Box to Box

Όλοι έχουν τα «κολλήματα» του Τεντέσκο, αλλά ο Λουκάκου μένει απροστάτευτος σε ένα ατελείωτο bullying

Όλοι έχουν τα «κολλήματα» του Τεντέσκο, αλλά ο Λουκάκου μένει απροστάτευτος σε ένα ατελείωτο bullying

Πράγματι, ο καλός Λουκάκου, είναι το κάτι άλλο. Ακόμα και τώρα. Ήρθε στο EURO έχοντας 21 γκολ πέρυσι, παραμένει με χαώδη διαφορά, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας του Βελγίου, αλλά όταν βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή, να τον περιμένουν στη γωνία για να τον χλευάσουν, ακόμα και για λάθος τελειώματα στην προπόνηση, κάτι πρέπει να κάνεις, για να τον αποσυμπιέσεις! Φαντάζεστε το «έργο» να παίξει σε επανάληψη και απέναντι στη Γαλλία;

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Ολόκληρο το Βέλγιο, όχι μόνο ο Ρομέλου Λουκάκου, είναι κατώτερο των προσδοκιών στο φετινό EURO. Έως ένα σημείο είναι και λογικό, γιατί οι περισσότεροι περιμένουν να δουν το Βέλγιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, στο EURO του 2024. Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε, έχουν αλλάξει πολλοί και πολλά, και ό,τι έχει μείνει ίδιο, είναι κατά έξι χρόνια γηραιότερο.

Ακόμα κι έτσι, παίζοντας προβληματικά, βρήκε τον τρόπο και προκρίθηκε. Και στο τέλος, δέχθηκε το γιουχάρισμα του αιώνα! Γενικότερα, ο κόσμος έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις από κάποιες εθνικές ομάδες (βλέπε Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία) και τις εξωτερικεύει -και- με άσχημο τρόπο. Γιατί το εν λόγω περιστατικό, ήταν πραγματικά θλιβερό.

Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο, πάντως, προκρίθηκε το Βέλγιο και το κυρίως μενού του τουρνουά, τώρα ξεκινά. Η φάση των ομίλων, όμως, οφείλει να του γίνει μάθημα. Κυρίως, για τον άνθρωπο που έχει στον πάγκο του: τον Ντομένικο Τεντέσκο.

Ειλικρινά, «τριγυρνώντας» σε Twitter και άλλες πλατφόρμες που η ανωνυμία επιτρέπει να γράψει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του, είδα απίστευτα βίντεο κατά του Ρομέλου Λουκάκου. Άλλα χιουμοριστικά κι άλλα προσβλητικά.

Είναι αλήθεια, πως λιγότερες από τις μισές ευκαιρίες να έβαζε, το Βέλγιο θα είχε προκριθεί πολύ πιο άνετα και κυρίως, με λιγότερη γκρίνια! Δεν τα έβαλε, όμως, και φαινόταν, πως περνάει δύσκολες ημέρες μέσα στη μεγάλη περιοχή. Εκεί ακριβώς, έπρεπε να επέμβει ο Τεντέσκο.

Ο Λουκάκου είναι ένα «θηρίο» μέσα στο «κουτί». Δεν παύει, όμως, να είναι φορ. Η ψυχολογία του είναι στα «τάρταρα» όσο δεν σκοράρει και σίγουρα έχει καταλάβει τι συμβαίνει εναντίον του στα social media. Βγάλε τον για λίγο. Δώσε του χώρο και χρόνο να καθαρίσει το μυαλό του. Δεν γίνεται ένας επιθετικός με συνεχή χαμένα τετ-α-τετ ή ακυρωμένα γκολ στο όριο, λόγω οφσάιντ, να έχει «χάσει» μόλις έξι λεπτά συνολικά, στα τρία ματς των ομίλων!

Εναλλακτικές υπάρχουν. Πέραν των πιο extreme λύσεων, με ψευτοεννιάρι των Ντε Κετελάρε ή τον Τροσάρ, η πιο προφανής είναι ο Λοΐς Οπεντά. Ένας φορ που σκόραρε 28 φορές τη σεζόν 2023/24, έκανε άνω-κάτω την κάτοχο του Champions League, Μάντσεστερ Σίτι, στους ομίλους, ενώ στους «16», είδε την ομάδα του, Λειψία, να αποκλείεται δύσκολα από τη μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης, Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτός ο επιθετικός, στο συγκεκριμένο προβληματικό επιθετικά Βέλγιο, αγωνίστηκε μόλις οκτώ λεπτά, σε τρία ματς! Σε τρία ματς που ο Λουκάκου, αντί να «χτίζει» την ψυχολογία του, την «γκρέμιζε» από το ένα 90λεπτο στο άλλο.

Έχει στο μυαλό του πως ο Λουκάκου είναι κάτι άλλο; Πράγματι. Στην καλή του ημέρα, είναι το κάτι άλλο! Ακόμα και τώρα, στα 31 του και με την καριέρα του σε πτώση, ήρθε στο EURO έχοντας 21 γκολ πέρυσι. Παραμένει με χαώδη διαφορά, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας του Βελγίου. Αλλά όταν βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή, να τον περιμένουν στη γωνία, για να τον χλευάσουν ακόμα και για λάθος τελειώματα στην προπόνηση, κάτι πρέπει να κάνεις, για να τον αποσυμπιέσεις!

Και αν δεν υπήρχαν λύσεις, ο Τεντέσκο θα είχε δικαιολογία. Τώρα, όμως, όχι. Οφείλει να «ξεκολλήσει» ο ίδιος, γιατί τότε, ίσως «ξεκολλήσει» και το Βέλγιο. Άλλωστε, ευκαιρίες παράγει, αλλά δεν τις κάνει γκολ.

Έως τώρα, δεν κόστισε τόσο. Φαντάζεστε, όμως, το «έργο» να παίξει σε επανάληψη και απέναντι στη Γαλλία; Ο Λουκάκου να χάσει και δύο και τρία τετ-α-τετ, να μείνει βιδωμένος στο γήπεδο έως το φινάλε, ασχέτως απόδοσης, και το Βέλγιο να αποκλειστεί για παράδειγμα, με 0-1;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0