Basket Talk

Ο Παναθηναϊκός έγινε… Panathinaikos στο 4ο δεκάλεπτο, αλλά ο λόγος που κέρδισε τον ΠΑΟΚ είναι ο Ναν! (video)

Ο Παναθηναϊκός έγινε… Panathinaikos στο 4ο δεκάλεπτο, αλλά ο λόγος που κέρδισε τον ΠΑΟΚ είναι ο Ναν! (video)

Ένα δεκάλεπτο χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να πάρει τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με σκορ 96-93.Τρομερή εμφάνιση του Κέντρικ Ναν με 27 πόντους!

Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ, με τους «πράσινους» να αλλάζουν «πρόσωπο» στο τέταρτο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη στη Stoiximan Basket League, με σκορ 96-93. Εξαιρετική εμφάνιση για τον Κέντρικ Ναν, με τον Αμερικανό γκαρντ να μετράει 27 πόντους.

Πολύ δυναμικά ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου, με τους Άπσον, Μπάρτλεϊ, Ρέινολντς και Κρούζερ, να σκοράρουν για την ομάδα τους. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε να ξεφύγει αρκετά η διαφορά, με τον Κέντρικ Ναν να βρίσκει λύσεις και να γίνεται διψήφιος σε λιγότερο από έξι λεπτά παιχνιδιού. Η πρώτη περίοδος έληξε με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μπροστά με συν ένα (22-21).

Ο Ντίνος Μήτογλου έβαλε τέσσερις σερί πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, βάζοντας μπροστά την ομάδα του (25-27), ωστόσο ο Κατσίβελης ευστόχησε από τη γραμμή των 6.75, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους (27-25). Η ομάδα του Καντσελιέρι  κράταγε σταθερά το προβάδισμα έως τέσσερις πόντους, με τον Ναν να φέρνει το ματς στα ίσα δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου (36-36). Ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά, με τους Κατσίβελη και Κρούζερ , παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος του αγώνα με προβάδισμα, με τον Ναν να ευστοχεί ένα τρίποντο, κάνοντας το 42-44, υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός γκαρντ έκλεισε τη δεύτερη περίοδο μετρώντας 16 πόντους, με 5/5 δίποντα και 2/2 τρίποντα.

Με 5-0 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ναν να είναι εκείνος που τους έβαλε στοπ, σκοράροντας δίποντο. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να είναι εύστοχοι, φτάνοντας τη διαφορά στο συν έξι, πρώτη φορά στο ματς (52-46). Οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά το προβάδισμα, με τους Μπάρτλεϊ και Κατσίβελη να ξεχωρίζουν. Αρκετά αμυντικά λάθη από την πλευρά του Παναθηναϊκού και με συνδυασμό την αστοχία από την γραμμή των 6.75 (2/14), η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκλεισε την τρίτη περίοδο στους -6 (70-64).

Οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστές τον Ναν και τον Λεσόρ κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τέταρτο δεκάλεπτο, φέρνοντας για ακόμα μία φορά το ματς στα ίσα. Από εκείνη την στιγμή και μετά, το «τριφύλλι» πάτησε το γκάζι και κατάφερε να περάσει μπροστά έπειτα από αρκετά λεπτά, με τους Παπαπέτρου και Γκριγκόνις να είναι καθοριστικοί στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης. Ωστόσο, οι «πράσινοι» ήταν ασταμάτητοι, με τους Μήτογλου και Γκραντ να πετυχαίνουν μεγάλα σουτ και να «κλειδώνουν» την νίκη. Με αυτόν τον τρόπο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τελευταία στιγμή το ματς, πετυχαίνοντας το 2/2 στη διοργάνωση, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με σκορ 96-93.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-21, 42-44, 70-64, 93-96

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0