Basket Talk

Ιτούδης: «Ο Ναν άλλαξε τα πάντα στον Παναθηναϊκό!»  

Ιτούδης: «Ο Ναν άλλαξε τα πάντα στον Παναθηναϊκό!»  

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την περσινή πορεία του Παναθηναϊκού, για την επέκταση της EuroLeague, αλλά και το μέλλον του ως προπονητής!

Ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο «Mozzart Sport», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην περσινή πορεία του Παναθηναϊκού.

Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, μίλησε και για την προοπτική της EuroLeague να αυξήσει των αριθμών των ομάδων, αλλά αποθέωσε και τον Κέντρικ Ναν, για τη δική του προσφορά στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης:  

«Ο ανταγωνισμός ολοένα και γίνεται καλύτερος και ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Ξεκίνησαν άσχημα τη χρονιά, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που μιλάμε για μια νέα ομάδα, με ένα νέο τρόπο λειτουργίας και μ' έναν νέο προπονητή. Όμως είχαν την υπομονή και στο τέλος είδατε ότι όλο αυτό δούλεψε! Είναι πολύ δύσκολο να κανονίζεις τα πάντα. Ήταν το παράδειγμα ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν εξαιρετικά εάν υπάρχουν οι σωστές βάσεις και οι σωστές προσθήκες.

«Ο Κέντρικ Ναν άλλαξε τα πάντα στον Παναθηναϊκό και είχαν μια εντελώς διαφορετική διάσταση έως το τέλος της χρονιά» ενώ έκανε λόγο και για κλειστή λίγκα στην Euroleague, εφάμιλλη με αυτήν του NBA: «Ονειρεύομαι πότε θα δούμε την Euroleague με 30 ομάδες. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αύριο. Φτάσαμε στις 18 ομάδες, θα πάμε στις 20, μετά στις 24 και ονειρεύομαι αυτόν τον αριθμό να φτάσει στο 30 όπως και στο NBA. Φυσικά, χρειάζονται πολλά. Πρέπει να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που διοικούν τα εγχώρια πρωταθλήματα για να δημιουργήσουμε μια συνεργασία, για να δημιουργήσουμε έναν τρόπο ώστε αυτά τα πρωταθλήματα να είναι κάτι σαν τη G League στην Αμερική, ώστε να εξυπηρετήσουν την ανάπτυξη».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0