Box to Box

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα «αποκάλυψε» τον στόχο της Μοντερέι και ο ατζέντης του Πινέδα, όσα έρχονται

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα «αποκάλυψε» τον στόχο της Μοντερέι και ο ατζέντης του Πινέδα, όσα έρχονται

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα λίγο πριν το «μπαμ», τα δεδομένα της υπόθεσης του Ορμπελίν Πινέδα και η πραγματική «απειλή», από πλευράς Μοντερέι.

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

«Υπάρχει ένας μεξικανικός σύλλογος που τον καλεί συνεχώς γνωρίζοντας ότι έχει ένα συμβόλαιο εδώ με εμάς». Τα λόγια του Ματίας Αλμέιδα δεν έχρηζαν ιδιαίτερης ανάλυσης. Ήταν και είναι ενοχλημένος από τον τρόπο που γίνεται το ασφυκτικό πρέσινγκ της Μοντερέι στον Ορμπελίν Πινέδα.

Προφανώς και υπάρχει ελεύθερη αγορά. Οποιοσδήποτε μπορεί να υπογράψει οπουδήποτε, εφόσον ικανοποιηθεί ο σύλλογος με τον οποίο έχει συμβόλαιο. Ο Αλμέιδα, όμως, άφησε να εννοηθεί πως η Μοντερέι παρακάμπτει τον σύλλογο, επικοινωνώντας με τον Πινέδα και προσπαθώντας να πείσει πρώτα αυτόν, ώστε να φέρει την ΑΕΚ προ τετελεσμένου γεγονότος. Και όσο κι αν ξενίζει, είναι αρκετά συνηθισμένη τακτική. Αν τα έχει καταφέρει;

Η πρόταση της Μοντερέι στον Πινέδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του BN Sports, είναι πράγματι μεγάλη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για όσους τον περιβάλλουν. Σαφώς και θα τα ζυγίσει όλα, μαζί με τον εκπρόσωπο και την οικογένειά του. Ασυγκίνητο, πάντως, δεν τον αφήνει. Εδώ και ημέρες, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, κάτι που είναι ξεκάθαρο, μετά από τις δηλώσεις του ατζέντη του, Μάριο Βιγιαρεάλ, στο Sport24 και τον Βαγγέλη Αρναούτογλου.

Ο Πινέδα, ωστόσο, υπέγραψε το καλοκαίρι του 2023, συμβόλαιο τεσσάρων ετών. Δεσμεύεται με την ΑΕΚ, έως το 2027 και για να προχωρήσει οτιδήποτε στην καριέρα του, εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της «Ένωσης», με τις απαιτήσεις της να είναι υψηλές.

Η πρόταση της Μοντερέι που απορρίφθηκε από την ΑΕΚ, πράγματι, ούτε που προσέγγιζε τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Και βάσει όσων γνωρίζουμε, δύσκολα οι Μεξικανοί θα φτάσουν σε ένα τέτοιο ποσό.

Ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουν με λιγότερα χρήματα, λοιπόν, είναι να πείσουν τον Πινέδα πως το μέλλον του είναι μακριά από την ΑΕΚ και να αρχίσει αυτός να πιέζει, ώστε να τα βρουν. Και πάλι, επιστρέφουμε στο αρχικό σημείο: δεσμεύεται με συμβόλαιο!

Αν έχει αποφασίσει πως θέλει να αποχωρήσει, όμως; Πόσο εύκολα παραμένει ένας δυσαρεστημένος παίκτης σε κάποιο ρόστερ; Πιο πιθανό, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να βάλουν όλες οι πλευρές «νερό στο κρασί τους», για να βρεθεί μία μέση λύση.

Όπως είχαμε αναφέρει προ ημερών, η Μοντερέι θα επανέλθει. Είναι δεδομένο. Η πραγματική «απειλή», ωστόσο, δεν είναι η πρότασή της, αλλά το να χαλάσει πλήρως το μυαλό του Πινέδα. Ακριβώς για ό,τι μίλησε ο Αλμέιδα.

Γιατί τότε, ίσως δεν μείνει δίαυλος επικοινωνίας ανοιχτός και η κατάσταση οδηγηθεί στα άκρα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0