Basket Talk

Ήταν πρεμιέρα, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός στην Καρδίτσα! – Double – double Γιουρτσεβέν, θεαματικός Καλαϊτζάκης!

Ήταν πρεμιέρα, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός στην Καρδίτσα! – Double – double Γιουρτσεβέν, θεαματικός Καλαϊτζάκης!

Με νίκη ξεκίνησε στην πρεμιέρα της Stoiximan Basket League ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας απέναντι στην Καρδίτσα με σκορ 80 -66 .Double- double ο Γιουρτσεβέν!

Όπως στη EuroLeague έτσι και στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στη Stoiximan Basket League, επικρατώντας απέναντι στην Καρδίτσα, με σκορ 80-66.

Ο Κέντρικ Ναν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και έβαλε τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού στη Stoiximan Basket League. Ισορροπημένο ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την Καρδίτσα να είναι ανταγωνιστική και  να μην αφήνει να ξεφύγει η διαφορά με τον Παναθηναϊκό. Η αμυντική λειτουργία των «πράσινων» δεν ήταν και τόσο αποτελεσματική, αφήνοντας του γηπεδούχους να παίρνουν αρκετές επιθετικές ευκαιρίες, χωρίς όμως να τις μετατρέπει σε πόντους. Ο Γιουρτσεβέν πραγματοποίησε δυνατό ξεκίνημα, σημειώνοντας από εννιά πόντους και ριμπάουντ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με σκορ 14-21, υπέρ του Παναθηναϊκού. Ανέβασε ρυθμούς η ομάδα του Αταμάν στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ματίας Λεσόρ να βάζει τρία τρίποντα και τον Γκραντ να είναι εύστοχος και να ανεβάζουν τη διαφορά στο συν 13. Με πόντους από τους Χόκλερ και Γουότσον οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στους οκτώ, ύστερα από δύο άστοχες επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την κοντινή διαφορά, με τους «πράσινους» να πατούν ξανά το γκάζι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα 11 πόντων (31-42).

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η Καρδίτσα ήταν ανταγωνιστική και μαχητική, με τον Παναθηναϊκό να κρατά σταθερά τη διψήφια διαφορά και να ελέγχει το παιχνίδι. Λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι, χάρη στα εύστοχα σουτ του Νίκου Δίπλαρου, σε μία τεχνική ποινή στον Ερναγκόμεθ, αλλά και το τρίποντο που πέτυχε ο Δημήτρης Κασελάκης, κατάφερναν να μειώσουν στους πέντε (50-55). Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» βρήκαν πόντους, τελειώνοντας την τρίτη περίοδο στο συν εννιά ( 50 – 59). Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού ο πρωταθλητής Ελλάδος ήταν ακαταμάχητος και με πρωταγωνιστές τον Γιουρτσεβέν, πραγματοποιώντας ακόμα ένα double-double (15 π. 13 ριπ,), αλλά και τον θεαματικό Καλαϊτζάκη (16 π.), κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στην Καρδίτσα, με σκορ 80 -66.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-21, 31-42, 50-59, 66-80
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0