Basket Talk

Δραπέτευσε από την Πόλη και επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό! (video)

Δραπέτευσε από την Πόλη και επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό! (video)

Δυσκολεύτηκε στο τέλος αλλά κατάφερε να φύγει με το «διπλό» ο Παναθηναϊκός από την Πόλη, επικρατώντας 81-76  της Φενέρμπαχτσε.

Αγχώθηκε στο τέλος ο Παναθηναϊκός, αλλά βγήκε νικητής στο φινάλε, επικρατώντας 81-76 της Φενέρμπαχτσε.

Με ένα χαμένο τρίποντο και από τις δύο ομάδες ξεκίνησε το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει τον πρώτο του πόντο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Η Φενέρμπαχτσε έκανε ένα επιμέρους 5-0 με τους Γκούντουριτς και Κόλσον. Ο Ματίας Λεσόρ ήταν εκείνος που σταμάτησε το σερί των γηπεδούχων, με τον Κέντρικ Ναν να βάζει την ομάδα του μπροστά, ευστοχώντας από τη γραμμή των 6.75 (5-6). Η Φενέρ έκανε τέσσερα λάθη μέχρι τα μέσα της περιόδου, με την ελληνική ομάδα να τα εκμεταλλεύεται και να περνάει μπροστά στο σκορ (9-10).  Η επίθεση και η άμυνα ήταν αρκετά αποτελεσματική του Παναθηναϊκού, καταφέρνοντας να κλείσει την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 6 πόντων (15-21).

Ο Λορέντζο Μπράουν ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με τέσσερα συνεχόμενα σουτ, στέλνοντας την ομάδα του για πρώτη φορά στο ματς στο συν 10 (15-25). Η σειρά της Φενέρ ήταν να κάνει ένα επιμέρους 6-0, με 3/3 βολές  του Μπιμπέροβιτς και τρίποντο του Μέλι. Ο Κέντρικ Ναν ευστόχησε από την περιφέρεια, με τον Μπιμπέροβιτς να δίνει για ακόμα μία επιθετική λύση, για την ομάδα του (24-28). Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, υπήρξε μία ωραία συνεργασία του Σλούκα με τον Γιουρτσεβέν, με τον Έλληνα να υψώνει και τον Τούρκο να κάνει ένα τρομερό alley-op κάρφωμα. Στο συν 12 πήγε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, με τον Γκραντ και Σλούκα βάζουν τρίποντα, κάνοντας το σκορ 30-42. Έπειτα οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα με 5-0 σερί, μειώνοντας τη διαφορά στους επτά (35-42). Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο δεν έχασαν τον ρυθμό τους και με ένα δίποντο από τον Ναν, λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρος, κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 11 πόντων (35-46).

Το σκορ της δευτέρου ημιχρόνου το άνοιξε ο Μέλι από την πλευρά των γηπεδούχων, με τους Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ να συνεχίζουν ακάθεκτοι και να μεγαλώνουν τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπάλντουιν ήταν εκείνος που έδωσε μία «ανάσα» για τη Φενέρ, μειώνοντας στους 10. Στη συνέχεια, γύρισε στον πάγκο ο Λεσόρ, καθώς συμπλήρωσε από νωρίς τρία φάουλ , δίνοντας τη θέση του στον Γιουρτσεβέν. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικέβιτσιους δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον ρυθμό του αντιπάλου, με του φιλοξενούμενους να στέλνουν τη διαφορά στο συν 14 (47-61). Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε και πλησίασε στο σκορ με τους Μπάλντουιν και Μπιμπέροβιτς να δίνουν επιθετικές λύσεις, μειώνοντας στους 8 για τη Φενέρ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (54-62).

Η Φενέρμπαχτσε έβγαλε αντίδραση στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, καταφέρνοντας να πάρουν το προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς (67-65). Μετά από 3 άστοχες επιθέσεις, 2 χαμένες βολές του Λεσόρ και 2 λάθη του Παναθηναϊκού, ο Κόλσον έδωσε αέρα 5 πόντων στη Φενέρ με γκολ-φάουλ (70-65). Ο Λορέντζο Μπράουν μείωσε για τους «πράσινους», μετά από μία εξαιρετική δημιουργία του Σλούκα. Στη συνέχεια η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να κάνει την μεγάλη ανατροπή στο τέλος , ωστόσο με ένα μεγάλο τρίποντο από τον Σλούκα και ένα καλάθι του Λεσόρ, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν «σφράγισε» τη νίκη, φεύγοντας με ένα μεγάλο «διπλό» από την Πόλη.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0