Basket Talk

«Έκαναν την... EuroLeague, NΒΑ!»: Πόση εμπειρία από τον «μαγικό» κόσμο υπάρχει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

«Έκαναν την... EuroLeague, NΒΑ!»: Πόση εμπειρία από τον «μαγικό» κόσμο υπάρχει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

Στα ρόστερ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού υπήρχαν ήδη παίκτες με συμμετοχές στο NBA, φέτος είναι περισσότεροι από… ποτέ!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν κάνει κινήσεις που έχουν θορυβήσει την Ευρώπη! Με τις ελληνικές ομάδες, να αποκτούν άλλα δύο μεγάλα ονόματα, από τον κόσμο του NBA. Ο λόγος για τους Τσεντί Οσμάν και Εβάν Φουρνιέ, οι οποίοι αποτελούν τις τελευταίες προσθήκες τους.

Φέτος, τα ντέρμπι «αιωνίων» θα είναι διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές, έχοντας περισσότερη «αύρα» από τον μαγικό κόσμο του… NBA! Οι δύο «αιώνιοι» έχουν συνολικά 17 παίκτες στο ρόστερ τους, που διαθέτουν εμπειρία από την κορυφαία διοργάνωση. 

Ας ξεκινήσουμε από τον Παναθηναϊκό. Ο πρωταθλητής Ελλάδας έκανε την υπέρβαση και φέτος, αποκτώντας τρία μεγάλα ονόματα, με τα δύο να έρχονται από το NBA. Συγκεκριμένα, ο Λορέντζο Μπράουν ήταν η πρώτη μεταγραφή για το «τριφύλλι», με τον 33χρονο γκαρντ να έχει καταγράψει στο βιογραφικό του 103 αγώνες.

Το δεύτερο μεταγραφικό «μπαμ» για τους «πράσινους», ήταν η απόκτηση του Ομέρ Γιουρτσεβέν, που έχει σημειώσει 130 συμμετοχές. Τέλος, ο Τσεντί Οσμάν είναι τελευταία προσθήκη στο «πράσινο» ρόστερ, έχοντας και τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Αμερική, αφού έχει αγωνιστεί σε 495 αναμετρήσεις.

Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτοί οι παίκτες από την ομάδα του Παναθηναϊκού που έχουν καταγράψει συμμετοχές στο NBA. Για την ακρίβεια υπάρχουν άλλα τέσσερα μέλη από τον σύλλογο, που έχουν πάρει μια... «γεύση» από την κορυφαία διοργάνωση. Ο λόγος για τους Κέντρικ Ναν, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Τζέριαν Γκραντ και Κώστα Αντετοκούμπο. Με αυτές τις νέες προσθήκες ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ του 1.599 παιχνίδια NBA!

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι προχώρησε σε αρκετές  κινήσεις, ενισχύοντας το ρόστερ του με δύο παίκτες από το NBA. Η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ και η άφιξη του Εβάν Φουρνιέ, ήταν οι «εκπλήξεις» του καλοκαιριού. Ενώ πιπλέον, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ γύρισε στους «ερυθρόλευκους», έπειτα από μία διετία.

Μετά τις δυο επιστροφές και την άφιξη του Γάλλου σταρ, ο Ολυμπιακός μετράει στο ρόστερ του 1.014 παιχνίδια NBA! Με τους Λούκα Βιλντόζα, Μήτρου ΛονγκΓουίλιαμς Γκος, Μόουζες Ράιτ, Κώστα ΠαπανικολάουΆλεκ Πίτερς και Φίλιπ Πετρούσεφ να έχουν καταγράψει έστω και μία συμμετοχή στο NBA.

Δείτε παρακάτω τη σχετική λίστα:

Παναθηναϊκός:

1. Τσεντί Οσμάν 495 αγώνες

2. Ομέρ Γιουρτσεβέν 130 αγώνες

3. Χουάντσο Ερνανγκόμεθ 350 αγώνες

4.Τζέριαν Γκραντ 287 αγώνες

5. Κέντρικ Ναν 212 αγώνες

6. Λορέντζο Μπράουν 103 αγώνες

7. Κώστας Αντετοκούνμπο 22 αγώνες

Ολυμπιακός:

1. Εβάν Φουρνιέ 723 αγώνες

2. Τάιλερ Ντόρσει 107 αγώνες

3. Κώστας Παπανικολάου 77 αγώνες

4. Σάσα Βεζένκοφ 42 αγώνες

5. Μήτρο – Λονγκ 20 αγώνες

6. Άλεκ Πίτερς 20 αγώνες

7. Γουίλιαμς Γκος 11 αγώνες

8. Λούκα Βιλντόζα 7 αγώνες

9. Μόουζες Ράιτ 4 αγώνες

10. Φίλιπ Πετρούσεφ 3 αγώνες

Κωνσταντίνα Αρμακόλα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0