Box to Box

Χωρίς «πισωγυρίσματα», γιατί δεν περισσεύει κανείς και δεν θα ζούμε κάθε χρόνο τα περσινά

Χωρίς «πισωγυρίσματα», γιατί δεν περισσεύει κανείς και δεν θα ζούμε κάθε χρόνο τα περσινά
Μακάρι και το 2024/25, να εξελιχθεί αναλόγως. Ξέρουμε καλά, όμως, πως οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας. Ας θέσουμε ως στόχο το 4/4 σε ευρωπαϊκούς ομίλους, κοιτώντας το πρώτο βήμα αρχικά, κι έπειτα το δεύτερο. Έχουμε «καεί» πολλές φορές, άλλωστε.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ γνώριζαν, πως μόνο με «Όσκαρ ατυχίας», δεν θα είχαν εύκολο αντίπαλο σε αυτήν τη φάση. Όχι βατό. Εύκολο! Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός απέφυγε κάποιες ομάδες που δεν τις θέλεις σε κανένα προκριματικό γύρο. Πόσω μάλλον, τόσο νωρίς.

Όσο καλές κι αν εμφανιστούν απέναντι στις ελληνικές ομάδες, για καμία από τις Μπάνια Λούκα/Εγκνάτια (ΠΑΟΚ), Μπότεφ Πλόντιβ/Μάριμπορ (Παναθηναϊκός) ή Βελέζ Μόσταρ/Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες (ΑΕΚ), δεν θα βρεθεί οποιαδήποτε δικαιολογία σε περίπτωση αποκλεισμού.

Και οι τρεις, οφείλουν να πάρουν την πρόκριση, για διαφορετικούς λόγους, αλλά με έναν κοινό σκοπό.

Ο ΠΑΟΚ, θα γνωρίζει πως ό,τι κι αν γίνει, θα είναι σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης: του Conference League. Ο Παναθηναϊκός, θα απέχει άλλη μία πρόκριση από την ίδια κατάσταση. Όσον αφορά στην ΑΕΚ, δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Θέλει το 3/3, αλλιώς «αντίο Ευρώπη» από το καλοκαίρι.

Ως προς τον κοινό στόχο, δεν είναι άλλος από τη συνέχεια στο περσινό οικοδόμημα. Και οι τέσσερις φετινοί εκπρόσωποι έβαλαν το λιθαράκι τους, με την παρουσία τους σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Όλοι είχαν τις μεγάλες νίκες τους. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δύο «κουβάλησαν» κι ένας (ο Ολυμπιακός) μας έφτασε έως την 15η θέση με το αδιανόητο στην αρχή της σεζόν: την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, του Europa Conference League.

Μακάρι και το 2024/25 να εξελιχθεί αναλόγως. Ξέρουμε καλά, όμως, πως οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας. Ας θέσουμε ως στόχο το 4/4 σε ευρωπαϊκούς ομίλους, κοιτώντας το πρώτο βήμα, κι έπειτα το δεύτερο. Έχουμε «καεί» πολλές φορές, άλλωστε. Κανένας δεν αποκλείστηκε από την κλήρωση.

Ο Ολυμπιακός είναι ήδη εκεί. Ο ΠΑΟΚ επίσης, στη χειρότερη στο Conference. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, οφείλουν να συμπληρώσουν το παζλ, της περσινής ευρωπαϊκής αφετηρίας, των ελληνικών ομάδων. Γιατί και φέτος, δεν «περισσεύει» κανείς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0