Basket Talk

EuroLeague Day 1: Γκέλες για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, με τις υπόλοιπες ομάδες να υπερασπίζονται τις... έδρες τους! (video)

EuroLeague Day 1: Γκέλες για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, με τις υπόλοιπες ομάδες να υπερασπίζονται τις... έδρες τους! (video)
Με πολλές εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της EuroLeague! Ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα που έκανε το «διπλό», με τις υπόλοιπες ομάδες να χάνουν μακριά από την έδρα τους. Με γκέλες ξεκίνησαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα!

Πόσο μας έλειψαν αυτές οι ευρωπαϊκές βραδιές;

Με εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της EuroLeague

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το «δεξί», καθώς πέρασε νικηφόρα από την Γερμανία, κερδίζοντας την Άλμπα Βερολίνου με σκορ 87 –77. Στα άλλα ματς της διοργάνωσης έγιναν τα απίστευτα, με τις ομάδες αουτσάιντερ να έχουν μπει... μαχητικά!

Μονακό - Αρμάνι Μιλάνο (93 – 80)

Με νίκη ξεκίνησε στη EuroLeague η Μονακό, η οποία νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο, με σκορ 93 – 80. Την πρώτη φετινή του εμφάνιση με τους Μονεγάσκους έκανε ο Μαικ Τζειμς, για τη φετινή σεζόν, με τον Αμερικανό γκαρντ να πραγματοποιεί ένα δυναμικό ξεκίνημα και να είναι ένας από τους κομβικούς παίκτες της αναμέτρησης.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς είχε το πάνω χέρι, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στο συν 22. Η Αρμάνι ήθελε να κάνει το μεγάλο comeback στην τελευταία περίοδο, παρόλα αυτά δεν τα κατάφερα, καθώς είχε χάσει ήδη το... τρένο!

Ο Άλφα Ντιαλό ήταν ο πρώτος σκορερ από τους νικητές, καταγράφοντας 20 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, με τον Οκόμπο να τον ακολουθεί, έχοτνας έξι λιγότερους. Επίσης διψήφιοι ήταν οι Κορκμάζ, Ζαϊτέ και Στραζέλ, σημειώνοντας από 10 πόντους ο καθένας.

Από την ιταλική ομάδα ο Άρμονι Μπρουκς ήταν εκείνος που ξεχώρισε με 10 πόντους, με τους 14 να τους πετυχαίνει στην τέταρτη περίοδο!

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 47-26, 66-49, 93-80 

Ζάλγκιρις - Μπαρτσελόνα: 74 – 67

Και εκπλήξεις στη EuroLeague ξεκίνησαν από νωρίς!

Με νίκη ξεκίνησε η Ζάλγκιρις, καθώς επικράτησε 74 – 67 της Μπαρτσελόνα στο Κάουνας, στην πρώτη αγωνιστική της EuroLeague.Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έδειξαν την μαχητικότητά τους, με την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί να βγάλει κάποια αντίδραση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Καταλανοί προσπάθησαν να φέρουν «τούμπα» το παιχνίδι, με τους Λιθουανούς να μην του δίνουν το περιθώριο, παίρνοντας αυτή την σπουδαία νίκη.

Οι Μπραζντέικις και Φρανσίσκο ήταν οι πρωταγωνιστές και αυτοί που «κλείδωσαν» το ματς. Ο Λιθουανός πέτυχε συνολικά 17 πόντους και πέντε ριμπάουντ, ενώ ο Γάλλος σημείωσε δύο παραπάνω, μοιράζοντας τρεις ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 43-31, 50-48, 74-67 

Μακάμπι - Βιλερμπάν: 89 – 82

Με οδηγό Ταμίρ Μπλατ η Μακάμπι κέρδισε τη Βιλερμπάν στο Βελιγράδι, επικρατώντας με σκορ 89 – 82. Η ομάδα του Όντετ Κάτας δυσκολεύτηκε από την γαλλική ομάδα, παρόλα αυτά κατάφερα να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο στη διοργάνωση και να πάρει αυτή την σπουδαία νίκη.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Ταμίρ Μπλατ, με τον Ισραηλινό γκαρντ να πετυχαίνει το πρώτο του double – double με 21 πόντους, 12 ασίστ, δύο ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.

Τα δεκάλεπτα: 24-31, 51-52, 71-71, 89-82 
Μακάμπι-Βιλερμπάν 89-82: Νίκη με ηγέτη Μπλατ

Μπάγερν - Ρεάλ Μαδρίτης: 97 – 89 

Μεγάλη νίκη για την Μπάγερν, καθώς νίκησε την περσινή φιναλίστ, Ρεάλ Μαδρίτης, μς σκορ 97 – 89. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Μαδριλένους να προσπαθούν, μέχρι το τέλος. Το έργο για τους Γερμανούς έγινε και πιο εύκολο, μετά την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Καμπάσο και με τον Λούτσισς να στοχεύει 7/7 βολές στα 17 δευτερόλεπτα, σφραγίζοντας έτσι την πρώτη τους ήττα στη διοργάνωση.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Νέιπερ μετρώντας 25 πόντους, ενώ από τη Ρεάλ ξεχώρισε ο Καμπάσο με 19 πόντους και εννιά ασίστ

Τα δεκάλεπτα: 26-29, 52-51, 64-73, 97-89 

Μπασκόνια- Παρτίζαν (88-82) 

Ύστερα μετά από ένα εντυπωσιακό ματς η Μπασκόνια ήταν η νικήτρια με αντίπαλο την Παρτίζαν, στο πρώτο αγώνα της αγωνιστικής, επικρατώντας με 88 – 82.

Οι Βάσκοι δυσκολεύτηκαν αρκετά, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να είναι ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Παρόλα αυτά η Παρτίζαν δεν κατάφερε να μεγάλωσει τη διαφορά, με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να βρίσκει ρυθμό και την παίρνει το παιχνίδι μέσα από τα... χέρια της!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μάρκους Χάουαρντ με 17 πόντους, όμως κορυφαίος του ματς ήταν ο Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, στο ντεμπούτο του με τους Βάσκους στην Ευρωλίγκα. 

Τα δεκάλεπτα:
 16-17, 32-38, 59-60, 88-82


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0