Basket Talk

Οι δύο επιστροφές του καλοκαιριού: Βεζένκοφ και Οσμάν ήρθαν για να αφήσουν εποχή! – Τι έκαναν όμως, πριν φύγουν;

Οι δύο επιστροφές του καλοκαιριού: Βεζένκοφ και Οσμάν ήρθαν για να αφήσουν εποχή! – Τι έκαναν όμως, πριν φύγουν;

Σάσα Βεζένκοφ - Τσεντί Οσμάν, οι «τιτάνες» των δυο ελληνικών  ομάδων, που έκαναν την έκπληξη και γύρισαν ξανά στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω τους το NBA. Ποια ήταν τα στατιστικά τους όμως, πριν πάνε για πρώτη φορά στην Αμερική;

Σάσα Βεζένκοφ και Τσεντί Οσμάν βρίσκονται ξανά στην Ευρώπη για λογαριασμό των δυο μεγαλύτερων ομάδων της χώρας.

Αναλυτικότερα, ο Βούλγαρος διεθνής του Ολυμπιακού, έχοντας παίξει από το 2015 έως το 2023 στην Ευρώπη, αποφάσισε πέρυσι να αποχωριστεί το Λιμάνι για να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA. Τα στατιστικά του πριν φύγει από την Ευρωλίγκα θέλουν τον Σάσα Βεζένκοφ να έχει μέσο όρο 9.6 πόντους σε 228 παιχνίδια.

Αντίστοιχα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Τσεντί Οσμάν, με πέντε χρόνια στην Ευρωλίγκα και συγκεκριμένα από το 2012 έως το 2017 ως παίκτης της Εφές, είχε καταφέρει να πετύχει 6.7 πόντους σε 98 συμμετοχές.

Μεταξύ αυτών, άλλοι έξι παίκτες γύρισαν φέτος από το NBA. Ανάμεσα τους ο Φουρκάν Κορκμάζ, πλέον παίκτης της Μονακό, ο Τεό Μαλεντόν της Βιλερμπάν, ακολουθεί ο Ουσμάν Γκαρούμπα, που επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ομέρ Γιουρτσεβέν, άλλη μια μεταγραφή του Παναθηναϊκού για φέτος, ο Φράνκ Ντιλικινά, ο οποίος κατέκτησε φέτος το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική Γαλλίας, και τέλος ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και πλέον της Παρτίζαν.

Οκτώ γνώριμα πρόσωπα βρίσκονται ξανά στην Ευρωλίγκα. Ποια θα είναι η σταδιοδρομία τους στη σεζόν που έρχεται; Βεζένκοφ και Οσμάν πρέπει να δείξουν αν άξιζε ο «ντόρος» γύρω από το όνομα τους. Όσο για το αν θα τα καταφέρουν… Δεν το ξέρουμε. Το σίγουρο όμως είναι ότι έρχονται πιο «διψασμένοι» από ποτέ!




Τζωρτζίνα Μπασλή  

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0