Basket Talk

«Στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ!»: Γιατί να μη δούμε φέτος… επιτέλους το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός; (video)

«Στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ!»: Γιατί να μη δούμε φέτος… επιτέλους το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός; (video)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βάζουν «φωτιά» στην Ευρωλίγκα! Με τις δυο ομάδες να θεωρούνται ως φαβορί για την κατάκτηση της ευρωπαϊκής οργάνωσης… Μήπως έφτασε η στιγμή να δούμε έναν ελληνικό τελικό;

Μπορεί σε επίπεδο συλλόγων η αγωνιστική δράση να είχε σταματήσει για μερικούς μήνες, ωστόσο ήταν ένα καλοκαίρι γεμάτο από «μεγάλες» μεταγραφές, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά και τη φετινή σεζόν.

Ας ξεκινήσουμε από τον πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας για το 2024, Παναθηναϊκό. ‘Όπως είναι γνωστό, ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει, ωστόσο ο Εργκίν Αταμάν θέλησε να προσθέσει κάποιες σημαντικές «πινελιές» στο ρόστερ του, ώστε για ακόμη μια χρονιά οι «πράσινοι» να παραμείνουν φαβορί για την κατάκτηση τίτλων.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει δυο «κομβικούς» παράγοντες για την άκρως πετυχημένη σεζόν. Ο λόγος  για τους Εργκίν Αταμάν και Κέντρικ Ναν. Ο Τούρκος προπονητής θα συνεχίσει να είναι στο «τιμόνι» του «τριφυλλιού» μέχρι το 2027, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ θα συνεχίσει στον «πάγκο» των πρωταθλητών Ελλάδος, μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Επιπλέον, οι Μάριους Γκριγκόνις και Τζέριαν Γκραντ επέκτειναν την συνεργασία τους με την ΚΑΕ, για τα επόμενα δυο και τρία χρόνια, αντίστοιχα.

Πάμε τώρα στις... αφίξεις. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο του «μπαμ» με την απόκτηση του Λορένζο Μπράουν για τα επόμενα δυο χρόνια (υπάρχει οψιόν επέκτασης για ακόμα ένα έτος) από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμα... όπλο στην περιφερειακή του γραμμή. Να θυμίσουμε ότι την περασμένη σεζόν, ο 34χρονος γκαρντ με την φανέλα της Μακάμπι κατέγραψε συνολικά 13.20 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ, φτάνοντας με την ισραηλινή ομάδα μέχρι τα playoffs της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τέλος, η ομάδα του Αταμάν, έκλεισε το ρόστερ της με την απόκτηση του Ομέρ Γιούρτσεβεν. Οι «πράσινοι» με την προσθήκη του Τούρκου σέντερ, χτίζουν ένα πολύ δυνατό «δίδυμο» στους ψηλούς, μαζί με τον Ματίας Λεσόρ, κάτι το οποίο τους έλειπε πέρυσι.

Εκτός από ανανεώσεις και μεταγραφές υπήρχαν και αποχωρήσεις, καθώς παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελούν οι Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, Λούκα Βιλντόσα, Νίκος Χουγκάζ, Λευτέρης Μαντζούκας και Νεοκλής Αβδάλας.


Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έκανε τον ορισμό του «upgrade». Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με την ανανέωση του Γιώργου Μπαρτζώκα, μέχρι το 2026. Ένας άνθρωπος που ο κάθε ένας θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει ως τον αναμορφωτή του Ολυμπιακού, καθώς ήταν εκείνος που παρέλαβε μία ομάδα σε άσχημη κατάσταση, καταφέρνοντας να τα ανατρέψει όλα. Ο Έλληνας προπονητής, όσο βρίσκεται στο πάγκο του Ολυμπιακού, έχει κατορθώσει να κατακτήσει τίτλους, να βρεθεί σε τρία σερί Final-4 αλλά και να φέρει την ομάδα μία… ανάσα από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας! 

Ο Άλεκ Πίτερς ήταν ο επόμενος που ανανέωσε με την κόκκινη ΚΑΕ, για τα επόμενα δύο χρόνια. Ένας παίκτης, ο οποίος πήρε αρκετές ευκαιρίες μετά την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ και έγινε ένας από τους κορυφαίους της ομάδας.

Ένα από το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού χωρίς αμφιβολία ήταν η... επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ. Μόλις μία σεζόν άντεξαν χωριστά οι δυο πλευρές, με τον 29χρονο να επιστρέφει στον Ολυμπιακό, υπογράφοντας ένα  «χρυσό» συμβόλαιο.


Οι «εκπλήξεις» για τους «ερυθρόλευκους» δεν σταμάτησαν στην επιστροφή του Βεζένκοφ! Ο ερχομός του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό, μία κίνηση της τελευταίας στιγμής, προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους.

Τέλος, οι Τάιλερ Ντόρσει, Κίναν Έβανς και Λούκα Βιλντόσα είναι τα νέα ονόματα που θα ενισχύσουν το ρόστερ της νέας σεζόν, ενώ οι Ίγκνας Μπραζντέικις, Γιώργος Τανούλης, Αϊζάια Κάνααν, Λουκ Σίκμα και Μιχάλη Λούντζης, είναι οι παίκτες οι οποίοι έφυγαν από την ομάδα. Ωστόσο, πιθανή θεωρείται και η αποχώρηση του Φίλιπ Πετρούσεφ, με τον Σέρβο να συνεχίζει στον Ερυθρό Αστέρα.

Με τις συγκεκριμένες μεταγραφές, ανανεώσεις και αποχωρήσεις, και οι δυο ελληνικές ομάδες είναι φαβορί στις στοιχηματικές εταιρίες για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Δύο είναι οι ερωτήσεις μας: πρώτον, γιατί όχι; Και δεύτερον... Αν όχι τώρα, πότε; 

 


Αναλυτικά, οι αποδόσεις της Novibet, με φόντο την κατάκτηση της EuroLeague, για τη σεζόν 2024-25:

Παναθηναϊκός: 4.50

Ολυμπιακός:4.50

Ρεάλ Μαδρίτης: 5.50

Μονακό: 8.00

Φενέρμπαχτσε: 8.00

Μπαρτσελόνα:11.00



Κωνσταντίνα Αρμακόλα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0