Basket Talk

Ήρθε η «Διαβολοβδομάδα», αλλά τι κάνουν μετά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός; Υπάρχει σερί που «χάλασε» ο ΠΑΟΚ!

Ήρθε η «Διαβολοβδομάδα», αλλά τι κάνουν μετά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός; Υπάρχει σερί που «χάλασε» ο ΠΑΟΚ!

Η EuroLeague ετοιμάζεται για την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της φετινής σεζόν, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να μπαίνουν απόψε (15/10) στη μάχη. Το μεγάλο ερώτημα είναι… τι κάνουν οι ελληνικές ομάδες μετά από διπλή αγωνιστική;

Η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν 2024-25 της EuroLeague ξεκινάει απόψε το βράδυ, με τις δύο ελληνικές ομάδες να μπαίνουν στη μάχη με διαφορά 15 λεπτών. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Παρί, ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ. Ωστόσο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν την Πέμπτη (17/10) θα κοντραριστεί με τη περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στην Τουρκία την Παρασκευή (18/10) για να δοκιμαστούν με την Αναντολού Εφές.

Το ερώτημα είναι πως τα πηγαίνουν οι ελληνικές ομάδες στο πρωτάθλημα, αμέσως μετά τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην ευρωπαϊκή διοργάνωση;

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός από το 2016 που έχουν καθιερωθεί οι λεγόμενες «διαβολοβδομάδες» έχουν φέρει και οι δύο αρνητικά αποτελέσματα, στους αγώνες της Basket League, μετά από διπλές αγωνιστικές στη EuroLeague.

Ας ξεκινήσουμε από τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν δύο αγώνες σε επτά σεζόν, με την τελευταία ήττα να έρχεται πριν από τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2017 μετά από διπλή αγωνιστική κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και στην Μπάμπεργκ, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν στην Ιταλία (99-83), αλλά να νικάνε τη γερμανική ομάδα στο γήπεδό τους (83-71). Οι Πειραιώτες, έπειτα από αυτήν την διπλή αγωνιστική δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στον αμέσως επόμενο αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα, κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με σκορ 72-59.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που έχασε ο Ολυμπιακός σε παιχνίδι μετά από «διαβολοβδομάδα», με την ομάδα του «τριφυλλιού» να είναι πάλι εκείνη που σταμάτησε το θετικό σερί των Πειραιωτών. Για την ακρίβεια, την αγωνιστική περίοδο του 2020-21 η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ύστερα από δύο δύσκολες αγωνιστικές στην ευρωπαϊκή διοργάνωση  απέναντι στην Αναντολού Εφές και στην Μακάμπι, δεν κατάφερε να νικήσει στην αναμέτρηση της Stoiximan Basket League, κόντρα στον Παναθηναϊκό, χάνοντας  μέσα στην έδρα τους με σκορ (76-81).

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατάφερε να μείνει αήττητη τα πρώτα τέσσερα χρόνια, μετά την καθιέρωση των διπλών εβδομάδων. Πρόσφατα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από «διαβολοβδομάδα». Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2022- 23, μετά τους αγώνες κόντρα στη Μονακό και στον Ερυθρό Αστέρα, στο επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με σκορ 81-73.

Επιπλέον, πριν από έναν χρόνο, ο Παναθηναϊκός έχασε αγώνα για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά τη διπλή αγωνιστική, με ομάδα της Θεσσαλονίκης και πάλι,  να είναι εκείνη που του έβαλε «στοπ» στο θετικό σερί του. Ο Παναθηναϊκός μετά την ολοκλήρωση της διπλής αγωνιστικής κόντρα στη Ζάλγκιρις Κάουνας και στην Αρμάνι Μιλάνο, δεν κατάφερε να νικήσει τον Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα, με του «κίτρινους» να παίρνουν «διπλό», με σκορ 73-70.

Κωνσταντίνα Αρμακόλα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0