Basket Talk

Πήγε στην Τουρκία, ξέρει να κερδίζει την Ελλάδα: Τι έχει κάνει ο Μαριάνοβιτς απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;

Πήγε στην Τουρκία, ξέρει να κερδίζει την Ελλάδα: Τι έχει κάνει ο Μαριάνοβιτς απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;

Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς επέστρεψε στη EuroLeague για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, έπειτα από εννιά χρόνια. Ποια είναι η σχέση του όμως, με τις ελληνικές ομάδες;

Η Φενέρμπαχτσε έκανε το μεταγραφικό «μπαμ» και ανακοίνωσε το deal με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο οποίος επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από εννιά χρόνια!

Ο Σέρβος «γίγαντας» γυρίζει στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση μετά τη σεζόν 2014-15, όταν και ολοκλήρωσε τη θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα.

Μπορεί η τελευταία σεζόν του 36χρονου να μην έκλεισε στην Ευρώπη με τον ιδανικότερο τρόπο, κατακτώντας δηλαδή κάποιο τρόπαιο, παρόλα αυτά σε προσωπικό επίπεδο κατάφερε να πετύχει αρκετά επιτεύγματα και να καταρρίπτει τα ρεκόρ το... ένα μετά το άλλο.

Από τους Λέικερς και τους ΜπακςΟλυμπιακός και Παναθηναϊκός, οι  μελλοντικοί αντίπαλοι του Μαριάνοβιτς!

Αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» θα βρεθούν ξανά οι ελληνικές ομάδες, με τον Σέρβο να έχει καλή παράδοση απέναντί τους.

Την περίοδο 2014-15, ο Ολυμπιακός αναμετρήθηκε, συνολικά, δύο φορές κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, με τους «ερυθρόλευκος» να έχουν νικήσει κα τα δύο παιχνίδια (62-57 και 64-59). Παρά το θετικό αποτέλεσμα, η τότε ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν βρήκε τρόπους να σταματήσει τον πρώην NBAer.

Ο νυν παίκτης της Φενέρ ήταν ασταμάτητος, με τα στατιστικά του να είναι διψήφια. Στον αγώνα του πρώτου γύρου μέτρησε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν κατέγραψε 13 πόντους, 14 ριμπάουντ και μία ασίστ.

Ανάλογο αριθμό αναμετρήσεων έχει δώσει και απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τη μόνη διαφορά πως η ελληνική ομάδα έχει ηττηθεί μία φορά. Στην πρώτη αναμέτρηση κατέγραψε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Όσον αφορά την επόμενη περίπτωση; Είχε πέντε πόντους λιγότερους, αλλά και έξι ριμπάουντ πιο πολλά!

Μάλιστα, στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Σέρβος κατέρριψε δύο ρεκόρ της EuroLeague. Ξεπέρασε σε ριμπάουντ τον Μίρσαντ Τουρκτσάν (248), φτάνοντας τα 256. Τέλος, ο Μπόμπαν κατάφερε να σημειώσει τα  περισσότερα double – double (16) της διοργάνωσης, αφήνοντας πίσω του τον Τάνοκα Μπερντ (14).

Κωνσταντίνα Αρμακόλα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0