Box to Box

«Μάθημα» για την ΑΕΚ θα ήταν τον Ιούλιο του 2023, φέτος είναι επανάληψη

«Μάθημα» για την ΑΕΚ θα ήταν τον Ιούλιο του 2023, φέτος είναι επανάληψη
«Προφανώς από τα λάθη πρέπει να μάθουμε, αλλά μέχρι σήμερα, δεν έχουμε μάθει». Η συζήτηση αρχίζει και τελειώνει εδώ. Κάτι φταίει και ο Ματίας Αλμέιδα είναι ο αρμόδιος για να το βρει, πριν τεθούν σε κίνδυνο στόχοι μίας ακόμα σεζόν. Μην «χρυσώνουμε» το χάπι, και βαφτίζουμε το πάθημα της ΑΕΚ με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες, διαφορετικά απ' ό,τι είναι πραγματικά.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει, τι ακριβώς συνέβη στην ΑΕΚ απέναντι στην Ίντερ ντ' Εσκάλδες.

Ήταν τέτοια η διαφορά δυναμικής, τόσο στα χαρτιά, όσο και στο γήπεδο για 65', που ναι μεν στο φινάλε, συνδέοντας κομμάτι-κομμάτι όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (24/07), με τις παθογένειες της περσινής σεζόν, καταλάβαινες πως είναι μια συνέχεια, αλλά κανείς δεν περίμενε να δεχθεί τρία γκολ -κακά τα ψέματα- από ημιεπαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

«Μία ευκαιρία, τρία γκολ». Γιατί στο αυτογκόλ του Βίντα και το πέναλτι του Στρακόσα, η ΑΕΚ τα «βάζει» μόνη της. Τα πραγματικά γκολ «ξεπερνούν» τα xGoals. Θα λέγαμε ότι «κι όμως, έγινε», αν δεν είχε ξαναγίνει.

Ήταν η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου, περί «χαλαρότητας» και «κατάρρευσης», που κόστισαν στην ΑΕΚ το περσινό πρωτάθλημα.

«Προφανώς από τα λάθη πρέπει να μάθουμε, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε μάθει». Η συζήτηση αρχίζει και τελειώνει εδώ.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν φταίει για το προσωπικό λάθος του Βίντα, ούτε γι' αυτό του Στρακόσα, ούτε για το χαμένο πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία, ούτε για την επιπολαιότητα στις καλές στιγμές της ΑΕΚ, όπως δεν έφταιγε και πέρυσι, για τη λανθασμένη έξοδο του Αθανασιάδη στις Σέρρες, την αδυναμία του Κάλενς να απομακρύνει μία εύκολη μπαλιά στην Τούμπα. Δεν έχει «χειριστήριο», όπως είπε. Είναι βασικά πράγματα, που ένας ποδοσφαιριστής τα κάνει λειτουργώντας στον «αυτόματο πιλότο». Όμως...

Κάτι φταίει, εδώ και καιρό, και ο Ματίας Αλμέιδα είναι ο αρμόδιος για να το βρει, πριν τεθούν σε κίνδυνο στόχοι μίας ακόμα σεζόν, στην οποία έχουν γίνει μεταγραφικές υπερβάσεις από τη νέα διοίκηση, οικονομικά και ποιοτικά.

Όπως φάνηκε στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν 2024/25, δεν το έχει λύσει ακόμη. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος. Πώς θα το λύσει;

Ο προπονητής, και ειδικά ο συγκεκριμένος προπονητής, ο πρώτος μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τα '90s που «κλείνει» τρεις σερί προετοιμασίες στην ΑΕΚ, γνωρίζει καλύτερα. Το γεγονός πως τα «συμπτώματα» επιμένουν και στην αρχή της νέας σεζόν, δεν παύει να προκαλεί ανησυχία. Το ξέρει, το νιώθει και από το αν και πόσο σύντομα τα γιατρέψει, θα κριθεί.

Όσον αφορά το αν είναι καλύτερα που το έπαθε τώρα;

Θεωρώ πως «ναι», γιατί υπάρχουν προσωπικότητες στο ρόστερ της ΑΕΚ, ξεκινώντας από τον ίδιο τον Αλμέιδα, ενώ φέτος προστέθηκαν κι άλλες, χωρίς να έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές της. Πάντως, αυτές οι καταστάσεις ή σε ξυπνούν ή σε ρίχνουν, γι' αυτό και απαιτούν ειδική διαχείριση.

Μην «χρυσώνουμε» το χάπι, όμως, και βαφτίζουμε το πάθημα της ΑΕΚ με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες, διαφορετικά απ' ό,τι είναι πραγματικά.

Όπως είπε και ο Ματίας Αλμέιδα μέσες άκρες, μάθημα θα ήταν τον Ιούλιο του 2023, μετά από την εξαιρετική σεζόν του νταμπλ. Φέτος, είναι επανάληψη περσινών φαινομένων.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0