Basket Talk

«Η εκπροσώπηση της χώρα μου η μεγαλύτερη τιμή!»: Ο Νάντο Ντε Κολό αποσύρθηκε από την εθνική Γαλλίας!

«Η εκπροσώπηση της χώρα μου η μεγαλύτερη τιμή!»: Ο Νάντο Ντε Κολό αποσύρθηκε από την εθνική Γαλλίας!
Με ένα συγκινητικό post ο Νάντο Ντε Κολό τερματίζει το ταξίδι του ανά τον κόσμο με τα χρώματα της χώρας του, ύστερα από 16 χρόνια και έξι μετάλλια σε όλες τις υπάρχουσες διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Νάντο Ντε Κολό περνά και τυπικά από σήμερα στην ιστορία του γαλλικού μπάσκετ, καθώς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Από το 2008 και τα προκριματικά του Eurobasket του επομένου έτους στην Πολωνία, έως και τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού στην πατρίδα του, αποτέλεσε πιστό «στρατιώτης» και ταυτόχρονα «πρώτο βιολί», καταγράφοντας 209 συμμετοχές. 


Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, κατέκτησε έξι μετάλλια, πέτυχε 2194 πόντους, μοίρασε 498 ασίστ και μάζεψε 70 ριμπάουντ. Ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Eurobasket 2011, προτού αναδειχθεί πρωταθλητής δύο χρόνια αργότερα και υπήρξε δύο φορές ασημένιος Ολυμπιονίκης (Τόκιο 2021, Παρίσι 2024). Ενδιάμεσα, στα Παγκόσμια πρωταθλήματα 2015 και 2019 κατέκτησε την τρίτη θέση. 

Αναλυτικά, η ανάρτηση

«Ακόμα και 2194 «ευχαριστώ» δεν θα ήταν ποτέ αρκετά, δεν μπορώ να αποσυρθώ χωρίς πρώτα να τιμήσω «το βυθισμένο μέρος του παγόβουνου» της καριέρας μου, την εθνική ομάδα της Γαλλίας. 

Αρχικά για την σύζυγο μου, ήσουν ήδη δίπλα μου κατά το πρώτο μου μετάλλιο το 2011 και εξακολούθησες να είσαι παρούσα στις 10 Ιουλίου 2024, όταν ήμουν συνοδευόμενος από τις τρεις κόρες μας. Μετά από μεγάλες σεζόν, ενώ έφευγα για πολυάσχολα καλοκαίρια με τη γαλλική ομάδα, εσύ φρόντισες μόνη τις κόρες μας κατά τις απουσίες μου.
Θα μου ήταν αδύνατο να τα καταφέρω όλα αυτά χωρίς εσένα δίπλα μου. Σε ευχαριστώ πολύ αγάπη μου.

Για τις κόρες μου, Λόλα, Αλίσια και Έλενα. Τι καμάρι να σας ακούω να τραγουδάτε το «Πάμε παιδί της πατρίδας...» και κυρίως είμαι περήφανος που μπόρεσα να σας φέρω κάποια μετάλλια στο σπίτι.
Θα έχετε καταλάβει μάλλον ότι αυτή είναι η τελευταία μου ομιλία ως παίκτης της Γαλλίας. Εύχομαι τα καλύτερα στις μελλοντικές γαλλικές ομάδες
Από το ξεκίνημά μου το 2008 μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 και αυτό το ασημένιο μετάλλιο, συμπεριλαμβανομένου ενός τίτλου πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και άλλων διακρίσεων, δέχτηκα διαφορετικούς ρόλους, γιατί έπρεπε να υπηρετήσω τη γαλλική ομάδα με σκοπό να πετύχουμε τους στόχους μας.
Θυμάμαι όταν μια μέρα, ξαφνικά, ήμουν επιλεγμένος για τη γαλλική ομάδα, να φοράω αυτή τη μπλε φανέλα που σε κάνει να ονειρεύεσαι τόσο πολύ
και να θες μόνο ένα πράγμα: ότι είναι επιτυχία να μπορείς να πεις ότι ήσουν εκεί και ότι άφησες το αποτύπωμά σου παντοτινά στην ιστορία αυτής της ομάδας.
Η περιπέτειά μου στα μπλε δεν ήταν εύκολη, αλλά αν έπρεπε να το ξαναζήσω, θα το έκανα με κλειστά μάτια, γιατί η μπασκετική μου καριέρα δεν θα ήταν τόσο ολοκληρωμένη αν δεν είχαν αυτά τα μετάλλια με τη γαλλική ομάδα!
Η εκπροσώπηση της χώρας μου ήταν και θα παραμείνει η μεγαλύτερη τιμή.»


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0