Basket Talk

«Ελληνική» συμμαχία, για να πανηγυρίσουν μαζί: Να μιμηθεί ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό, αλλά και το… αντίστροφο!

«Ελληνική» συμμαχία, για να πανηγυρίσουν μαζί: Να μιμηθεί ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό, αλλά και το… αντίστροφο!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν εκτός έδρας αποστολές απόψε (25/10), με τον πρώτο να αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε και τον δεύτερο την Μπάγερν Μονάχου. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να μιμηθούν τους «πράσινους», αλλά κι το…αντίστροφο!

Εκτός έδρας αποστολές για τις ελληνικές ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε, ενώ ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία.

Δύσκολες εξορμήσεις και για τις δύο εκπροσώπους της χώρας μας, ωστόσο, στις σημερινές (25/10) αναμετρήσεις πρέπει να… μιμηθούν ο ένας τον άλλον!

Ας ξεκινήσουμε με το ζευγάρι ΦενέρμπαχτσεΠαναθηναϊκός που είναι η πρώτη χρονικά συνάντηση. Οι «πράσινοι» πρέπει να πράξουν όπως ο Ολυμπιακός πέρυσι στον «μικρό» τελικό, και όχι όπως φέτος, κόντρα στην τουρκική ομάδα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με «όπλο» τα μακρινά του σουτ και πρωταγωνιστή τον Άλεκ Πίτερς, κατάφερε να «πάρει» το ματς, έπειτα από παράταση. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τα ελεύθερα σουτ και να είναι αρκετά εύστοχοι από τη γραμμή των 6.75, ώστε να κερδίσουν την αναμέτρηση.

Μπάγερν ΜονάχουΟλυμπιακός είναι το δεύτερο ζευγάρι, με τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη για φέτος. Για να το πετύχουν αυτό, θα πρέπει να μιμηθούν τον Παναθηναϊκό της προηγούμενης σεζόν, ΄όταν με «οδηγό» τον Κέντρικ Ναν πανηγύρισε μέσα στη Γερμανία.

Μπορεί η Μπάγερν Μονάχου να μην αποτελεί ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, ωστόσο έχει ξεκινήσει αρκετά δυναμικά φέτος, καταφέρνοντας να κερδίσει στην πρεμιέρα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει τον «δικό» του Ναν και να μην δώσει περιθώρια στην ομάδα του Γκόρντι Χέρμπερτ, με τους Γερμανούς να εκμεταλλεύονται και με το παραπάνω την αδράνεια του εκάστοτε αντιπάλου. Το έχουν «κάνει» άλλωστε αμέτρητες φορές...

Τι και αν είναι «αιώνιοι»; Πρέπει να... συμμαχήσουν και να μιμηθούν ο ένας τον άλλον. Αν το κάνουν, τότε και οι δύο ομάδες θα πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Ελλάδα! Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό...

Κωνσταντίνα Αρμακόλα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0