Box to Box

Με Μαρσιάλ, Πιερό, Λαμέλα και ένα ματς την εβδομάδα λόγω… Νόα, η ΑΕΚ είναι φαβορί για το πρωτάθλημα!

Με Μαρσιάλ, Πιερό, Λαμέλα και ένα ματς την εβδομάδα λόγω… Νόα, η ΑΕΚ είναι φαβορί για το πρωτάθλημα!

Ένα ματς ανά μία εβδομάδα. Φοβερή ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Έναν γκολκίπερ που θέλει να βρει τον εαυτό του και ποδοσφαιριστές που θέλουν να «μακιγιάρουν» τον χαμένο, περσινό τίτλο, από τον πανάξιο πρωταθλητή, τον ΠΑΟΚ. Η OPAP Arena να ζητά πρωτάθλημα πιο πολύ από ποτέ και η Νόα να αναδεικνύει την ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση. Έγινε, προχώρησε, ολοκληρώνεται. Και φέρνει στην Ελλάδα και τον Άντονι Μαρσιάλ… Γιατί λοιπόν αυτή η ομάδα, υπό τις συνθήκες που εξηγώ, να μην πάρει το πρωτάθλημα;

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Η σεζόν ξεκινάει. Η ΑΕΚ έχει θέσει ως πρώτο της στόχο την Ευρώπη. Να βρίσκεται και να αγωνίζεται σε αυτήν, εντός του χειμώνα.

Κοιτά κανείς όσα ακολουθούν και θεωρεί σχεδόν δεδομένο πως η «Ένωση» θα τα καταφέρει. Όσο δεδομένο φυσικά, μπορεί να λογίζεται κάτι που αφορά μία ελληνική ομάδα, εκτός συνόρων.

Ναι, ο Ολυμπιακός πήρε το Europa Conference League. Και αυτομάτως, το status της Ελλάδας στην Ευρώπη, έγινε διαφορετικό. Αλλά επειδή πρόκειται για μία σεζόν – εξαίρεση, και όχι για τον κανόνα, πάντα πρέπει να κρατάμε «μικρό καλάθι». Πόσω δε μάλλον από την στιγμή που συζητάμε για προκριματικά, για καλοκαιρινά παιχνίδια, για μεταγραφικό σχεδιασμό που δεν έχει ολοκληρωθεί.

Και μην ξεχνάτε την… ιστορία. Παραδοσιακά, οι ελληνικές ομάδες δεν διαπρέπουν τα καλοκαίρια. Και έμελλε φέτος, η «αρνητική» έκπληξη να λάβει χώρα από την ΑΕΚ. Αποκλείστηκε από τη Νόα, ο προπονητής της, Ρούι Μότα, «έγραψε» ιστορία και μία ομάδα που δεν γνωρίζαμε καν στην Ελλάδα, βρέθηκε τελικά στη League Phase του Europa Conference League.

Τεράστια αποτυχία για την ΑΕΚ; Ναι! Σαφώς και είναι. Και όποιος μεταφράσει το εν λόγω αποτέλεσμα διαφορετικά, απλά… αγαπάει πολύ την ΑΕΚ. Το εκλογικεύω και αυτό. Ακριβώς 32 ημέρες μετά όμως, όλοι πρέπει να παραδεχθούμε πως ενίσχυση υφίσταται. Η ΑΕΚ δεν είναι η ομάδα που  ήταν απέναντι στη Νόα.

Και θα το πω όσο πιο απλά γίνεται… Πλέον, διαθέτει στο ρόστερ της τον Έρικ Λαμέλα, έτοιμο (τότε έπαιξε ως αλλαγή), τον Φραντζί Πιερό και φέρνει και τον Άντονι Μαρσιάλ. Σαφώς και αλλάζει επίπεδο, υπό μία βασική προϋπόθεση. Να είναι όλοι αυτοί υγιείς στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Αν είναι, σε συνδυασμό με το ένα παιχνίδι ανά εβδομάδα που θα έχει να δώσει το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, στα δικά μου μάτια, το καθιστούν φαβορί για τον τίτλο. Και για να είμαστε αφοπλιστικά ειλικρινείς... Πέρυσι, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε ένα πανάξιο πρωτάθλημα. Την ίδια σεζόν, η ΑΕΚ «αυτοκτόνησε» και τα παραδείγματα είναι ποικίλα.

Αν θεωρήσουμε λοιπόν πως το Europa Conference League δεν θα το κατακτούσε, παρότι αποτελεί το 5ο πιο ακριβό μπάτζετ στη διοργάνωση, η ΑΕΚ στοχεύει ξεκάθαρα  στο πρωτάθλημα. Και ίσως, ο αποκλεισμός από τη Νόα να λειτούργησε προς όφελός της, στη… μεγάλη εικόνα.

Έκανε κινήσεις, ανέδειξε την ανάγκη της για μεταγραφές, αυτές έγιναν και γίνονται. Και για τον λόγο αυτόν, πιστεύω πως η ΑΕΚ μπορεί όντως, στο τέλος της σεζόν, να είναι πρωταθλήτρια!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0