Basket Talk

Ο Αταμάν δικαιώθηκε, ο Παναθηναϊκός δεν προηγήθηκε ποτέ και έχασε δίκαια από την Παρί στη Γαλλία!

Ο Αταμάν δικαιώθηκε, ο Παναθηναϊκός δεν προηγήθηκε ποτέ και έχασε δίκαια από την Παρί στη Γαλλία!
Το είχε πει ο Εργκίν Αταμάν απέναντι στον ΠΑΟΚ, παρά τη νίκη του Παναθηναϊκού. Είχε προειδοποιήσει την ομάδα του. Αλλά αυτή δεν αφυπνίστηκε. Ηττήθηκε δίκαια στη Γαλλία από την Παρί και δεν προηγήθηκε ποτέ σε ολόκληρο το παιχνίδι! Κορυφαίος όλων ο Λεσόρ, έμοιαζε… μόνος του, κινήθηκε σε «ρηχά νερά» ο Κέντρικ Ναν και έτσι, προέκυψε η ήττα με 84-80.

Με εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης, η Παρί πέτυχε την πρώτη νίκη στη EuroLeague, νικώντας τον Παναθηναϊκό με σκορ 84-80. Συνέχισε το αρνητικό σερί η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την γαλλική ομάδα να κερδίζει δίκαια. Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Ματίας Λεσόρ.


Άστοχες ήταν και οι δύο ομάδες στις πρώτες τους κατοχές στην αρχή της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να είναι εκείνος που άνοιξε τον σκορ, έπειτα από ένα εύστοχο τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις. Η Παρί αμέσως μετά, μείωσε κατευθείαν τη διαφορά, μετά από εύστοχο δίποντο, με τον Ματίας Λεσόρ να σκοράρει και να διαμορφώνει το σκορ σε 2-5.  Στη συνέχεια η γαλλική ομάδα κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς, με τον Γουόρντ να ευστοχεί από τη γραμμή των 6.75. Στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε αρκετά εύκολα λάθη, με τους γηπεδούχους να τα εκμεταλλεύονται και να πραγματοποιούν ένα σερί 7-0. Ο Χίφι πήρε φωτιά στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, πετυχαίνοντας τρία σερί σουτ, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά (17-12). Ο Λορέντζο Μπράουν έφερε αρκετές επιθετικές λύσεις, μόλις μπήκε στο παιχνίδι, έχοντας επτά πόντους και καταφέρνοντας να μειώσει τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό, τελειώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 21-19, υπέρ της Παρί.

Στη δεύτερη περίοδο η γαλλική ομάδα είχε σταθερά το προβάδισμα, σκοράροντας με ευκολία. Η άμυνα της ελληνικής ομάδας δεν λειτούργησε αρκετά, με τους γηπεδούχους να κάνουν το συν 14 (39-25). Ο Χίφι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για την άμυνα των «πρασίνων», με τον παίκτη της Παρί να είχε φτάσει στους  12 πόντους, μέχρι στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου. Η καλύτερη φάση της περιόδου άνηκε στην Παρί, με τον Γουόρντ να κλέβει την μπάλα και να καρφώνει εντυπωσιακά, διαμορφώνοντας το σκορ σε 44-33. Οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και στις δύο πλευρές του παρκέ και με τον Ναν να βρίσκει τους πρώτους του πόντους, πριν τη λήξη του ημιχρόνου, κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά, διαμορφώνοντας το σκορ (45-39).

Ο Κέντρικ Ναν έβαλε τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος του αγώνα, μειώνοντας στους τέσσερις (45-41). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχασε αρκετά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάνε ξανά τη διαφορά στο συν 10 (58-48), αναγκάζοντας τον Τούρκο προπονητή να πάρει time-out. Οι Λεσόρ, Ναν και Γκραντ προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά, ωστόσο η Παρί με 20/29 δίποντα και 10 επιθετικά ριμπάουντ, κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και σε διψήφια διαφορά, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο συν 10 (69-59).

Στο  τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» μείωσαν στους έξι με ένα γρήγορο 4-0, ωστόσο η αμυντική τους λειτουργία δεν ήταν αποτελεσματική, με τους Γάλλους να συνέχιζαν να σκοράρουν. Στη συνέχεια η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατάφερε να μειώσει στο -5, με τους Λεσόρ και Χουάντσο να πετυχαίνουν σημαντικά καλάθια (73-68). Οι δύο πλευρές έχασαν αρκετές κατοχές, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, χάνοντας αρκετά σουτ από όλες τις γωνίες του παρκέ. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει την μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο μέρος του αγώνα, με την Παρί να είναι ασταμάτητη και να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στη EuroLeague, με σκορ 84-80.



www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0