Basket Talk

Κάθε σεζόν και… ρεκόρ, από την ΑΕΚ μέχρι το Περιστέρι, για τον Βασίλη Ξανθόπουλο που τιμά το ελληνικό μπάσκετ!

Κάθε σεζόν και… ρεκόρ, από την ΑΕΚ μέχρι το Περιστέρι, για τον Βασίλη Ξανθόπουλο που τιμά το ελληνικό μπάσκετ!

Οδεύει πρόσω ολοταχώς στα 41 του ο Βασίλης Ξανθόπουλος, με τον παίκτη του Περιστερίου να συνεχίζει για ακόμη μια σεζόν στη Stoiximan Basket League, γράφοντας… ιστορία.

Χρονολογία… 2002, τότε ήταν η πρώτη φορά που ο Βασίλης Ξανθόπουλος συμμετείχε στη Stoiximan Basket League με την ομάδα της Νήαρ Ήστ Καισαριανής. Ναι, καλά διαβάσατε, έχουν περάσει δυο ολόκληρες δεκαετίες από τότε που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία μπάσκετ της Ελλάδας.

Η Νήαρ Ήστ ήταν η παρθενική του ομάδα, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα, με τον Ξανθόπουλο να έχει αγωνιστεί με οκτώ διαφορετικές συνολικά!

Για τρεις διαφορετικές περιόδους έχει αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό. Τη φανέλα του Πανιωνίου έχει φορέσει για τέσσερα χρόνια, ενώ από δύο σεζόν έχει αγωνιστεί με τους Πανελλήνιο, Άρη, Κολοσσό Ρόδου, ΑΕΚ και μέχρι σήμερα συνεχίζει να παίζει με τα χρώματα του Περιστερίου.

Μέσα σε αυτές τις δύο δεκαετίες, υπήρξε ένα μικρό… ισπανικό διάλλειμα!

Τη σεζόν 2013-14 αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, ο γκαρντ του Περιστερίου υπέγραψε συμβόλαιο δυο ετών με την Ομπραντόιρο.

Έναν χρόνο άντεξε μακριά από τα ελληνικά εδάφη, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να γυρίζει πίσω και να συνεχίζει ακόμη και σήμερα, μετά από 10 χρόνια, την καριέρα του στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος.

Έπειτα από τη μακροχρόνια πορεία του στα «σαλόνια» της Stoiximan Basket League, δεν γινόταν να μην έχει... γράψει την δική του ιστορία.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στη Stoiximan Basket League, συμπληρώνοντας 504 συμμετοχές!

Επιπλέον, «έπιασε» τον Βασίλη Σπανούλη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη στις ασίστ, καταφέρνοντας να γίνει ο τρίτος παίκτης της κατηγορίας που ξεπέρασε τις 1400 ασίστ.

Και όμως, τα επιτεύγματά του δεν σταματάνε εκεί! Και αυτό διότι ο Βασίλης Ξανθόπουλος βρίσκεται στην αρχική πεντάδα με τα περισσότερα κλεψίματα, αφήνοντας πίσω του, ξανά, τον Βασίλη Σπανούλη.

Καλά καταλάβετε... Κάθε σεζόν και ρεκόρ λοιπόν για τον Βασίλη Ξανθόπουλο, με τον 41χρονο να τιμάει το ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι και σήμερα.

Κωνσταντίνα Αρμακόλα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0