Basket Talk

Έκανε ό,τι ήθελε στο glass floor του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός και σταμάτησε το σερί της ΑΕΚ στη GBL! (video)

Έκανε ό,τι ήθελε στο glass floor του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός και σταμάτησε το σερί της ΑΕΚ στη GBL! (video)

Ο Παναθηναϊκός έκοψε το σερί της ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League, επικρατώντας 94-74  της «Ένωσης».

Απότομη προσγείωση για την ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό να κάνει ό,τι θέλει στο glass floor του ΟΑΚΑ, επικρατώντας της 94-74 «Ένωσης».

Ο Παναθηναϊκός AKTO δεν μπορούσε να ευστοχήσει εύκολα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Γκραντ να ήταν εκείνος που έβαλε τους πρώτους τέσσερις πόντους για τους γηπεδούχους. Ο Όμηρος Νετζήπογλου άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, με τον Λορέντζο Μπράουν να δίνει κατευθείαν απάντηση, κάνοντας το 4-4. Στη συνέχεια η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχασαν αρκετά καλάθια, με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται και να κάνει ένα 7-0 σερί, καταφέρνοντας να πάρει τον προβάδισμα (11-10). Ωστόσο, οι Λορέντζο Μπράουν και Ματίας Λεσόρ έδωσαν επιθετικές λύσεις, στέλνοντας ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό AKTOR. Στα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου, ο Χάντελ Χέιλ έβαλε τρίποντο buzzer beater, μειώνοντας στους τέσσερις για την ΑΕΚ (23-19).

Μετά από μία άστοχη κατοχή ο Παναθηναϊκός AKTOR κατάφερε να πετύχει καλάθι, έπειτα από ένα εύστοχο δίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου, πηγαίνοντας τη διαφορά στους πέντε (25-20). Η «Ένωση» στα μισά της περιόδου κατάφερε να σκοράρει μόνο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, με τους Λορέντζο Μπράουν και Ματίας Λεσόρ να στέλνουν την ομάδα του στο συν εννιά, για πρώτη φορά στο ματς (30-21). Η ομάδα του Σάκοτα δεν διατήρησε τον ρυθμό της από το πρώτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες των «κιτρινόμαυρων» να μην μπορούσαν να βρουν επιθετικές λύσεις. Οι «πράσινοι» ξέφυγαν στο συν 16, με τον Γκόλντεν να ήταν ο μόνος από την πλευρά των φιλοξενούμενων που σκόραρε, ρίχνοντας τη διαφορά στο 12 (39-27). Με ένα δίποντο μέσης απόστασης από τον Κέντρικ Ναν, ο Παναθηναϊκός πήγε για πρώτη φορά στο συν 17, δυσκολεύοντας όλο και περισσότερο το έργο της ΑΕΚ (44-27). Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα τρίποντο buzzer beater από τον Λορέντζο Μπράουν, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν με προβάδισμα 20 πόντων στα αποδυτήρια (49-29).

Με ένα 4-0 σερί ξεκίνησε Παναθηναϊκός AKTOR, με τον Μάριους Γκριγκόνις να ευστοχεί από ένα τρίποντο και μία βολή. Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά ανέβηκε στους 33 πόντους (66-36), με την ΑΕΚ  να μην μπορούσε να βάλει «στοπ» στους «πράσινους». Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν μεγάλωναν όλο και περισσότερο τη διαφορά, σκοράροντας από οποιαδήποτε γωνία του παρκέ, μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (72-40).

Η ομάδα του Σάκοτα άρχισε αρκετά δυναμικά στο τελευταίο μέρος του ματς, ξεκινώντας με ένα 7-0 σερί. Οι Ναν και Καλαϊτζάκης έδωσαν λύσεις από την περιφέρεια, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν από το 34 στους 23 πόντους (78-55). Οι Χαμπ και Μπράις από την μεριά των φιλοξενούμενων κατάφεραν να μειώσουν για την ομάδα τους, όμως οι Γκριγκόνις και Μπράουν ήταν ασταμάτητοι, κλειδώνοντας τη νίκη. Έτσι ο Παναθηναϊκός «έκοψε» το σερί της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τους «πράσινους» να συνεχίζουν το απόλυτο στη Stoiximan Basket League.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0