Basket Talk

Πόσοι το έχουν καταλάβει; Ο Ναν είναι ο μόνος που μπορεί να «σπάσει» μία.. ιστορία του Παναθηναϊκού, με «ζωή» μισού αιώνα! (video)

Πόσοι το έχουν καταλάβει; Ο Ναν είναι ο μόνος που μπορεί να «σπάσει» μία.. ιστορία του Παναθηναϊκού, με «ζωή» μισού αιώνα! (video)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε. Κατέκτησε πέρυσι την 7η Euroleague στην ιστορία του και το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League. Το πλάνο απέδωσε, ο Εργκίν Αταμάν ανέβηκε ξανά στην κορυφή. Έχει όμως συνειδητοποιήσει κανείς, τι μπορεί να καταφέρει φέτος ο Κέντρικ Ναν, στην πρώτη «ολόκληρη» σεζόν στα «πράσινα» ; Κάτι που ουδείς έφερε εις πέρας τα τελευταία 57 χρόνια!

Ο «Βασιλιάς» επέστρεψε στον θρόνο του έπειτα από 13 χρόνια!

Με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο ολοκλήρωσε την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν ο Παναθηναϊκός, σηκώνοντας το έβδομο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του. Στο Βερολίνο οι «πράσινοι» έκαναν το αδιανόητο και συνέχισαν το θετικό σερί τους, καθώς έχουν συμμετάσχει σε επτά τελικούς της Ευρωλίγκας και έχουν καταφέρει να τους κερδίσουν όλους!

Οι πανηγυρισμοί της προηγούμενης σεζόν βέβαια για την ομάδα του Αταμάν δεν σταμάτησαν στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς στις 14 Ιουνίου στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος έπειτα από 3 χρόνια, κατακτώντας έτσι το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Μέσα σε έναν χρόνο ο Παναθηναϊκός κατάφερε και έκανε στροφή... 360 μοιρών, πετυχαίνοντας έτσι να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή. Υπεύθυνος βέβαια για αυτήν την ολική  μετάλλαξη της ομάδας ήταν ο Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος προπονητής πέτυχε ακριβώς ό,τι και με την Ανατολού Εφές σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Για αυτό τον λόγο, δικαίως ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θέλησε να του επεκτείνει το συμβόλαιο του μέχρι το 2027.

Βέβαια, εκτός από το κομμάτι του προπονητή, ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε αρκετές ηχηρές μεταγραφές. Μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα του μεταγραφικού ρόστερ ήταν οι Κώστας Σλούκας, Ματίας Λεσόρ και Κέντρικ Ναν, με τον τελευταίο να καταφέρνει να κάνει κάτι το... αδιανόητο.

Ο Αμερικανός γκαρντ θέλει να είναι ο επόμενος που θα αναδειχθεί ως ο κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει παίκτης του Παναθηναϊκού εδώ και 57 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα από το 1967. Για την ακρίβεια ο Γιώργος Κολοκυθάς ήταν το τελευταίο όνομα από την ομάδα του Παναθηναϊκού, το οποίο έχει γραφτεί στον πίνακα των κορυφαίων όλων, από άποψη σκοραρίσματος. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής, γνωστός και ως «καλαθομηχανή», κατάφερε να κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα μαζί με τους «πράσινους» (1967, 1969, 1971 και 1972), αλλά και να αναδειχθεί τρείς χρονιές πρώτος σκόρερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως παίκτες από την ομάδα του Ολυμπιακού έχουν κυριαρχίσει στη λίστα των πρώτων σκόρερ τα τελευταία τρία χρόνια, με τους Σάσα Βεζένκοφ (2021-22) και Άλεκ Πίτερς (2023-24), ενώ την περίοδο 2022-23 ο Μάρκους Ντένμον του Περιστερίου ήταν εκείνος που αναδείχθηκε ως πρώτος σκόρερ. Να θυμίσουμε κάτι; Ο Ντένμον τα κατάφερε, παίζοντας για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Κάτι ανάλογο ΔΕΝ συνέβη, όταν φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού!

Μπορεί λοιπόν, ο Κέντρικ Ναν να είναι αυτός που θα πάρει την «σκυτάλη» και θα γράψει την δική του, «χρυσή» ιστορία με την φανέλα του Παναθηναϊκού; Αν το κάνει, θα είναι και ο μοναδικός ξένος, που θα φοράει... πράσινα και θα κατακτήσει τον εν λόγω  «άτυπο» τίτλο! Ποιος ήταν ο προηγούμενος ξένος; Ο Ρίτσαρντ Ρέλφορντ, το 1992, με τη Δάφνη!

Κωνσταντίνα Αρμακόλα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0