Box to Box

«Το 2Χ2 της Καλαμάτας»: Πώς αλλάζουν τα πράγματα σε 180 λεπτά, ακόμη και αν μιλάμε για 73.000 κατοίκους…

«Το 2Χ2 της Καλαμάτας»: Πώς αλλάζουν τα πράγματα σε 180 λεπτά, ακόμη και αν μιλάμε για 73.000 κατοίκους…

Δύο επισκέψεις σε περίπου 30 ημέρες. Ο αριθμός των κατοίκων της Καλαμάτας ίδιος. Περίπου 73.000. Και όμως, συνάντησα… διαφορετικούς ανθρώπους. Τότε, μου έλεγαν «να φύγει ο ένας, ο άλλος, ο τρίτος». Τώρα, φωνάζουν για «διπλό» μέσα στο Αιγάλεω, για άνοδο, για ομάδα με φανέλα, πείσμα και δυνατότητες. Όλα άλλαξαν μέσα σε 180 λεπτά για τη Μαύρη Θύελλα και τον κόσμο που την περιβάλλει. Γεγονός… 100% ελληνικό!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Είναι η δεύτερη φορά που σας γράφω για την Καλαμάτα. Και υπάρχει λόγος. Σε μερικές ώρες από τώρα, θα τον μάθετε.

Και θα σας αρέσει πολύ. Διότι το BN Sports θα σας έχει αποκλειστική συνέντευξη ενός ανθρώπου που βρίσκεται για σύντομο χρονικό διάστημα εκεί, αλλά μάλλον, «πονάει» για την ομάδα λίγο περισσότερο από τους ανθρώπους που την περιβάλλουν.

Πριν από περίπου έναν μήνα λοιπόν, σας έλεγα πως η ίδια η πόλη δεν στηρίζει ιδιαίτερα τη Μαύρη Θύελλα. Δεν γεμίζει το γήπεδο, υπάρχουν απαιτήσεις, οι προσδοκίες είναι τεράστιες, αλλά πάντα υφίσταται ένα «αλλά».

Αμφισβήτηση, «γκρίνια», μισαλλοδοξία. Αυτά έβλεπα εγώ στην προηγούμενη επίσκεψή μου, με τον Νίκο Αναστόπουλο να τίθεται υπό αμφισβήτηση από τον κόσμο της ομάδας, επειδή η Μαύρη Θύελλα αποκλείστηκε με γκολ στο 115ο λεπτό, από την Παναχαϊκή, στο Κύπελλο Ελλάδος, σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Το λες και… υπερβολικό. Σχεδόν 30 ημέρες μετά όμως, εγώ συνάντησα ένα διαφορετικό κλίμα στους «ντόπιους». Μία διαφορετική «αύρα», ένα αίσθημα αισιοδοξίας, μία ατμόσφαιρα που σου έδειχνε να περιμένει πώς και πώς το ματς της 3ης αγωνιστικής της Super League 2.

Η Καλαμάτα συναντά εκτός έδρας το Αιγάλεω και τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η μόνη ομάδα του νότιου ομίλου που μετρά δύο νίκες και έξι βαθμούς, μετά από 180 αγωνιστικά λεπτά. Δύο γκολ στις καθυστερήσεις, ένα από τον Ντιγκινί και ένα από τον Μπαράλες.

Μοιάζει σημαντικό το ματς στο Αιγάλεω, αλλά οτιδήποτε και αν συμβεί, συζητάμε απλώς για την 3η στροφή ενός «μαραθωνίου». Μπορεί να ανέβει λοιπόν η Καλαμάτα στη Stoiximan Super League; Ίσως! Αλλά στο τέλος της ημέρας, πόσο «ελληνικό» ακούγεται πως το «να φύγει ο Αναστόπουλος» μετατράπηκε στο «διπλό μέσα στο Αιγάλεω, Καλαμάτα… ολέ»! Οξύμωρο…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0