ Γκουαρντιόλα στην ομάδα.

Η απόφαση του Μπεγκιριστάιν ήταν γνωστή εδώ και καιρό και μάλιστα μια απόφαση που είχε παρθεί κατά την διάρκεια του τρεμπλ το 2023. Τελικά ο Καταλανός παρέμεινε και το φετινό καλοκαίρι οριστικοποιήθηκε η αποχώρησή του. Μάλιστα, οι φήμες θέλουν την Σίτι να έχει βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Πορτογάλου Ούγκο Βιάνα. Με κάθε σεβασμό στην δουλειά του Μπεγκιριστάιν, το πρόβλημα για τους πρωταθλητές Αγγλίας είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η Μάντσεστερ Σίτι κάνει τρομερές προσπάθειες για να τον πείσει να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον ίδιο ακόμα να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Όπως λένε όλοι οι στενοί φίλοι του Γκουαρντιόλα, «Με τον Πεπ, ποτέ δεν ξέρεις». Υπάρχουν κάποιοι στο ποδόσφαιρο που πιστεύουν ότι σκέφτεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο, τελικά, και αυτό υπαινίχθηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και το γεγονός πως στην διακοπή βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι έκανε πολλούς να θεωρήσουν πως ο λόγος που βρέθηκε στο σπίτι των ιδιοκτητών της Σίτι είναι το νέο συμβόλαιο.

Ο πραγματικός λόγος ήταν κάποιες εμπορικές συμφωνίες του την ώρα που οι οπαδοί με κάθε τρόπο όπως το πανό στα καταλανικά προσπαθούν να τον πείσουν. Το θέμα είναι τι σκέφτεται ο Πεπ. Ο τρόπος που απάντησε για το πανό άφησε πολλά ερωτήματα και με τον Μπεγκιριστάιν να αποχωρεί, ίσως το τέλος να είναι πραγματικά κοντά.

Και όπως είπαμε με κάθε σεβασμό στην δουλειά του Μπεγκιριστάιν, προσπαθούμε να σκεφτούμε την Μάντσεστερ Σίτι χωρίς τον Γκουαρντιόλα και η σκέψη αυτή μας φέρνει μνήμες της μεγάλης της αντιπάλου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ανακοίνωσε την αποχώρηση του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Και αν για τον έναν έχει βρεθεί ήδη ο αντικαταστάτης, για τον Πεπ είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκεφτεί κανείς πως μπορεί να λειτουργήσει η επόμενη ημέρα. Είναι αναπόφευκτο ότι, σε περίπτωση που φύγουν και οι δύο ταυτόχρονα, λολοι στο Μάντσεστερ θα λένε για μια νέα περίπτωση «Φέργκιουσον-Γκιλ» όταν είχαν αποχωρήσει από την Γιουνάιτεντ το 2013.

Κάτι απολύτως λογικό γιατί αυτό που κατάφερε ο Γκουαρντιόλα τα οκτώ τελευταία χρόνια με όλους του συνεργάτες του στην μπλε πλευρά του Μάντσεστερ δεν μπορεί να γίνει από κανέναν. Και ακριβώς λόγω αυτών των επιτυχιών, οτιδήποτε άλλο ακολουθήσει μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία.

Αυτό στο οποίο η Σίτι μπορεί να είναι σίγουρη είναι ότι ο άνθρωπος που έβαλε τις βάσεις για την αναγέννηση αυτού του συλλόγου, ο πρόεδρος Khaldoon Al Mubarak, δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει έτσι εύκολα να καταρρεύσει όλο αυτό το δημιούργημα. Άλλωστε, το όνειρό τους όταν αγόρασαν την Μάντσεστερ Σίτι να την κάνουν την κορυφαία ομάδα στον κόσμο το κατάφεραν έστω και με πολλά λεφτά που καμία άλλη ομάδα στον κόσμο δεν είχε.

Το σίγουρο είναι πως η κληρονομιά του Μπεγκιριστάιν είναι εξασφαλισμένη. Ακόμα και αν αυτή η κληρονομιά είναι απολύτως συνδεδεμένη με τον Γκουαρντιόλα. Γι αυτό κι ελπίζουν να μην είναι και το μέλλον συνδεδεμένο αλλά ο ένας Καταλανός να παραμείνει. Ακόμα όμως και αν δεν γίνει αυτό τα όσα πέτυχε το δίδυμο Μπεγκιριστάιν-Γκουαρντιόλα έχουν μπει στο πάνθεον της ιστορίας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0