Basket Talk

Το μέλλον της Εθνικής είναι λαμπρό: Η Ελλάδα «λύγισε» ξανά το Βέλγιο με 70-68 και πήρε το χάλκινο μετάλλιο! (video)

Το μέλλον της Εθνικής είναι λαμπρό: Η Ελλάδα «λύγισε» ξανά το Βέλγιο με 70-68 και πήρε το χάλκινο μετάλλιο! (video)

Σπουδαία διάκριση για δεύτερη διαδοχική χρονιά για την «Γαλανόλευκη», η οποία (όπως και πέρυσι) κέρδισε και πάλι το Βέλγιο για να... επαναλάβει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket under 20. Σπουδαίο παιχνίδι από την «τριπλέτα» Κωνσταντινίδη, Καρακώστα, Ζούγρη!

Στην Πόλσατ Πλας Αρίνα της Πολωνίας, η Ελλάδα τέθηκε αντιμέτωπη με το Βέλγιο με έπαθλο την τρίτη θέση και την κατάκτηση του χάλκινου για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Υπενθυμίζεται πως μετά την τρίτη θέση στο Ευρωμπάσκετ Under 20 που κατοχυρώθηκε στο Ηράκλειο και πάλι απέναντι στο Βέλγιο, η Εθνική μας ζούσε μία κατάσταση… déjà vu.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο ξεκίνημα στο σκορ μην καταφέρνοντας ωστόσο να χτίσουν προβάδισμα ασφαλείας με τους Έλληνες παίκτες του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου ωστόσο, να κλείνουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 21-15. Από εκείνο το σημείο και μετά, το Βέλγιο, έκανε σερί και ανέκτησε το προβάδισμα, άλλοτε μικρότερο και άλλοτε μεγαλύτερο έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Αγιούμπα Μπράιαντ και Νέιθαν Μίσια-Ντιο. Το Βέλγιο εκμεταλλευόταν τα αγωνιστικά του πλεονεκτήματα, όπως είναι η αθλητικότητα και διαχειριζόταν το υπέρ του προβάδισμα. Το 50-46 του τρίτου δεκαλέπτου έκανε σαφές πως το παιχνίδι είχε ακόμη ζωή και η Εθνική μας ελπίδες για να επαναλάβει το περυσινό της κατόρθωμα

Πράγματι, λοιπόν, η Ελλάδα πέρασε έπειτα από πολλή ώρα μπροστά στο 34’ με 57-56 χάρη σε προσπάθεια του Χαρίλαου Παρασκευόπουλου. Το παιχνίδι παιζόταν πια στην «κόψη του ξυραφιού».

Περίπου 90’’ πριν τη λήξη, η Εθνική μας πέρασε και πάλι μπροστά με 65-63 χάρη σε τριποντάρα του Καρακώστα. Ο Κωνσταντινίδης με νέο μεγάλο τρίποντο κράτησε την Εθνική μας μπροστά στο σκορ (68-65) και έθεσε ουσιαστικά τις βάσεις της μεγάλης διάκρισης για την «Γαλανόλευκη». Το προβάδισμα αποδείχτηκε αρκετό για την Εθνική μας, και οι παραβάσεις στο τέλος, όπου έστελναν αμφότερες ομάδες στη γραμμή των ελεύθερων βολών δεν άλλαξαν κάτι παρα μονάχα διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.



Το 70-68 προσέφερε στην Εθνική μας λόγους για αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά, όπως ακριβώς συνέβη και πέρυσι στο Ηράκλειο, οι παίκτες του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, αποδεικνύοντας πως το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι λαμπρό.

Συγχαρητήρια παιδιά!

 

Το σκορ των δεκαλέπτων: ΒέλγιοΕλλάδα, 15-21, 40-31, 50-46, 68-70.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0