Basket Talk

Μπαρτζώκας: «’Εχουμε φοβερό ρόστερ, πρέπει να βρει ο καθένας τον ρόλο του»

Μπαρτζώκας: «’Εχουμε φοβερό ρόστερ, πρέπει να βρει ο καθένας τον ρόλο του»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος του αγώνα και τη δύσκολη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ, επισήμανε ότι είναι καλυμμένος από το ρόστερ της ομάδας του, αλλά δεν είναι ευχαριστημένος από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται ακόμα αρκετή δουλειά, ενώ αναφέρθηκε στις απουσίες που κάνουν πιο δύσκολη την προετοιμασία της ομάδας.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του:

Σχετικά με τις εμφανίσεις της ομάδας: Είχαμε μέτριες εμφανίσεις, δείχνουμε αρκετά ασύνδετοι. Αν με ρωτάτε αν είναι φυσιολογικό, σε μεγάλο βαθμό, ναι. Όχι τόσο επειδή έχουμε πολλούς νέους παίκτες, αλλά γιατί πρέπει ο καθένας να βρει τον ρόλο του στην ομάδα.

Αυτό απαιτεί χρόνο και δουλειά. Παίζουμε με αδόκιμα σχήματα χωρίς τους δύο παίκτες στο '5', χωρίς τον game changer που έχουμε, τον ΜακΚίσικ. Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σε αυτά τα σχήματα. Το θέμα είναι ότι και εγώ προσπαθώ να αναγνωρίσω τη συμπεριφορά των παικτών, τα θετικά και τα αρνητικά"

Για την κατάσταση των παικτών του : "Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε διαφορετικό επίπεδο φόρμας. Παίκτες που ήταν εκτός λόγω τραυματισμού, όπως για παράδειγμα ο Γκος, παίκτες που πήραν παραπάνω άδεια λόγω εθνικής ομάδας, όπως οι Παπανικολάου και Γουόκαπ. Ο Πετρούσεφ έχει κάνει μιάμιση προπόνηση και δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Θέλω να πω ότι όλα αυτά επηρεάζουν το πόσο συμπαγείς είμαστε. Όμως τα παιχνίδια ήταν φανταστικά. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Οι ομάδες πολύ καλές όλες, ομάδες της Euroleague με υψηλές απαιτήσεις. Αν το ζητούμενο ήταν να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις απέναντι στους καλύτερους και όχι να παίξουμε ένα ματς για να κερδίσουμε 30 πόντους, νομίζω ότι το πρόσημο είναι θετικό".

Για το ροστερ της ομάδας του: Θα χαρώ πολύ όταν θα έχω όλο το ρόστερ: "Ξέρετε όλοι ποια είναι η συνεισφορά του Φαλ και του Μιλουτίνοφ όπως και του ΜακΚίσικ. Είμαστε μια ομάδα που, ενώ το ρόστερ είναι φανταστικό, έχει πολλούς παίκτες οι οποίοι δεν είναι στο γήπεδο και δεν προπονούνται. Και όταν είναι όλοι μαζί, επειδή είναι καλοί παίκτες, θα χρειαστεί διαχείριση.

Είδατε πόσο βαθύ ρόστερ είχαν η Αρμάνι, η Φενέρ, ακόμα και η Βίρτους. Πλέον οι ομάδες της Euroleague χρειάζονται 15 παίκτες. Ακόμα και αν κάνεις καλές εμφανίσεις στην αρχή με λίγους παίκτες, η ομάδα στα playoffs θα εξαντληθεί. Όπως για παράδειγμα η Βίρτους πέρυσι, που ήταν 2η μέχρι ένα χρονικό διάστημα και κατέληξε 10η, γιατί αυτά τα παιδιά εξαντλήθηκαν από τον μεγάλο αριθμό των δύσκολων παιχνιδιών".

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0