Box to Box

Η ποιότητα της Τουρκίας ξεπέρασε τελικά την απειρία και ίσως κάνει δρόμο στο EURO, αλλά και η Γεωργία βοήθησε να δούμε ωραίο ματς!

Η ποιότητα της Τουρκίας ξεπέρασε τελικά την απειρία και ίσως κάνει δρόμο στο EURO, αλλά και η Γεωργία βοήθησε να δούμε ωραίο ματς!

Στο παιχνίδι της Τουρκίας με την Γεωργία είδαμε το καλύτερο ματς, από την αρχή μέχρι το τέλος, σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι μία απάντηση σε όλους εκείνους που απαξίωσαν την Γεωργία επειδή αποκλείστηκε η Εθνική Ελλάδας. Οι Γεωργιανοί στην πρώτη τους συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, στα πρώτα 20 λεπτά ήταν ψαρωμένοι, μετά όμως μας έδωσαν την ευκαιρία, γιατί απλά δεν φοβήθηκαν, να δούμε κάτι πραγματικά πολύ όμορφο!

Γράφει ο Maverick

Λένε πως η εμπειρία δεν αγοράζεται. Αλλά αυτή η Τουρκία, διαθέτει πολύ ποιότητα και της   αρκούσε για να πάρει, ειδικά μετά από δύο εξαιρετικά πρώτα γκολ, τη νίκη χωρίς να ψάχνουμε στις ηλικίες των ποδοσφαιριστών δικαιολογίες. Τελικά μέτρησε η φανέλα και αυτό που δεν έδινε σιγουριά πριν το ματς, αφού οι ηλικίες των Τούρκων ήταν χαμηλές, δεν επηρέασε τα πράγματα παρά το γκολ που δεν μέτρησε για το 2-0 και το 1-1 αμέσως μετά μπορούσε να τους απορρυθμίσει!

Πάντα υπάρχει φόβος για το πώς θα μπορούσαν να διαχειριστούν τα πράγματα, αν στράβωνε το πράγμα, οι νεαροί Τούρκοι, αλλά μέσα στο γήπεδο και στη διάρκεια του ματς «μεγάλωσαν», παίρνοντας μια σπουδαία νίκη!

Η Γεωργία ήταν καλύτερη από ό,τι θα μπορούσαμε να την περιμένουμε. Και σίγουρα πολύ καλύτερη από το μεταξύ μας παιχνίδι των μπαράζ, στην Τιφλίδα, στα τέλη Μαρτίου. Την βοήθησε το γεγονός ότι δεν μέτρησε το δεύτερο γκολ, αμέσως μετά ισοφάρισε και είχε τις στιγμές της ακόμα και όταν ήταν πίσω στο σκορ ξανά, ειδικά στην εξαιρετική φάση της ατομικής προσπάθειας του Κοτσορασβλίλι και το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Γενικά δεν μπορεί να πει κάποιος ότι η Γεωργία έμοιαζε με τον φτωχό συγγενή σε αυτό το τουρνουά έως τώρα, με σαφέστατα καλύτερη ποδοσφαιρική εικόνα μέσα στο γήπεδο και από την Σκωτία στην πρεμιέρα απέναντι στους Γερμανούς, αλλά και από την γερασμένη Κροατία απέναντι στους Ισπανούς. Για να μην μιλήσω για τους Ουκρανούς που οι Ρουμάνοι τους διέλυσαν.

Η απειρία της Γεωργίας αλλά και του Σανιόλ από τον πάγκο, φάνηκε πάρα πολύ στο τρίτο γκολ που δέχονται, γιατί δεν υπήρχε καμία λογική να πάει μπροστά ο τερματοφύλακας στο κόρνερ. Και έτσι, έχουν δύο παιχνίδια μπροστά τους, για να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν. Σε μία τριπλή ισοβαθμία οπότε, μαζί με κάποιες άλλες ομάδες, μπορεί να χρειαστεί να μετρήσουν τα τέρματα ή εάν βγει τρίτη, και πάλι σε σύγκριση με κάποιους άλλους ομίλους, αυτό το ένα γκολ μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο!

Ήταν μία επιλογή εντελώς αυθόρμητη και αψυχολόγητη. Και τις πιο πολλές φορές αυτές οι επιλογές πληρώνονται!

Η Τουρκία πάντως μου άρεσε πάρα πολύ. Είχα ακούσει, μία ανάλυση στον sport-fm πριν αρχίσουν οι αγώνες, από τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, τον Βάιο Τσούτσικα και τον Μιχάλη Τσόχο, πως οι Τούρκοι μπορούν να πάνε μακριά. Δεν συμφωνούσα και μου φάνηκε λίγο περίεργο που το είπανε και όλοι μαζί. Μετά από αυτή την εικόνα, βάζω λίγο χειρόφρενο και κάνω ένα βήμα πίσω και λέω πως μπορεί να έχουν δίκιο. Θυμάμαι την Τουρκία του Μουντιάλ του 2002 και από την αρχή φαινόταν ότι είχε ομάδα για να πάει οκτάδα και τελικά βγήκε τρίτη. Το 2008 επίσης, έκανε πολύ σπουδαία παιχνίδια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε Ελβετία και Αυστρία με ανατροπές. Ήταν πολύ άτυχη τότε στον ημιτελικό και αποκλείστηκε από την Γερμανία με 3-2. Η τωρινή φουρνιά μπορεί να μην φτάσει τόσο μακριά, αλλά αυτό το πρώτο δείγμα ήταν πολύ θετικό. Και σίγουρα έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές που η ωριμότητά τους ίσως έρθει σε πλήρη άνθιση το 2028.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0