Basket Talk

EuroLeague Day 6: «Άλωσε» την Πόλη ο Ερυθρός Αστέρας - «Βύθισε» τη Ρεάλ η Μπασκόνια! (video)

EuroLeague Day 6: «Άλωσε» την Πόλη ο Ερυθρός Αστέρας - «Βύθισε» τη Ρεάλ η Μπασκόνια! (video)
Η πρώτη μέρα της «διαβολοβδομάδας» ολοκληρώθηκε με συναρπαστικές αναμετρήσεις. Ερυθρός Αστέρας και Μπασκόνια οι εκπλήξεις της μέρας, ενώ η Παρτίζαν πανηγύρισε την πρώτη νίκη στη EuroLeague!

Με  συναρπαστικές αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της «διαβολοβδομάδας». Ερυθρός Αστέρας και Μπασκόνια ήταν οι εκπλήξεις της μέρες. Η Παρτίζαν πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη EuroLeague, με την Βίρτους Μπολόνια να... αναζητά το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στη διοργάνωση!

Άλμπα Βερολίνου - Βιλερμπάν: 84-79 

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την «διαβολοβδομάδα» η Άλμπα Βερολίνου, επικρατώντας επί της Βιλερμπάν με σκορ 84-79 στην τρίτη αγωνιστική της EuroLeague, με τους Γερμανούς να πετυχαίνουν την πρώτη του νίκη στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια, με τους γηπεδούχους να φτάνουν και στο συν 13, όμως η γαλλική ομάδα κατάφερε να μειώσει στους δύο πόντους. Ωστόσο, η Άλμπα κατάφερε να πάρει το ματς στα τελευταία λεπτά, υποχρεώνοντας την Βιλερμπάν στην δεύτερη ήττα της.

Ο Μάρτιν Χέρμανσον αναδείχθηκε ο MVP της αναμέτρησης, σημειώνοντας 21 πόντους, ενώ καλή εμφάνιση έκανε και ο Τρέβιον Γουίλιαμς, κάνοντας double-double, με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από τους ηττημένους, ξεχώρισαν οι Τίο Μάλεντον με 17 πόντους και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Πάρις Λι, σημειώνοτνας έναν λιγότερο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-13, 36-36, 64-54, 84-79

Φενέρμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας: 76-57 

Με το «διπλό» έφυγε από την Τουρκία ο Ερυθρός Αστέρας, επικρατώντας επί της Φενέρμπαχτσε με σκορ 76-57, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 3/3 στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αντιθέτως, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους γνώρισε την πρώτη της ήττα στη EuroLeague

Από την αρχή η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκε δυναμικά στο ματς, χτίζοντας από πολύ νωρίς διψήφια διαφορά. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, με πρωταγωνιστή τον Χέιζ-Ντέιβις (10π.), ωστόσο δεν τα κατάφεραν με τους Σέρβους να πατάνε το «γκάζι» και να παίρνουν αυτή την σπουδαία νίκη.

Από τον Ερυθρό Αστέρα, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, κάνοντας double-double, με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:
 12-26, 31-38, 42-54, 57-76.

. 

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αναντολού Εφές: 93-91

Με ήττα ξεκίνησε την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της φετινής σεζόν η Αναντολού Εφές , η οποία έχασε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 93-91.

Υπήρχαν αρκετές εναλλαγές στο σκορ, με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Ωστόσο, οι παίκτες της τουρκικής ομάδας ήταν αρκετά άστοχοι από την περιφέρεια, με του γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται και με καθοριστικό Σέιμπεν Λι (23 π.)κατάφεραν να πάρουν το παιχνίδι.

Από την Εφές ο Βενσάν Πουαριέ ήταν αυτός που ξεχώρισε, μετρώντας 22 πόντους με 10/11 δίποντα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-24, 52-52, 72-74, 93-91 

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αναντολού Εφές 93-91: Κατέρρευσε στο φινάλε η Εφές


Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης: 76-72 

Συνεχίζει να υποφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ηττήθηκε από την Μπασκόνια, με σκορ 76-72, με τους Ισπανούς να γνωρίζουν την δεύτερη ήττα τους στη EuroLeague.

Η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη από το πρώτο λεπτό, με Βάσκους να βγαίνουν νικητές από την ισπανική μονομαχία. Ο Μάρκους Χάουαρντ αποδείχθηκε καθοριστικός παίκτης, από την πλευρά της Μπασκόνια, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει 15 πόντους.

Από την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, ο Τζάναν Μούσα ξεχώρισε, με 17 πόντους, ενώ ο Γουόλτερ Ταβάρες ακολούθησε, σημειώνοντας τρείς πόντους λιγότερους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-18, 36-35, 48-52, 76-72 

 

 

Βίρτους Μπολόνια - Ζάλγκιρις: 68-71 

Σημαντική νίκη μέσα στη Μπολόνια πήρε η Ζάλγκιρις, επιρατώντας της Βίρτους με σκορ 68-71, με την γαλλική ομάδα να μην έχει πετύχει κάποια νίκη στη EuroLeague.

Ντέρμπι ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, οι Λιθουανοί από το δεύτερο δεκάλεπτο κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα, δυσκολεύοντας ολοένα και περισσότερο το έργο των γηπεδούχων. Οι Ιταλοί πάλεψαν μέχρι το τέλος αλλά δεν τα κατάφεραν, με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε τη διαφορά και να είναι εκείνοι που πανηγύρισαν στο τέλος.

Πρώτος σκόρερ από τους νικητές ήταν ο Γκιεντράιτις με 15 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ο Κλάιμπερν ξεχώρισε, πετυχαίνοντας έναν πόντο παραπάνω.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-16, 30-44, 52-60, 68-71 

Παρτίζαν - Μπάγερν Μονάχου: 86-78 

Την πρώτη της νίκη στη φετινή EuroLeague πανηγύρισε η Παρτίζαν, νικώντας τη Μπάγερν, με σκορ 86-78, μέσα στην «καυτή» αρένα του Βελιγραδίου.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με την Μπάγερν να κάνει μία αντεπίθεση στο φινάλε, χωρίς όμως να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Στέρλινγκ Μπράουν ήταν ο κορυφαίος από την Παρτίζαν , ενώ από τη Μπάγερν Μονάχου ο Ομπστ ξεχώρισε με 15 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-15, 49-32, 71-52, 86-78 

 


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0