Basket Talk

Με «ορεξάτους» Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Καρδίτσα! (video)

Με «ορεξάτους»  Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Καρδίτσα! (video)

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστές του Σάσα Βεζένκοφ και Νίκολα Μιλουτίνοφ κατάφερε και πέρασε νικηφόρα από την Καρδίτσα, επικρατώντας 61-77.

Πέρασε νικηφόρα από την Καρδίτσα ο Ολυμπιακός, με τους Σάσα Βεζένκοφ και Νίκολα Μιλουτίνοφ να βάζουν την υπογραφή τους στη τρίτη νίκη των «ερυθρολεύκων» στη Stoiximan Basket League, με σκορ 61-77.


Με δύο λάθη ξεκίνησε το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, με την Καρδίτσα να περνάει μπροστά από τρίποντο του Λιούις. Ο Σάσα Βεζένκοφ  έδωσε αμέσως την απάντηση ισοφαρίζοντας, παρόλα αυτά άλλη μία λύση από τη γραμμή των 6.75 έδωσε ο Λιούις, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (6-3). Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με εύστοχα σουτ από τον Βεζένκοφ, ο οποίος ήταν ο μόνος παίκτης που σκόραρε από την πλευρά των φιλοξενούμενων, στα πρώτα  λεπτά της αναμέτρησης  (8-6). Από την άλλη μεριά ο Λιούις ήταν αυτός που σκόραρε για την ομάδα του, κάνοντας το (8-8). Ο Μουστάφα Φαλ πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να επιστρέφει στο παρκέ, έπειτα από τον τραυματισμό του, μεγαλώνοντας τη διαφορά για την ομάδα του. Ωστόσο, η Καρδίτσα με δύο καρφώματα από τον Γουότσον και με ένα δίποντο από τον Χόκλερ, κατάφερε να μειώσει στους πέντε πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου (19-14).

 Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισε με ένα 8-0 σερί τη δεύτερη περίοδο, με τον Λαρετζάκη να κάνει μία τρομερή ασίστ στον Μιλουτίνοφ, με τον Έλληνα διεθνή να περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του αντιπάλου του και να οδηγεί τον Σέρβο σε κάρφωμα. Στοπ στο σερί των φιλοξενούμενων έβαλε ο Χόκλερ, ο οποίος ευστόχησε από την περιφέρεια. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στους οκτώ , ύστερα από δύο συνεχόμενα καρφώματα του Γουότσον μετά την ασίστ του Δίπλαρου(24-32). Έπειτα οι «ερυθρόλευκοι» εκτόξευσαν τη διαφορά από τα μέσα της περιόδου και μετά, με τους Βεζένκοφ, Λαρετζάκη και Μιλουτίνοφ να πρωταγωνιστούν, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο συν 18 (28-46).

  Για δυόμιση λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν καλάθι, με τον Παπανικολάου να είναι εκείνος που σκόραρε τους πρώτους πόντους του ημιχρόνου. Ωστόσο, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του αντιπάλου και κατάφερε να μειώσει, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πάρει time-out (36-48). Μετά από αντιαθλητικό που δόθηκε στον Παπανικολάου, η Καρδίτσα κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ, ρίχνοντας τη διαφορά στους έξι (50-44). Ο Μιλουτίνοφ για ακόμα μία φορά έδωσε «ανάσα» στους Πειραιώτες, κάνοντας ξανά τη διαφορά διψήφια. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του τρίτου δεκαλέπτου ο Νίκος Δίπλαρος αποβλήθηκε από το ματς, ύστερα από δύο τεχνικές ποινές που δέχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά (62-46).

Στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ρίξουν τη διαφορά, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν νέα αντεπίθεση, με τους φιλοξενούμενους να πήραν ξανά προβάδισμα 18 πόντων, έπειτα από ένα τρίποντο του Μήτρου Λονγκ. Από εκεί και πέρα η Καρδίτσα δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια αντίδραση. Κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε μία εύκολη νίκη επί θεσσαλικού εδάφους, για την τρίτη αγωνιστική της Stoiximan Basket League.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0