Box to Box

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε η Λίβερπουλ έστειλε μήνυμα

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε η Λίβερπουλ έστειλε μήνυμα
Μπορούν να βγούνε συμπεράσματα από την πρώτη αγωνιστική; Μπορούν αν είσαι η Λίβερπουλ και περνάς με την πιο επιβλητική εμφάνιση από το «Σαν Σίρο» κερδίζοντας άνετα την Μίλαν στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως η ομάδα του Άρνε Σλοτ θα το πάει μέχρι τέλος. 

Όλος ο κόσμος περίμενε με αγωνία να δει το νέο Champions League και το νέο φορμάτ και το κατά πόσο θα είναι ελκυστικό στο φίλαθλο κοινό. Αν ο σκοπός ήταν να δούμε πολλά γκολ τότε οι άνθρωποι της UEFA θα αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι. Άλλωστε το 9-2 της Μπάγερν Μονάχου στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ τα λέει όλα. Αν όμως στόχος ήταν να δούμε δυνατά και ισορροπημένα παιχνίδια τότε προφανώς και στη Νιόν της Ελβετίας θα πρέπει να αλλάξουν πλευρό. Η πεντάρα της Σέλτικ στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, τα εννιά γκολ της Μπάγερν και η τεσσάρα της Λεβερκούζεν αποδεικνύουν μάλλον το αντίθετο, πως κάποιες ομάδες ίσως να μην έχουν χώρο στην διευρυμένη αυτή διοργάνωση και θα αποτελέσουν τον σάκο του μποξ για τις πιο ισχυρές.

Από την πρώτη αγωνιστική βγήκαν όμως και άλλα συμπεράσματα με πιο βασικό την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Άρνε Σλοτ έκανε την πιο επιβλητική εμφάνιση από όλα τα μεγάλα ονόματα (δεν βάζουμε μέσα την Μπάγερν Μονάχου λόγω της χαμηλής δυναμικότητας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ). Σε ένα γήπεδο θρύλος για την διοργάνωση, κόντρα σε έναν αντίπαλο την Μίλαν, που έχει γράψει την δική της ιστορία στον θεσμό αλλά και με ένα γκολ στην πλάτη από τα αποδυτήρια.

Η εμφάνιση της Λίβερπουλ ήταν απλά καταπληκτική. Επιστρέφοντας μετά από ένα χρόνο απουσίας αλλά κυρίως ευρισκόμενη σε μια μεταβατική περίοδο με το τέλος εποχής του Γιούργκεν Κλοπ, οι «κόκκινοι» αποτελούσαν το μεγάλο μυστήριο. Και όμως, ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε, η αντίδραση μετά το 1-0 και τα τρία γκολ που σημείωσε έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η Λίβερπουλ θα το πάει μέχρι τέλος. Και αυτό χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να σκοράρουν οι επιθετικοί της.

Οι παίκτες του Άρνε Σλοτ είχαν 23 σουτ προς την εστία της Μίλαν, πέτυχαν γκολ από στημένες φάσεις, με τα στόπερ να κυριαρχούν στον αέρα. Κυρίως όμως έκαναν μια πειστική εμφάνιση στέλνοντας το μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους πως η φυγή του Γιούργκεν Κλοπ δεν θα επηρεάσει τόσο όσο πίστευαν και θα ήθελαν οι αντίπαλοι της.

Μπορεί το νέο Champions League να είναι ένα μίνι πρωτάθλημα και μία εμφάνιση να μην λέει τίποτα αν δεν έχεις διάρκεια, αλλά η μέχρι στιγμής παρουσία της Λίβερπουλ (με μοναδική εξαίρεση το ματς με την Φόρεστ) δείχνει πως φέτος θα είναι καλύτερη από την περσινή ομάδα και θα το πάει μέχρι το τέλος.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0