Basket Talk

«Το είχε, το μπορούσε, το.. έχασε»: Δια πυρός και σιδήρου... ήττα για τον αυτόχειρα Ολυμπιακό, που αποχωρεί ξανά με σκυμμένο κεφάλι κόντρα στην Εφές! (video)

«Το είχε, το μπορούσε, το.. έχασε»: Δια πυρός και σιδήρου... ήττα για τον αυτόχειρα Ολυμπιακό, που αποχωρεί ξανά με σκυμμένο κεφάλι κόντρα στην Εφές! (video)

Με αρνητικό αποτέλεσμα «έκλεισε» την πρώτη «διαβολοβδομάδα» στη φετινή EuroLeague ο Ολυμπιακός, καθώς ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές με σκορ 91-89

Δεν κατάφερε να «σπάσει» την κατάρα ο Ολυμπιακός μέσα στην έδρα της Αναντολού Εφές, καθώς ηττήθηκε από την τουρκική ομάδα με σκορ 91-89. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να κάνουν το 2/2 στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της φετινής EuroLeague.

Ο Εβάν Φουρνιέ πέτυχε τους πρώτους πόντους για τον Ολυμπιακό, με τον Νουόρα από την Αναντολού Εφές να κάνει το 2-2. Στη συνέχεια, ο Φουρνιέ συνέχισε να μεγαλώνει το προβάδισμα για την ομάδα του, σκοράροντας από τη γραμμή των 6.75, ωστόσο έκατσε στον πάγκο, κάνοντας δύο φάουλ από πολύ νωρίς στο παιχνίδι, με τον Τάϊλερ Ντόρσει να μπαίνει στο παιχνίδι. Σάσα Βεζένκοφ και Μουστάφα Φαλ έβρισκαν σουτ για την ομάδα τους, με τον Πουαριέ να είναι εκείνος που σκόρε για την τουρκική ομάδα, μετά από αρκετά λεπτά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, χάρη στην αμυντική του λειτουργία και το αμυντικό ριμπάουντ και κάνοντας μόνο ένα λάθος, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 12 πόντων (23-11).

Με επτά σερί πόντους ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο ο Λάρκιν, μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά. Την απάντηση από την πλευρά των «ερυθρολεύκων» έδωσε ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ, πετυχαίνοντας ένα μεγάλο σουτ. Ωστόσο, η Αναντολού Εφές κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, με τους Λάρκιν και Γιλμάζ να δίνουν επιθετικές λύσεις για την ομάδα τους, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πάρει time-out. Η ελληνική ομάδα χαλάρωσε αρκετά αμυντικά, με τον Λάρκιν και Τόμπσον να το εκμεταλλεύονται και να ρίχνουν τη διαφορά στους τέσσερις (37-33). Μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς μείωσε στον πόντο, με εύστοχο τρίποντο από τον Τόμπσον. Με εκπληκτική φάση τελείωσε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός, με τον Ντόρσεϊ να σκοράρει ένα δύσκολο δίποντο, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Έτσι, οι «κόκκινοι» πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα τριών πόντων (44-41).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δύο εύστοχες βολές από τον Βεζένκοφ, ωστόσο μετά από λάθος των φιλοξενούμενων η Εφές κατάφερε και πάλι να μειώσει στον πόντο. Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες έχασαν συνεχόμενα τρίποντα, με την ελληνική ομάδα να είχε 3/12 μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Μάχη τριπόντων είχαμε στην τρίτη περίοδο με Φουρνιέ να πετυχαίνει μεγάλα σουτ το ένα μετά το άλλο, ωστόσο με το ίδιο νόμισμα απάντησαν οι Λάρκιν και Μπράιαντ. Μετά και ο Βεζένκοφ έβαλε την υπογραφή του από τη γραμμή της περιφέρειας, διαμορφώνοντας το σκορ 64-61, υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν ασταμάτητος στα μακρινά σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο με διαφορά πέντε πόντων (70-65).

Στο συν οκτώ έστειλαν τη διαφορά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου. Ο ΜακΚίσικ έκανε ήταν αρκετά «ζεστός» από τη γραμμή των 6.75, ωστόσο η αμυντική λειτουργία της ελληνικής ομάδας δεν ήταν αρκετά αποτελεσματική, με την Εφές να παραμένει κοντά στο σκορ (82-78). Στη πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα ο Λάρκιν έφερε στα ίσα το ματς τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (82-82). Για πρώτη φορά στο ματς πέρασαν μπροστά οι γηπεδούχοι, με τρίποντο από τον Μπράιαντ, τρία λεπτά πριν τη λήξη. Στο τέλος ο Ολυμπιακός έχασε την συγκέντρωσή και δεν κατάφερε να πα΄ρει ξανά το προβάδισμα, με τον Λάρκιν να κάνει αυτό που ξέρει καλά να είναι ασταμάτητος στα μακρινά σουτ, κλείνοντας τον αγώνα με 24 πόντους. Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με το «διπλό» από την Κωνσταντινούπολη και γνώρισε για έβδομη συνεχόμενη φορά την ήττα από την Εφές.




www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0