Box to Box

Η καλύτερη εμφάνιση των Ισπανών μετά το Κίεβο το 2012, αλλά τον γαμπρό τον… ξυρίζουν στα νοκ άουτ!

Η καλύτερη εμφάνιση των Ισπανών μετά το Κίεβο το 2012, αλλά τον γαμπρό τον… ξυρίζουν στα νοκ άουτ!

Την Ισπανία σας έγραφα πριν αρχίσει το τουρνουά, πως την βλέπω να φτάνει μακριά, αν και πάντα είναι ένας γρίφος στα μεγάλα τουρνουά. Ξεκάθαρα μετά από αυτή την καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει, έπειτα από τον επικό τελικό του 2012 και το 4-0 επί της Ιταλίας, στο γήπεδο του Γκελζενκίρχεν έβγαλε όλη την ποιότητα, αλλά και μια αδυναμία: το εύκολο γκολ δεν υπάρχει και στα νοκ άουτ μπορεί να κοστίσει.

Γράφει ο Maverick

Η Ιταλία δεν είναι καλή όπως το 2021, αλλά δεν είναι και τόσο άσχημη, όπως φάνηκε στο γήπεδο, απλά μια εξαιρετική εμφάνιση από την Ισπανία την περιόρισε σε απαιτητικό ρόλο! Εγώ που είμαι λάτρης του ισπανικού στυλ ποδοσφαίρου, δεν την έχω δει σε ένα μεγάλο τουρνουά, από τον τελικό του Κιέβου το 2012, να είναι τόσο επιβλητική. Ήταν συνολικά  πολύ καλά προετοιμασμένη και φαίνεται να είναι αποφασισμένη να φτάσει το λιγότερο στον ημιτελικό. Ήταν διψασμένη και εξοπλισμένη με αρκετά όπλα. Το πιο σημαντικό, η νοητική προετοιμασία.

Η πορεία της από το προηγούμενο EURO το 2021 έως σήμερα, είχε μια ανομοιογένεια, η οποία στο δρόμο εξελίχθηκε στην αχίλλειο πτέρνα. Το ματς με το Μαρόκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ ήταν αυτό που έβαλε τέλος σε αυτό το ανομοιογενές πράγμα που είχε εξελιχθεί η Εθνική Ισπανίας, έπειτα από τις χρυσές μέρες της. Χιλιάδες πάσες, καμία φάση στη μικρή περιοχή.

Ο μονός υπαίτιος δεν ήταν φυσικά ο Λουίς Ενρίκε, αλλά και αρκετοί παίκτες για εκείνο το κάζο στο Κατάρ. Όμως ο ίδιος ο προπονητής γνωρίζει, πάνω από όλους, πως δεν ήταν σε καλή μέρα. Η Ισπανία το 2021 επίσης, στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έφτασε στα ημιτελικά, αλλά φοβήθηκε παρά πολύ την Ιταλία. Έπειτα από τον αποκλεισμό στο Κατάρ ο Ντε Λα Φουέντε κλήθηκε να συμμαζέψει τα πράγματα. Είδαμε στο Nations League, πως η εθνική ομάδα άλλαζε στυλ και νοοτροπία. Πολύ δύσκολο σε χώρες με βαθύ ποδοσφαιρικό DNA να κάνουν στροφή, ωστόσο έδειξε ότι έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της και έχει μεταβεί σε κάτι πιο ευθύ. Πιο αιχμηρό. Παίζει πιο φυσιολογικά, με πίεση και ανάκτηση, και πιο αποτελεσματικά.

Αλλά χάνει ευκαιρίες. Και σε ένα πιο δύσκολο νοκ άουτ ματς, με την Γαλλία ή τη Γερμανία, μπορεί να τιμωρηθούν. Δεν μπορεί κανείς πάντως να πει κάτι αντίθετο, σχετικά με το ποια ομάδα έως τώρα έχει ξεχωρίσει στο EURO 2024. Γλυκιά στο μάτι, με ωραία κυκλοφορία μπάλας, με κάθετες πάσες, με τον Ρόδρι να δίνει ρυθμό, τον Πέδρι να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση επίσης, με τον Γιαμάλ να ξεσηκώνει τον κόσμο, με τον Γουίλιαμς να δημιουργεί ρήγματα, η Ισπανία έχει δυνατότητες. Την πίστευα και την πιστεύω. Μην ξεγελιέται κανείς πάντως από τους ομίλους. Στα νοκ άουτ ξυρίζουν τον γαμπρό. Πάντα. Ισχύει για αυτούς που άρχισαν καλά, αλλά και εκείνες τις ομάδες που δεν ξεκίνησαν ακόμα δυνατά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0