Basket Talk

«Αν ο Φουρνιέ σου λέει... έρχομαι, είσαι υποχρεωμένος να τον φέρεις»: Όταν έκανε σε 40 λεπτά, ΟΛΑ όσα θέλει ο Μπαρτζώκας για τον Ολυμπιακό! (video)

«Αν ο Φουρνιέ σου λέει... έρχομαι, είσαι υποχρεωμένος να τον φέρεις»: Όταν έκανε σε 40 λεπτά, ΟΛΑ όσα θέλει ο Μπαρτζώκας για τον Ολυμπιακό! (video)

Μετράμε αντίστροφά σιγά-σιγά για την έναρξη της Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί το «deal» της χρονιάς, αποκτώντας τον Εβάν Φουρνιέ!  «Θα αποδώσει; Θα… πιάσει; Θα ταιριάξει στην ελληνική πραγματικότητα;». Οι ερωτήσεις είναι «παρεμφερείς». Και η απάντηση έγκειται σε 150 δευτερόλεπτα. Σου λέει «έρχομαι», του λες «έλα»!

Η έναρξη της Ευρωλίγκας πλησιάζει, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν κλείσει τον «κύκλο» των μεταγραφών. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μεταγραφή «βόμβα», ανακοινώνοντας τον Εβάν Φουρνιέ για τα επόμενα δύο έτη!

Ο Γάλλος περιφερειακός πραγματοποίησε την επιθυμία του ύστερα από 700 και πλέον ημέρες. Συγκεκριμένα,στις 21 Μαΐου του 2022, παρακολουθώντας το Final-4  του Βελιγραδίου, είχε γράψει στο «X» ότι αν επέστρεφε στην Ευρώπη, πιθανότατα θα το έκανε φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Εβάν Φουρνιέ αγωνίστηκε σε πέντε διαφορετικούς συλλόγους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, παίζοντας για τους Ντένβερ Νάγκετς, Ορλάντο Μάτζικ, Νιου Γιορκ Νικς, Μπόστον Σέλτικς και Ντριτρόιτ Πίστονς.

Αρκετοί ρωτούν για το αν ο Εβάν Φουρνιέ θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα. Και πολύ δε περισσότερο, σε όσα ζητά ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Την κίνηση χωρίς την μπάλα, το εύκολο σουτ, την... μυαλωμένη άμυνα, την ικανότητα να... διαβάζει κάποιος ορθολογικά το παιχνίδι.

Και μεγαλύτερη απάντηση από ένα βίντεο περί των 150 δευτερολέπτων, σαφώς και δεν υφίσταται. Τι εννοούμε με αυτό; 

Τη σεζόν 2021-22, στην αναμέτρηση των Νικς με τους Σέλτικς, ο 31χρονος γκαρντ δεν σταμάτησε να «πυροβολεί», καταγράφοντας ρεκόρ στο NBA, όσον αφορά το σκοράρισμα.

Ο Φουρνιέ πέτυχε 41 πόντους σε 42 λεπτά, έχοντας ευστοχήσει σε 10 από τα 14 τρίποντα που επιχείρησε. Μόλις σε 40 λεπτά, ο Φουρνιέ κατάφερε να κάνει όλα όσα επιθυμεί και αναζητά ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό. Ανέδειξε δηλαδή το επιθετικό του ταλέντο, την ικανότητα του «1vs1», διαθέτοντας και αδιανόητη ευστοχία από την περιφερειακή γραμμή. Προφανώς και το ένα παιχνίδι - αριθμητικά - δεν αποτελεί κριτήριο. Αλλά όταν ένας τέτοιος παίκτης σου λέει πως θέλει να... έρθει, απλά τον αγοράζεις, δίχως να κοιτάς... αριθμούς!


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0