Box to Box

Στο κλείσιμο ενός κύκλου, μη σε στενοχωρεί που τελειώνει κάτι, αλλά να χαίρεσαι που συνέβη!

Στο κλείσιμο ενός κύκλου, μη σε στενοχωρεί που τελειώνει κάτι, αλλά να χαίρεσαι που συνέβη!
Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν έναν κύκλο. Άλλες φορές μεγαλύτερο, άλλες φορές μικρότερο, πάντως κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα για να αφήσεις κάτι πίσω σου. Ποτέ δεν είναι εύκολο και ποτέ δεν είναι χωρίς πόνο καρδιάς, ωστόσο από την άλλη πλευρά, αυτή είναι η ίδια η ζωή. Ο κύκλος μου στο BN Sports έφτασε στο τέλος. Αυτό που αισθάνομαι πως συνέβη, από τον Μάιο του 2021 μέχρι σήμερα, με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί άνοιξε ορίζοντες για πολλά νέα παιδιά. Που θα κάνουν μεγάλη και σημαντική πορεία, είμαι βέβαιος!
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ήταν οι πρώτες μέρες του Μαΐου του 2021, όταν αυτό το site βγήκε στον αέρα. Είχαμε μπροστά μας το EURO, που είχε πάει ένα χρόνο πίσω, όπως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, που ξέραμε πως δεν θα είχαν θεατές στην εξέδρα.

Σε έναν κόσμο προσπαθούσε να συνέλθει μετά την πανδημία, σε μία εποχή που είναι μόλις τρία χρόνια πίσω, αλλά ταυτόχρονα μοιάζει και τόσο μακρινή, κάναμε μία προσπάθεια που από την αρχή φάνηκε να είναι ιδιαίτερη και διαφορετική. Σε αυτό το διάστημα νέα παιδιά, βρήκαν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, έχουν κάνει ήδη τις δικές τους μικρές επιτυχίες και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους.

Επίσης, αρκετά παιδιά ξεκίνησαν από εδώ και ήδη μέσα σε αυτήν την τριετία συνεχίζουν, έχοντας κάνει την πρώτη μεταγραφή της ζωής τους, κάπου αλλού την δημοσιογραφική τους πορεία.

Με παιδιά που κυρίως είχαν σπουδάσει στο ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ και άρπαξαν από τα μαλλιά την ευκαιρία, αλλά και με επαγγελματίες δημοσιογράφους, που τους ευχαριστώ και πάλι για την πλάτη που έβαλαν και την προσπάθειά τους να καθοδηγήσουμε αυτούς τους καινούργιους συναδέλφους.

Ο Άλκης Τσαβδαράς κυρίως και ο Γιάννης Ψαράκης, καθοδήγησαν με μαεστρία τα νεότερα μέλη του τιμ, ενώ ο Στέφανος Αβραμίδης και ο Κώστας Ψάρρας, πρόσθεσαν κύρος στην συντακτική ομάδα.

Από τους παλιότερους ρεπόρτερ, ο Θοδωρής Καρβουνιάρης ήταν πολύ σημαντικός, όπως και ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος, ενώ όσο περνούσε ο καιρός, παίρνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες, αναδείχτηκαν από τα καινούργια παιδιά ο Φάνης Τσοκανάς, ο Δημήτρης Μανάκος και ο Τάσος Φαραός, που πήραν όλο και περισσότερες ευθύνες επάνω τους.

Η Βασιλική Καραμούζα, αλλά και η Ευτυχία Οικονομίδου, άνοιξαν τα φτερά τους για τον επόμενο επαγγελματικό τους σταθμό αρπάζοντας τις ευκαιρίες τους.

Το BN Sports ήρθε στη ζωή μου σαν κάτι διαφορετικό από όποιο άλλο πράγμα είχα στήσει στο παρελθόν, ακριβώς γιατί είχαμε να κάνουμε με πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές. Η συνύπαρξη με αρκετά νέα παιδιά, μου θύμισε πάρα πολύ την αρχή του ΣΠΟΡ FM το 1996.

Λάθη έγιναν, όπως πάντα όταν άνθρωποι δουλεύουν. Και τις εντάσεις μας μπορεί να είχαμε, επίσης όπως συμβαίνει σε όλες τις δουλειές. Αλλά κυρίως, είχαμε εξαιρετικές στιγμές και πολλά από αυτά τα παιδιά, πήραν εδώ τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες να πάνε σε EURO, σε Final-4 μπάσκετ και σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σε τελικούς Κυπέλλου, σε ευρωπαϊκά ματς, ακόμα και σε Final-4 στο πόλο! Τον Μάρτιο όλη η συντακτική ομάδα βρέθηκε στις Βρυξέλλες και περάσαμε ωραία, εκτός από την ξεχωριστή εμπειρία που ήταν η επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ένα κείμενο που ουσιαστικά ήταν η επεξήγηση του πώς προέκυψε το περίφημο πέναλτι Πανένκα, γράφοντας για την συνάντησή μου στο EURO του 1996 με τον Τσεχοσλοβάκο άσο που έγραψε ιστορία, έφερε το βραβείο, την προσωπική μου διάκριση αλλά και της ιστοσελίδας, από την επιτροπή του ΠΣΑΤ το 2021 και είναι μια από τις ωραιότερες αναμνήσεις μου σε αυτή τη διαδρομή. Το βραβείο ανήκει σε ολόκληρο το τμήμα και όχι μόνο σε μένα!

Γενικά, στα 45 χρόνια της επαγγελματικής μου διαδρομής, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας κύκλος κλείνει. Είτε επρόκειτο για τα 23 χρόνια στο Mega, είτε για τα 19 χρόνια στη θέση του γενικού διευθυντή στον ΣΠΟΡ FM, τα εννιά χρόνια στην COSMOTE ΤV ή τα δέκα χρόνια στο SPORTIME, μπορεί να αλλάζουν οι συνθήκες, αλλά η συγκίνηση παραμένει έντονη.

Ποτέ δεν είναι εύκολο ένα αντίο. Αφήνεις ένα κομμάτι της ζωής σου πίσω. Λένε πως να μη στενοχωριέσαι όταν κάτι τελειώνει, αλλά να χαίρεσαι που συνέβη.

Αυτό νομίζω πως κρατάω σε αυτές τις τελευταίες αράδες που γράφω εδώ στο BN Sports. Καλή συνέχεια εύχομαι και θα τα λέμε!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0