Basket Talk

«Χρυσοί» Γάλλοι, έφεραν… τούμπα τον τελικό με την Σλοβενία και κατέκτησαν ξανά το EuroBasket U20!

«Χρυσοί» Γάλλοι, έφεραν… τούμπα τον τελικό με την Σλοβενία και κατέκτησαν ξανά το EuroBasket U20!

Η Γαλλία κατέκτησε ξανά την κορυφή στο EuroBasket U20! Σε ένα πραγματικό ντέρμπι με την Σλοβενία, αρνήθηκε να χάσει, αν και βρέθηκε στο -9 στα μέσα της τέταρτης περιόδου, και εν τέλει χαμογέλασε στο φινάλε, επικρατώντας στον τελικό με 82-78 (21/07)!

Βρέθηκαν πίσω με εννέα πόντους στα μισά της τέταρτης περιόδου, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα «κυνηγούσαν» στο σκορ την Σλοβενία, αλλά στο τέλος, ήταν εκείνοι που κατέκτησαν το «χρυσό» μετάλλιο, για δεύτερη σερί διοργάνωση!

Η Γαλλία, με ένα απίθανο κρεσέντο στα τελευταία λεπτά, επικράτησε στον μεγάλο τελικό με 82-78 (21/07) και έτσι, έφτασε στην κορυφή του EuroBasket U20, που διεξήχθη στην Πολωνία!

Στα τελευταία 140 δευτερόλεπτα, οι Γάλλοι δέχθηκαν μόλις τρεις πόντους, φτάνοντας κάπως έτσι, στην κορυφή της Ευρώπης! Υπενθυμίζουμε πως στον ημιτελικό, είχαν αποκλείσει την Εθνική μας ομάδα, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά.

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ευρώπης ο Ζακαρί Περίν, που τελείωσε το ματς με double double, έχοντας 19 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ από την άλλη πλευρά, για την Σλοβενία ξεχώρισε ο Ούρμπαν Κλάβζαρ, που σταμάτησε στους 23 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 42-37, 59-54, 78-82

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0