Box to Box

Ο Ολυμπιακός δεν αντικατέστησε και τον Γιόβετιτς, αλλά ο Ουνάς έχει κάτι που ΔΕΝ διαθέτει άλλος εξτρέμ από το ρόστερ!

Ο Ολυμπιακός δεν αντικατέστησε και τον Γιόβετιτς, αλλά ο Ουνάς έχει κάτι που ΔΕΝ διαθέτει άλλος εξτρέμ από το ρόστερ!

Δεν είναι μόνο ο Κώστας Φορτούνης. Δεν είναι μόνο ο Ντάνιελ Ποντένσε. Είναι και ο Στέφαν Γιόβετιτς. Και αυτός λείπει από τον Ολυμπιακό! Αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Προβαίνει σε μία εξαιρετική κίνηση με τον Ουνάς και αν του βγει, θα θυμίσει τον Ντάνιελ Ποντένσε. Δείτε τον Αλγερινό και θα καταλάβετε. Δεν διαθέτουν οι «ερυθρόλευκοι» παίκτη με τα χαρακτηριστικά του!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός σαφώς και χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Αυτό είναι δεδομένο.

Τα πρώτα παιχνίδια της Stoiximan Super League το έχουν φανερώσει. Κέρδισε άνετα στον Βόλο, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ το καλύτερό του παιχνίδι το έκανε απέναντι στη Λαμία εκτός έδρας.

Βρισκόμαστε στην 5η αγωνιστική και τα τρία ματς που μεσολάβησαν πλην όσων αναφέραμε, κρίνονται προβληματικά. Και η νίκη με 2-1 κόντρα στην Athens Kallithea, και το 0-0 με τον Παναιτωλικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και η ήττα με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραδέχθηκε δημόσια τα λάθη του στην ενδεκάδα, μετά το αποτέλεσμα της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να «χρεωθεί» οποιαδήποτε ευθύνη. Διότι αυτούς έχει, αυτούς χρησιμοποιεί. Έφυγαν νευραλγικοί ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και ουδέποτε αντικαταστάθηκαν. Ούτε ο Κώστας Φορτούνης, ούτε ο Ντάνιελ Ποντένσε!

Και αν θέλετε την γνώμη μου, δεν ήρθε ούτε ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά του Στέφαν Γιόβετιτς. Καμία σχέση και ουδεμία σύγκριση ανάμεσα στον Γιάρεμτσουκ και τον Μαυροβούνιο. Ο πρώτος είναι εξαιρετικός εντός περιοχής, με τα φυσικά του προσόντα να τον βοηθούν. Ο δεύτερος έμπαινε στο γήπεδο, δεν είχε θέση, ήταν εκπληκτικός το τελευταίο τετράμηνο και καταλυτικός στην «ιστορική» κατάκτηση του Europa Conference League.

Ναι, ο Ολυμπιακός δεν κινήθηκε όσο έξυπνα θα μπορούσε το καλοκαίρι, έχασε χρόνο και πλέον, στηρίζεται σε δύο ποδοσφαιριστές. Στον Γουίλιαν και τον Ολιβέιρα. Αν αποδώσουν, έχει καλώς. Αν όχι, το ζήτημα γίνεται αξεπέραστο και ενδεχομένως μη αναστρέψιμο. Και αυτό το επισημαίνω πάντοτε με επιφύλαξη, διότι η σεζόν είναι μεγάλη και τα Play Offs διαφορετικά από τις προηγούμενες σεζόν.

Προχωράμε. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν όσα λέμε, βλέπουν ό,τι παρατηρεί και το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό. Εντοπίζουν τις παθογένειες και έχουν την ικανότητα να αποδεχθούν ή παραδεχθούν τα σφάλματά τους. Και θέλουν να τα αλλάξουν!

Πρώτη κίνηση; Να προσθέσουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν έχουν. Εξτρέμ που θυμίζει στην «κοψιά» τον Ντάνιελ Ποντένσε. Γρήγορο, όχι ιδιαίτερα ψηλό, ευκίνητο, με καλή τεχνική κατάρτιση. Εξαιρετική για την ακρίβεια.

Ο Αντάμ Ουνάς είναι τέτοιος. Και αν υπάρχει ένα σήμα – κατατεθέν στο παιχνίδι του είναι η ντρίμπλα του. Είναι αριστεροπόδαρος, του αρέσει να συγκλίνει, μπορεί να σουτάρει, έχει τη δυνατότητα να ανοίξει μία καλά οργανωμένη άμυνα.

Τι ΔΕΝ έχει; Ο Αλγερινός δεν είχε ποτέ και όσο περνούν τα χρόνια δεν την αποκτά, την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα. Κάποια πράγματα είναι απλά μαθηματικά. Μετρά δύο γκολ και δύο ασίστ σε Serie A και Ligue 1 την τελευταία τετραετία!

Κατά συνέπεια, εύκολα θα βρει κάποιος εντυπωσιακά highlights του στο Youtube, αλλά δύσκολα θα καταλήξει σε εξίσου όμορφα γκολ του. Διότι δεν σκοράρει ιδιαίτερα, με τους αριθμούς του με την Αλγερία να αποτελούν μία τρόπον τινά εξαίρεση. Έχει αγωνιστεί 28 φορές, έχει σκοράρει σε πέντε περιπτώσεις.

Πού καταλήγω; Στο ότι ο Ολυμπιακός κάνει μία πανέξυπνη κίνηση με έναν ποδοσφαιριστή που «φωνάζει» πως χρειάζεται «restart» στην καριέρα του. Τα προσόντα για να το καταφέρει, τα διαθέτει. Η ντρίμπλα του και η ικανότητά του στο «ένας εναντίον ενός είναι μοναδική». Αλλά το ότι για πρώτη φορά από το 2017 και έπειτα, η χρηματηριστιακή του αξία έχει επιστρέψει στα 7 εκατομμύρια (τότε έπαιζε στην Μπορντό), κάτι δείχνει.

Ας το έχουμε στο μυαλό μας και ας γίνει ο Ολυμπιακός η αιτία που θα το ξεχάσουμε γρήγορα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0