Basket Talk

«Πλήρωσε» το κακό του ξεκίνημα και έχασε στην Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός!

«Πλήρωσε» το κακό του ξεκίνημα και έχασε στην Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός!
«Πλήρωσε» τα λάθη του πρώτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός και ηττήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτη , με σκορ 90-86 . 
Με ήττα έκλεισε την πρώτη « διαβολοβδομάδα » της σεζόν ο Παναθηναϊκός , καθώς ήττηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτη με σκορ 90-86 . 

Με ένα σερί 8-0 ξεκίνησε η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Εντιαγέ να ανοίξει το σκορ και στη συνέχεια η Μούσα και ο Αμπάλδε να είναι ευστοχημένοι από τη γραμμή των 6.75. Ο Τσεντί Όσμαν έβαλε ένα μεγάλο σουτ, μειώνοντας για την ομάδα του. Οι Ισπανοί συνέχιζαν να μεγαλώνουν το προβάδισμα, «πληγώνοντας» την ελληνική ομάδα από την περιφέρεια. Με πέντε γρήγορους πόντους από τον Ερναγκόμεθ, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν άφησε να ξεφύγει, ακόμα περισσότερο οι γηπεδούχοι (19-10). Ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά με τους Χουάντσο και Παπαπέτρου να πετυχαίνουν τρίποντα, παρόλα αυτά η Ρεάλ έβρισκε λύσεις από την περιφέρεια, τελειώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 28-19 υπέρ των γηπεδούχων. Η ομάδα τους Τσους Ματέος ολοκλήρωσε την περίοδο με 4/6 δίποντα και 6/10 τρίποντα, ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 5/10 και 3/8, αντίστοιχα.

Οι «Μαδριλένοι» έχουν αρκετές κατοχές στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν το εκμεταλλεύτηκε, με τον Γιουρτσέβεν να χάνει εύκολα σουτ. Οι «πράσινοι» κατάφεραν και μείωσαν αρκετά τη διαφορά, πηγαίνοντας στο -6 (32-26), όμως ο Γιούλ έδωσε «ανάσα» στην ομάδα του, ευστοχώντας από την περιφέρεια (35-26). Ο Παπαγιάννης πέτυχε ακόμα ένα μεγάλο καλάθι, αλλά ο Ντεκ από την πλευρά των γηπεδούχων, δεν απαντάει με το ίδιο «νόμισμα», κρατώντας τη διαφορά σταθερή. Ο Ναν πριν τη λήξη του ημιχρόνου κέρδισε φάουλ από τον Γιούλ, έχοντας το δικαίωμα τριών βολών, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ρίξει τη διαφορά στους τέσσερις. Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού δούλεψε στο τέλος, με αποτέλεσμα να «κρατήσει» κοντά στον αντίπαλο, τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο στους -5 (43-38).

Με τρίποντο από τον Κέντρικ Ναν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός . Ωστόσο, η Ρεάλ απάντησε με 7-0 σερί, φτάνοντας ξανά στο συν 9. Ο Μούσα ήταν ασταμάτητος στο τρίτο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να μην μπορούσε να του βάλει «στοπ». Είναι ένα πολύ κακό αμυντικό δεκάλεπτο για την ελληνική ομάδα, με τους Ισπανούς να μην εκμεταλλεύονται και να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο τη διαφορά. Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» με καλάθι από τον Ναν και τρίποντο από τον Όσμαν κατάφεραν να περιορίσουν τη ζημία στο τέλος της περιόδου, κλείνοντας την τρίτη περίοδο με σκορ 70-58.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός μείωσε στους δέκα, με εύστοχο δίποντο από τον Ναν, ωστόσο οι Ντεκ και Γιούλ πέτυχαν μεγάλα σουτ, καταφέρνοντας να μεγαλώσουν το προβάδισμα. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν προσπάθησε να κάνει το comeback στα μισά του δεκαλέπτου, με τους Γιουρτσέβεν , Όσμαν και Ναν να ξεχωρίζουν, ωστόσο οι Χεζόνια και Καμπάσο έδιναν επιθετικές λύσεις για την ομάδα τους. Έτσι, ο Παναθηναϊκός όσο κι αν προσπάθησε να κάνει την ανατροπή στο τέλος δεν τα κατάφερε, καταγράφοντας τη δεύτερη ήττα του στη EuroLeague.



www.bnsports.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0