Basket Talk

«Στην πρεμιέρα, μέσα στο Αλεξάνδρειο»: Μεγάλο «διπλό» της ΑΕΚ επί του Άρη, με δυάδα – φωτιά!

«Στην πρεμιέρα, μέσα στο Αλεξάνδρειο»: Μεγάλο «διπλό» της ΑΕΚ επί του Άρη, με δυάδα – φωτιά!

Με νίκη ξεκίνησε η ΑΕΚ Bettson την πορεία της στη Stoiximan Super League, επικρατώντας απέναντι στον Άρη με σκορ 70 -59.

Με το καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η ΑΕΚ Betsson, το ταξίδι της στη Stoiximan Basket League, επικρατώντας απέναντι στον Άρη, με σκορ 70 - 59.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης, σκοράροντας με ανάποδο lay up ο Χαμπ. Μετά από λίγα λεπτά ο Άρης πήρε το προβάδισμα με δύο σερί τρίποντα από του Ντε Τζούλιους και Μαντζούκα, ανεβάζοντας τη διαφορά στο συν 5 (4 – 9).  Και οι δύο ομάδες ήταν  αρκετά άστοχες για τρία λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν το σκορ, μετά από δύο εύστοχες βολές του Χέιλ και το εύστοχο τρίποντο από τον Χαμπ. Με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Βασίλη Τολιόπουλο και  ένα δίποντο από τον Ρόμπερτς, έφεραν ξανά του Θεσσαλονικείς μπροστά στο συν 8, αναγκάζοντας τον Σάκοτα να πάρει timeout. Στο τελευταίο λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, ο Άλκινς έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, σκοράροντας τους πρώτους του πόντους. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει επιθετικό ρυθμό, καθώς έχασαν πολλά σουτ, μένοντας πίσω με στη πρώτη περίοδο με σκορ 17 – 14.

Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο καλάθι, με την ΑΕΚ να φέρνει το ματς στα ίσα, μετά τις δύο βολές του Νετζήπογλου και το εύστοχο τρίποντο του Κουζμίνσκας. Οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Άρη, με τον Ντε Τζούλιους να είναι εύστοχος από τη γραμμή των 6.75, φέρνοντας το μας σε ισοπαλία. Και οι δύο ομάδες είχαν δώσει περισσότερη βάση στην αμυντική λειτουργία, χωρίς να έχουν το επιθυμητό επιθετικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν αρκετά εύστοχος, και να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα, τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο με σκορ 29 – 26, υπέρ του Άρη, στέλνοντας με προβάδισμα την ομάδα του στα αποδυτήρια.

Μία διαφορετική εικόνα έδειξε στην αρχή της τέταρτης περιόδου η ΑΕΚ, με την  Ένωση να σκοράρει με ευκολία στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας μία καλή κυκλοφορία της μπάλας σε μία απόλυτα «μπερδεμένη» άμυνα του Άρη. Πολλά ήταν τα λάθη και από τις δύο πλευρές, με την ομάδα του Σάμοτα να ευστοχεί περισσότερους πόντους, καταφέρνοντας να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ υπέρ της (41 – 44). Πιο συγκεντρωμένη ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους.Οι φιλοξενούμενοι κατάφερνα να βρουν ισορροπία στο παιχνίδι, την πιο κομβική στιγμή, με το δίδυμο ΓκρέιΚουζμίνσκας, να είναι εκείνοι που οδήγησαν την ΑΕΚ στην πρώτη της νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα, επικρατώντας απέναντι στον Άρη με σκορ 70- 59.




www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0