Basket Talk

Ολυμπιακός: Πολύ νωρίς για να κριθεί ακόμα!

Ολυμπιακός: Πολύ νωρίς για να κριθεί ακόμα!

Ο Ολυμπιακός, την Τρίτη (15/10) θα αναμετρηθεί με την Αρμάνι Μιλάνο μέσα στο ΣΕΦ μετά από έναν χρόνο, αφού η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλες οι δυο ομάδες στην αρχή της χρονιάς (2/1/2024), όπου οι Πειραιώτες πήραν δύσκολα τη νίκη με 79 – 74.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έρθει αντιμέτωπη με την Αρμάνι μέσα στο ΣΕΦ για την τρίτη αγωνιστική του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Ωστόσο, οι δυο ομάδες έχουν αρκετό καιρό να κοντραριστούν. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν στις 2 Ιανουαρίου 2024 και έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στις ισορροπίες των δυο ομάδων, γεγονός που καθιστά αυτή την αναμέτρηση αρκετά ενδιαφέρουσα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε – δύσκολα μεν- αλλά το αποτέλεσμα μετράει, την Αρμάνι με 79 – 74 με μπροστάρηδες τους Πίτερς ΜιλουτίνοφΦαλΓκος.

Στην παρούσα φάση οι δυο από τους τέσσερις παίκτες που πρωταγωνίστησαν στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση δεν βρίσκονται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα (Μιλουτίνοφ – Γκος), ενώ ο ένας μόλις ολοκλήρωσε την αποκατάσταση του από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε καιρό και σιγά σιγά βρίσκει πάλι τους ρυθμούς του (Φαλ).

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός του 2024 – 2025 έχει μεγάλη διαφορά από τον Ολυμπιακό του 2023 – 2024.

Όταν μιλάμε για μια ομάδα που απαρτίζεται από παίκτες όπως Εβάν Φουρνιέ και Σάσα Βεζένκοφ, η ποιότητα είναι δεδομένη και οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Το θέμα όμως τώρα για τον Ολυμπιακό είναι η σωστή διαχείριση και η εκμετάλλευση της έδρας του, ώστε να παίρνει τα αποτελέσματα που θα τον φέρουν πιο κοντά στα πλέι – οφ.

Ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση, παρά το γεγονός ότι έχει ένα ρόστερ αστέρων, δείχνει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Γεγονός που έχουν δηλώσει παίκτες των «ερυθρόλευκων», αλλά και ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να βρει το «κλειδί» για να εξελίξουν οι παίκτες την χημεία μεταξύ τους και να παίξουν το μπάσκετ που θέλει εκείνος να δει από την ομάδα του.

Είναι πράγματι δύσκολο για μια ομάδα με τόσους νέους παίκτες να βρει την ισορροπία της και είναι λογικό, γιατί είναι αρχή ακόμα.

Ωστόσο, είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει, όπως έγινε και με τον Παναθηναϊκό πέρυσι.

Μια ομάδα ουσιαστικά από το μηδέν μετά από 12 χρόνια στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Έπαιζε ο Παναθηναϊκός το τέλειο μπάσκετ στην αρχή της περσινής σεζόν;

Αν θέλετε να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση θα πρέπει να ανακαλέσετε στη μνήμη σας το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πέρυσι…

Το θέμα τώρα είναι να δούμε πώς θα διαχειριστεί αύριο ο Γιώργος Μπαρτζώκας μια ομάδα που πάντα βρίσκει τρόπο να δυσκολεύει τους Πειραιώτες.

Τζωρτζίνα Μπασλή 

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0