Box to Box

Παναθηναϊκός: «Πετώντας φελλούς στο γείσο του βαρελιού» ο χρόνος περνάει αλλά τα προβλήματα μένουν!

Παναθηναϊκός: «Πετώντας φελλούς στο γείσο του βαρελιού» ο χρόνος περνάει αλλά τα προβλήματα μένουν!

Τη στιγμή που στη συγκυρία μιας έξτρα μεταγραφικής περιόδου οι «μεγάλοι» της Σούπερλιγκ ενεργοποιούν τους μηχανισμούς τους, ο Παναθηναϊκός... στερείται μηχανισμού! 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

«Στο αποστακτήριο του J.D. αυτό είναι το αγαπημένο μας παιχνίδι, περιμένοντας το ουίσκι να ωριμάσει! Βλέπετε χρειάζονται πολλά χρόνια για την ωρίμανση του J.D.! Με την πρώτη γουλιά θα νιώσετε ευτυχισμένοι που αφήνουμε το χρόνο να κυλάει τόσο ευχάριστα!». Αυτό ακριβώς ήταν το σκριπτ της άκρως επιτυχημένης, έως και...περιβόητης τώρα πια, διαφήμισης του 1995 που έδειχνε τους εργαζόμενους για την παρασκευή του δημοφιλούς ποτού να πετάνε φελλούς σε ένα ανοιχτό βαρέλι σημαδεύοντας το γείσο και... μέσα, σκοτώνοντας την ώρα τους! Και πιστέψτε με, για το ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση τριγυρνάει, τις τελευταίες ημέρες, ολοένα και πιο συχνά στο μυαλό μου δεν ευθύνεται ούτε η, απολύτως υπαρκτή, παρελθοντολαγνεία μου ούτε η νοσταλγική μου διάθεση, επίσης ομολογημένη, συγκεκριμένα για τα 90's

Αυτός που ευθύνεται δεν είναι άλλος, ακούγεται παράδοξο αλλά θα εξηγήσω παρακάτω, από τον Παναθηναϊκό! Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ο τρόπος που, για μια ακόμη φορά, η πράσινη ΠΑΕ δυσλειτουργεί έχει φτιάξει στο... ταραγμένο μου μυαλό την εικόνα των υπευθύνων απλά να αφήνουν το χρόνο να περνά, μια εικόνα αμέλειας έως και... αδράνειας! Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ακόμη και το ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι «υπεύθυνοι» στο τριφύλλι σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση, στο κομμάτι των μεταγραφών, περί ου ο λόγος, ισχύει, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ αλλά και από τα γεγονότα, η «ενός ανδρός αρχή», αυτός ο ένας είναι ο προπονητής της ομάδας Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Η άποψή μου για τον Σέρβο τεχνικό είναι απολύτως θετική και καταγεγραμμένη, (ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: Aν δεν υπήρχε στο ποδόσφαιρό μας ο προπονητής του Παναθηναϊκού... θα έπρεπε να τον επινοήσουμε!), αυτό όμως δε σημαίνει ότι τον θεωρώ κατάλληλο ή και ικανό να επωμιστεί περισσότερα κομμάτια της λειτουργίας της ομάδας από αυτά που του αναλογούν! 

Κι αν ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί, μέχρις ενός σημείου, να λειτουργήσει υπό συνθήκες... «καλοκαιρινής ραστώνης», με το Γιοβάνοβιτς, άμα τη λήξει της σεζόν, να βρίσκει το χρόνο να τρέξει και τα μεταγραφικά, εντοπίζοντας πέρα από τις θέσεις στις οποίες η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να αποκτηθούν για να καλύψουν τα κενά, τι γίνεται αλήθεια το Γενάρη; Έρχεται ο Γκατσίνοβιτς, θα μου απαντήσετε, που είναι μια χαρά, και κάτι παραπάνω, περίπτωση, έως και ιδανική για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, δεδομένων των συνθηκών! Δεκτό, αλλά πόσοι αλήθεια Γκατσίνοβιτς μπορούν να προκύψουν, ποδοσφαιριστές παροπλισμένοι σε ομάδες μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που τυγχάνει να είναι και συμπατριώτες του προπονητή άρα και δεκτικοί στην... πατριωτική πειθώ του; Όχι και πολλοί, φαντάζομαι θα συμφωνήσουμε! 

Και για να το πάμε κι ένα βήμα παραπέρα φτάνοντας στο...επίδικο, τι γίνεται αλήθεια όταν οι συνθήκες είναι έκτακτες, η περίσταση εξαιρετική άρα και πιεστική! Εδώ επιτρέψτε μου να απαντήσω εγώ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ μέχρι αποδείξεως του εναντίου! Προφανώς και αναφέρομαι στο... αναπάντεχο μεταγραφικό παράθυρο που άνοιξε από Ουκρανία και Ρωσία, η ΑΕΚ έχει ήδη υπογράψει τον Κριχόβιακ, ο ΠΑΟΚ κοιτάζει με πολύ ζωηρό ενδιαφέρον και προσπαθεί να προχωρήσει την υπόθεση Βιτάο, ο Ολυμπιακός ασχολείται, το ομολόγησε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, με τον πολύ Καμπελά και ο Παναθηναϊκός... παρίσταται και χαιρετίζει! Με λίγα λόγια, ενώ οι θεωρητικά κα πρακτικά μεγάλοι του ανταγωνιστές ενεργοποιούν τους λιγότερο ή και περισσότερο αποτελεσματικούς μηχανισμούς τους προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλά καλά μηχανισμό να ενεργοποιήσει!

Γιατί το να περιμένει κανείς από το Γιοβάνοβιτς στην... κάψα των πλέι οφ, προετοιμάζοντας την ομάδα του για τη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος αλλά και για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου, να προλάβει να ασχοληθεί με τις ανοιχτές ανατολικές αγορές, να εντοπίσει, να αξιολογήσει και να προτείνει ποδοσφαιριστές προς... απόκτηση θα ήταν τουλάχιστον παράλογο! Και μη μου πείτε ότι υπάρχουν άλλοι στον Παναθηναϊκό να επιληφθούν του ζητήματος γιατί αν όντως υπάρχουν οι «πράσινοι» κάνουν πολύ καλή δουλειά για να τους κρύψουν κι αυτοί, απ’ την πλευρά τους, δεν κάνουν απολύτως τίποτα, όλο αυτό το διάστημα, για να εμφανιστούν! Το ζήτημα στο οργανόγραμμα δεν προέκυψε, προφανώς, χθες, είναι απλά το απροσδόκητο της... εμβόλιμης μεταγραφικής περιόδου που το φέρνει και πάλι στο προσκήνιο! Ίσως, παράλληλα, αυτή να είναι και η ευκαιρία του Παναθηναϊκού να συνειδητοποιήσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα! Όσο περισσότερο εμπιστεύεται, και φορτώνει, τον προπονητή του για θέματα που δε θα έπρεπε να τον απασχολούν τόσο περισσότερο τον εκθέτει και, προφανώς, δεν του αξίζει κάτι τέτοιο! Πρόκειται για έναν άψογο επαγγελματία που σίγουρα δεν αφήνει το χρόνο να περνά... πετώντας απλά φελλούς στο γείσο του βαρελιού! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0