Basket Talk

«Πότε ξεκινάμε;»: Κυρίαρχος Παναθηναϊκός, νίκησε με 83-72 την Εφές και αναμένει το επίσημο... τζάμπολ!

«Πότε ξεκινάμε;»: Κυρίαρχος Παναθηναϊκός, νίκησε με 83-72 την Εφές και αναμένει το επίσημο... τζάμπολ!
Επαγγελματικά και κυνικά κέρδισε ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Εφές Πίλσεν σε ματσ Ευρωλίγκας με 83-72, κατέκτησε το τουρνούα προετοιμασίας στη Σλοβενία.

Δεύτερη συνεχόμενο παιχνίδι εντός δύο ημερών, ισάριθμες νίκες. Αυτός είναι ο απολογισμός του νέου Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2024 – 2025 στο τουρνουά προετοιμασίας στη Σλοβενία, ύστερα από τη χθεσινή (06/09) νίκη με 81 – 76 επί της Τσεντεβίτα Ολίμπια. Σ΄ έναν, έστω και ανεπίσημο, αγώνα Ευρωλίγκας ο Εργκιν Αταμάν κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ομάδα που δημιούργησε και οδήγησε κάποτε δις στην  κορυφή της Ευρώπης.

Περίπου 1,5 λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου η διαφορά του σκορ βρέθηκε στην ύψιστη τιμή της (20-12) με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται 26-14, σκορ το οποίο περιγράφει την δυναμική του εφτάστερου, αφού συστηματικά υπήρξε μπροστά εξ αρχής. Υπήρξε αποτελεσματικός, αφού προηγήθηκε με σκορ 6-0 με δύο σερί τρίποντα των Γκραντ και Μήτογλου και θεαματικός με το κάρφωμα του Χουάντσο, ύστερα από ασίστ του Μπράουν – καθόλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου (και του ημιχρόνου αποδείχθηκε) διαχείρίστηκε πλήρως το ρυθμό.

Η Εφές αντέστρεψε τους ρόλους και δοκίμασε τους «πράσινους», καθώς ξεκίνησε η ίδια τη δεύτερη περίοδο με σερί 4-0 για το 26-18, μειώνοντας μάλιστα στους 4 (32-28). Οι σταθερές λύσεις, όμως, έρχονταν τακτικά από Μήτογλου, Χουάντσο, Παπαπέτρου και Μπράουν, με τον Γκριγκόνις να «κλειδώνει» το ημίχρονο στο «πράσινο» +7 με τρίποντο στη λήξη (44-37). 

Οι ηχηρές απουσίες καλύφθηκαν και όλα πήγαν «ρολόι» και στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την δυναμική παρουσία του Οτούρου, ο οποίος «πλήγωσε» την πράσινη ρακέτα με 11 πόντους, εκμεταλλευόμενος την απουσία των πενταριών. Ο Χουάντσο ανεβάζει ξανά το σκορ σε διψήφιο αριθμό, ο εξαιρετικός επιθετικά Γκριγκόνις έπαιξε σημαντικό ρόλο στο +15 της τρίτης περιόδου (66-51). Ο αποτελεσματικός σε όλο το ματς Μήτογλου υπήρξε πρωταγωνιστής στις δύο πλευρές του παρκέ στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν και ο «επτάστερος» ρόλαρε επιθετικά και έβαλε τέλος στα όποια ερωτηματικά για την έκβαση του αγώνα· έφτασε έως και το +23 πέντε λεπτά πριν τη λήξη (79-56) και χαλάρωσε δικαιολογημένα, χωρίς όμως συνέπειες, για το τελικό 83-72.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-14, 44-37, 66-51, 83-72 


www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0