Box to Box

Ας μιλήσουμε λίγο για τη Μαρσέιγ του Ντε Τζέρμπι...

Ας μιλήσουμε λίγο για τη Μαρσέιγ του Ντε Τζέρμπι...

Η Μαρσέιγ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και δείχνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια πως μπορεί να απειλήσει την Παρί. Και όλα αυτά είναι έργο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2022 η Μπράιτον ανακοίνωνε την πρόσληψη του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στην θέση του Γκρέιαμ Πότερ πολλοί αντιμετώπισαν με μεγάλο σκεπτικισμό την κίνηση αυτή. Πανελίστες όπως ο Γκρέιαμ Σούνες δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως έθαψε τον Ιταλό λέγοντας πως η Μπράιτον έκανε την χειρότερη δυνατή επιλογή. Στην Αγγλία δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν τον Πότερ ότι πιο κοντά στον Γκουαρντιόλα ως προς την ποδοσφαιρική φιλοσοφία.

Το ίδιο ή και πιο κοντά ήταν όμως και ο Ιταλός τεχνικός και τα όσα πέτυχε με τους «γλάρους» απέδειξαν αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Πως είναι ένας  top-level προπονητής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το όνομα του είχε συνδεθεί με τους πάγκους των Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με τον ίδιο στον πάγκο η Μπράιτον έζησε κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της με την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά κυρίως με το υπέροχο ποδόσφαιρο που έπαιξε. Ο κύκλος αυτός όμως έκλεισε και για τον Ντε Τζέρμπι ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του για τη Μαρσέιγ.


Μια ομάδα θρύλος η οποία μπορεί να μην διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της, αλλά παραμένει η λαοφιλέστερη ομάδα της Γαλλίας και ένα τεράστιο μέγεθος για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Για τον Ντε Τζέρμπι ο πάγκος της Μαρσέιγ αποτελούσε την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Ένας κοιμώμενος γίγαντας που προερχόταν από μια καταστροφική σεζόν, σε ένα περιβάλλον ηλεκτρικό και κυρίως προβληματικό, σε ένα πρωτάθλημα που η κυριαρχία της Παρί δεν αμφισβητείται.

Για τον λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή ο Ιταλός τεχνικός κράτησε χαμηλούς τόνους. Έχοντας την πλήρη υποστήριξη του προέδρου του συλλόγου, Πάμπλο Λονγκόρια, αποφάσισε να κάνει ένα γερό ξεσκαρτάρισμα στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Την ίδια ώρα κινήθηκε έξυπνα και απέκτησε ποδοσφαιριστές με κίνητρο όπως ο Γκρίνγουντ ο οποίος είχε κάνει τρομερή σεζόν στην Χετάφε, ο Ρούλι ο οποίος ήρθε στην Μασσαλία με την αύρα του παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά και παίκτες όπως ο διεθνής με τις μικρές εθνικές της Αγγλίας, Τζόναθαν Ρόου από τη Νόριτς, ενώ έκανε και το μπαμ με τον Ραμπιό.

Αυτό όμως που κατάφερε ο Ντε Τζέρμπι ήταν να περάσει την δική του μεθοδολογία, αλλά κυρίως να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας. Ο ίδιος γνωρίζει καλά πως η Μαρσέιγ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Γαλλίας και αυτό προσπάθησε να εντρυφήσει και στους παίκτες του.

Και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και κυρίως εντυπωσιακά. Ξεκίνημα με πεντάρα μέσα στο σπίτι της Μπρεστ η οποία αγωνίζεται στο  Champions League και παρότι την 2η αγωνιστική ήρθε η εντός έδρας ισοπαλία με την Ρεμς, το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Άλλη μια εντυπωσιακή νίκη με τριάρα στην Τουλούζη, και μια νίκη επιβεβαίωσης κόντρα στη Νις στο ντέρμπι της Κυανής Ακτής. Την καλύτερη παράσταση όμως την έδωσε την Κυριακή στην έδρα της Λιόν.

Με παίκτη λιγότερο από το 5ο λεπτό λόγω της αποβολής του Μπαλέρντι, ο Ντε Τζέρμπι καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του και με γκολ στο 95’ έφυγε με το διπλό κόντρα στους «λιονέ». Η Μαρσέιγ αυτή την στιγμή είναι ισόβαθμη με την Παρί και την Μονακό στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές και όλοι στην Γαλλία τονίζουν πως οι «Φωκαείς» θα το πάνε μέχρι τέλος, ειδικά από την στιγμή που πλέον η Παρί δεν φοβίζει ειδικά μετά το τέλος της εποχής των μεγάλων αστεριών.

Η Μαρσέιγ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και δείχνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια πως μπορεί να απειλήσει την Παρί. Και όλα αυτά είναι έργο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.


Από την πλευρά του ο Ντε Τζέρμπι γνωρίζει καλά πως δεν θέλει πολύ ώστε η κατάσταση στην Μασσαλία να ξεφύγει, άλλωστε 1-2 άσχημα αποτελέσματα σε οδηγούν από τον Παράδεισο στην Κόλαση, ειδικά εκεί όπου μια πόλη ζει και αναπνέει για την Μαρσέιγ. Το σίγουρο πάντως είναι πως τόσο ο Ιταλός όσο και η Μαρσέιγ μόνο αδιάφορους δεν θα μας αφήσουν την φετινή σεζόν.   

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0