Box to Box

Οι λόγοι απόλυσης του Μακελελέ από τον Asteras AKTOR; Ήταν αήττητος, ΔΕΝ σκεφτόταν… ελληνικά και ένα bonus!

Οι λόγοι απόλυσης του Μακελελέ από τον Asteras AKTOR; Ήταν αήττητος, ΔΕΝ σκεφτόταν… ελληνικά και ένα bonus!

Έφυγε ο Κλοντ Μακελελέ μέσα σε 21 ημέρες από τον Asteras AKTOR. Γιατί; Υπάρχουν λόγοι. Έτσι λέγεται τουλάχιστον. Και ας μην τους βλέπω εγώ. Κρίμα. Δεν τον είδαμε. Δεν τον ζήσαμε. Δεν ξέρουμε και τι θα λέει τώρα για εμάς. Αποχώρησε αήττητος άλλωστε. Και μετά από νίκη. Όπως και ο Ράσταβατς, στην αρχή της σεζόν. Αλλά μάλλον, θα υπάρχουν λόγοι…

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Αρχικά, να θυμίσουμε πως το BN Sports ήταν το πρώτο site στην Ελλάδα, το οποίο κατάφερε να αποκαλύψει τις επαφές του Κλοντ Μακελελέ με τον Asteras AKTOR. Πρόκειται για μία προσωπική επιτυχία, η οποία επιβεβαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό.

Ο Γάλλος προπονητής ήρθε, υπέγραψε, αποθεώθηκε στην Τρίπολη από τον κόσμο και μέσα σε 21 ημέρες αποτελεί παρελθόν. Μπορεί να το εκλογικεύσει κανείς;

Κοιτώντας τα αποτελέσματα, σίγουρα όχι. Δύο ισοπαλίες και μία νίκη είχε ο Asteras AKTOR με τον Μακελελέ στον πάγκο. Και θυμίζουμε πως ανέλαβε την ομάδα, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο, με τον Βεργέτη να είναι προσωρινά στην τεχνική ηγεσία.

Πρώτο ματς λοιπόν, με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας. «Κολλάει» στο 1-1, παρότι ο Τριανταφυλλόπουλος έχει δεχθεί κόκκινη κάρτα. Δεύτερο ματς, στην Τρίπολη. Πρεμιέρα για τον Γάλλο «σούπερ σταρ» μπροστά στο κοινό της ομάδας του. «Μπλοκάρει» απέναντι στον Λεβαδειακό, μένει ξανά το 1-1, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να αποκρούει πέναλτι.

Τρίτο παιχνίδι, εκτός έδρας, κόντρα στην Athens Kallithea. Άνετο «διπλό», 3-1 το τελικό αποτέλεσμα, πρώτο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα με τη νέα του ομάδα.

Μερικές ώρες μετά, προτού καν συμπληρωθεί 24ωρο, ο Μακελελέ αποτελεί παρελθόν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ΔΕΝ εξηγείται. Είμαι κάθετος. Δε «χωράει» καν κριτική, πόσω δε μάλλον, συζήτηση ή λήψη απόφασης. Και θυμίζω πως παρέλαβε την ομάδα μετά από ήττα, για να φύγει τελικά… αήττητος!

Πάμε τώρα σε όσα γράφονται στα ελληνικά site, αναφορικά με τους λόγους που πάρθηκε αυτή η απόφαση. Πρώτος λόγος… Το γεγονός πως χρησιμοποιούσε ποδοσφαιριστές σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που παίζουν. Και αναφέρονται δύο χαρακτηριστικά ονόματα. Πρώτο αυτό του Τριανταφυλλόπουλου, δεύτερο αυτό του Χουχούμη.

Κάπου εδώ, να αναφέρω κάτι! Ο Τριανταφυλλόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του και έπαιζε στον Παναθηναϊκό ως δεξιός μπακ. Όσον αφορά τον Χουχούμη; Είναι ο πρώτος Έλληνας σε συμμετοχές με τον Asteras AKTOR, μαζί με τον Νίκο Καλτσά, υπό τις οδηγίες του Κλοντ Μακελελέ. Το πρόβλημα λοιπόν ήταν πως έπαιξε ως εξτρέμ; Μα τη θέση την «υπηρέτησε» εξαιρετικά!

Περνάμε στον Αλάγκμπε, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης και στα τρία παιχνίδια του Μακελελέ στην ομάδα. Και αυτός αναφέρεται ως ένας από τους παίκτες που έπρεπε να έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Και ξαναλέω… Έπαιξε σε όλα και μάλιστα, μετρά και ένα… αυτογκόλ, στο ματς με τον Λεβαδειακό στο 8ο λεπτό.

Και όμως, ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και στην 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League!

Περνάμε στους Έλληνες… Γράφεται δεξιά και αριστερά πως δεν κοιτούσε τις ακαδημίες όσο θα έπρεπε. Σημείωση: Συζητάμε για διάστημα 20 ημερών! Τι να δει; Πότε να προλάβει; Και αν υπήρχε τρόπος ή χρόνος να προλάβει, θα ήταν… τώρα, που υπάρχει η διακοπή για τις εθνικές ομάδες!

Εκτός αν το πρόβλημα ήταν πως δεν χρησιμοποιήθηκαν σε αυτά τα τρία παιχνίδια ο Ζουγλής και ο Κακαδιάρης. Και αν για τον πρώτο, ας πούμε πως ο Asteras έχει δίκιο, για τον δεύτερο να αναφέρω πως είναι γκολκίπερ! Και πως σε τρία ματς, ο Μακελελέ χρησιμοποίησε ΔΥΟ τερματοφύλακες και 21 παίκτες. Θα έπρεπε να βάλει και τρίτον, ενώ δεν είχε μπροστά του παιχνίδι Κυπέλλου;

Μάλιστα… Ας καταλήξουμε κάπου. Αρχικά, δεν βλέπω λόγο να αντικατασταθεί ένας άνθρωπος μετά από νίκη. Και ο Asteras το έκανε για δεύτερη φορά φέτος. Πρώτα με τον Ράσταβατς, μετά με τον Μακελελέ. Μάλλον, στην Τρίπολη είναι το πρόβλημα, το οποίο γίνεται και μεγαλύτερο, όταν διώχνεις κάποιον, αφού κερδίσει, δύο φορές σε λιγότερο από δύο μήνες πρωταθλήματος.

Δεύτερον, ο Μακελελέ είναι τεράστια προσωπικότητα. Και όσα θα έχει να πει στους Γάλλους για την Ελλάδα, θα έπρεπε να μας απασχολούν περισσότερο.

Τρίτον, το Footmercato γράφει πως ο Μακελελέ δεν δεχόταν να χρησιμοποιήσει παίκτες που του έλεγε η ίδια η ομάδα.

Και τέταρτον… Bonus! Στο Athens Kallithea Asteras Aktor, βρέθηκε στις εξέδρες πρώην προπονητής των φιλοξενούμενων. Και θυμίζω πως ο Αργύρης Γιαννίκης, που ακούγεται πως αναλαμβάνει, δεν πέρασε ποτέ από την Τρίπολη!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0