Basket Talk

«Η Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον»: Η Εθνική Παίδων πάλεψε, αλλά «λύγισε» κόντρα στην Ισπανία (77-71) και πλέον πάει για το χάλκινο στο EuroBasket U16! (video)

«Η Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον»: Η Εθνική Παίδων πάλεψε, αλλά «λύγισε» κόντρα στην Ισπανία (77-71) και πλέον πάει για το χάλκινο στο EuroBasket U16! (video)

Η Ισπανία έβαλε... τέλος στα όνειρα της Εθνικής Παίδων (77-71), όταν μετά από ένα εφιαλτικό δίλεπτο, η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Eurobasket U16. 

Δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την Εθνική Παίδων, καθώς είχε να αντιμετωπίσει την ισχυρή Ισπανία για τον ημιτελικό του Eurobasket U16. Στο τέλος, η κούραση υπέταξε τους μικρούς, που «λύγισαν» χάνοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Τώρα διεκδικούν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό με αντίπαλο τον ηττημένο από την αναμέτρηση της Σερβίας με τη Γαλλία (16/08 21:00).

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ελλάδα ήταν καταιγιστική απέναντι στους Ισπανούς και έφτασε το σκορ, μέχρι και σε διψήφιες διαφορές. O Θανάσης Ασημένιος ήταν αυτός που ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα με 4/4 σουτ  και 9 πόντους στα πρώτα λεπτά.

Η ομάδα του Ιωάννη Καλαμπόκη τελείωσε στο +10 το πρώτο δεκάλεπτο (15-25) και έδειξε από νωρίς, ότι θέλει όσο τίποτα άλλο την πρόκριση στον τελικό. 

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος με την διαφορά να φτάνει και στο +13, αλλά η «ρόχα» έδωσε την δικιά της απάντηση, με τον Ζουρίτα να γίνεται ο πρώτος διψήφιος της αναμέτρησης και η Ισπανία να φέρνει στα ίσα τον αγώνα με το σφύριγμα της ανάπαυλας (40-40).

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Εθνική μας να παίρνει εύκολα το προβάδισμα και να κρατάει μία διαφορά +6 πόντων από την αντίπαλο. Έτσι, η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τη «γαλανόλευκη» να είναι μπροστά στο σκορ και στο +5 (51-56).


Όλα έδειχναν ότι θα είναι μία εύκολη πρόκριση στον μεγάλο τελικό για το Eurobasket U16 για την ομάδα μας. Όμως, ενάμιση λεπτό πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, η Ισπανία βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 74-67. Οι μικροί αθλητές της χώρας μας έκαναν αγώνα δρόμου για να πάρουν τα ηνία και να αποκλείσουν τον αντίπαλο. Δυστυχώς, το σφύριγμα του διαιτητή, σήμανε και τον αποκλεισμό των μικρών Ελληνόπουλων από τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου (77-71).



Τα δεκάλεπτα: 25-15, 40-40, 51-56, 77-71

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0