Basket Talk

Ο Άρης είχε δύο πρόσωπα και αντιμετώπιζε την… ίδια ομάδα: Το έχασε μόνος του, «μπλόκαρε» και πανηγύρισε η Χάποελ! (video)

Ο Άρης είχε δύο πρόσωπα και αντιμετώπιζε την… ίδια ομάδα: Το έχασε μόνος του, «μπλόκαρε» και πανηγύρισε η Χάποελ! (video)

Τρίτη ήττα για τον Άρη στο Euro Cup, με την Χάποελ Ιερουσαλήμ να κάνει την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, επικρατώντας με 78-68. Σε εξαρετική βραδιά ο Ντε Τζούλιους,μετρώντας 30 πόντους!

 Ο Άρης δεν άντεξε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την Χάποελ να αλλάζει «πρόσωπο» την πιο καθοριστική στιγμή, με αποτέλεσμα να πάρει την νίκη με σκορ 78-68 .Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ντε Τζούλιους με 30 πόνοτυς!

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα για τον Άρη, κάνοντας ένα γρήγορο 7-2, με τους Ντε Τζούλιους και Νόλεϊ να είναι εκείνοι που πέτυχαν τα πρώτα καλάθια για την ομάδα τους. Στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου η Χάποελ πέρασε μπροστά, με τους Μόργκαν, Σμιθ και και Τζόνσον να πετυχαίνουν μεγάλα σουτ. Οι Ισραηλινοί είχαν αρκετές αποτελεσματικές επιθέσεις, πηγαίνοντας τη διαφορά στο συν 8 (13-21). Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν κατάφερε να ξανά πάρει το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο, ωστόσο μείωσαν τη διαφορά, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει υπέρ της ισραηλινής ομάδας (23-17).

Με τρία εύστοχα σερί σουτ από τον Ντε Τζούλιους ξεκίνησε ο Άρης τη δεύτερη περίοδο, διαμορφώνοντας το σκορ 20-23. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν το προβάδισμά τους, με την ελληνικά ομάδα να είναι άστοχη από τη γραμμή των 6.75, έχοντας 1/9 τρίποντα μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου. Ωστόσο, ο Ντε Τζούλιους ήταν ο μόνος που έδινε επιθετικές λύσεις, από την πλευρά του Άρη, με αποτέλεσμα να μειώνει τη διαφορά στον πόντο. Μετά από αρκετή ώρα οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά, χάρη σ’ένα εύστοχο σουτ του Μπανκς (30-29). Βασίλης Τολιόπουλος ευστόχησε το πρώτο του τρίποντο δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, πηγαίνοντας τη διαφορά στο συν 4 (33-29). Ο Άρης μέχρι του τέλος τέλους του δεκαλέπτου είχε καλό επιθετικό ρυθμό, με την ελληνική ομάδα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα 39-32.

Τρομερό ξεκίνημα για τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας τη διαφορά στο συν 11. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στους τέσσερις πόντους, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την αναποτελεσματικότητα του Άρη στο σουτ (45-41). Ο Ντε Τζούλιους ήταν αυτός που έδωσε «ανάσα» για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, αποκτώντας μία διαφορά ασφαλείας. Παρά την αστοχία από την περιφέρεια η ελληνική ομάδα κατάφερε να έχει το προβάδισμα, όμως η Χάποελ κατάφερε να μειώσει στο τρίποντο, πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (51-48).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα, με τον Μόργκαν να ευστοχεί τρίποντο (51-51). Μετά από αρκετά λεπτά ο Σμιθ έφερε την ομάδα του ξανά μπροστά, με την Χάποελ να έχει το προβάδισμα μετά από αρκετά λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό την πιο καθοριστική στιγμή του παιχνιδιού, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στο συν 10 (67-57). Ο Άρης προσπάθησε να κάνει το comeback, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να μειώνει στους έξι. Παρόλα αυτά, ο Άρης δεν άντεξε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ηττήθηκε από την Χάποελ, με σκορ 68-78.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0