Basket Talk

«Εκρηκτική» η Γαλλία, ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Εθνική Νέων, που πλέον… φουλάρει για το χάλκινο μετάλλιο! (video)

«Εκρηκτική» η Γαλλία, ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Εθνική Νέων, που πλέον… φουλάρει για το χάλκινο μετάλλιο! (video)

Το «διαστημικό» πρώτο ημίχρονο της Γαλλίας έκρινε τα πάντα. Η Εθνική Νέων «ψαλίδισε» τη διαφορά, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ολική ανατροπή (20/07, 69-57), με αποτέλεσμα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του EuroBasket U20 να καταλήξει στα χέρια των Γάλλων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όμως είναι ακόμα «ζωντανό» για το χάλκινο μετάλλιο και θα «παλέψει» για αυτό κόντρα στο Βέλγιο!

Μία ήττα δεν μπορεί να στερήσει, σε καμία περίπτωση, τα χαμόγελα για αυτήν την Εθνική Νέων! Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, μα η ανωτερότητα των Γάλλων ήταν εμφανής και το… εκρηκτικό τους πρώτο ημίχρονο, ουσιαστικά, έκρινε την αναμέτρηση.

Η Γαλλία επικράτησε με 69-57 (20/07) στον ημιτελικό κόντρα στην Ελλάδα και έτσι, θα είναι εκείνη που θα βρεθεί στον τελικό απέναντι στη Σλοβενία (21/07, 21:30), για να διεκδικήσει την κορυφή στο EuroBasket U20.

Αυτό όμως, δεν είναι το τέλος του δρόμου για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Την Κυριακή (21.07, 19:00) θα δώσει την τελευταία της «μάχη», αυτή τη φορά κόντρα στο Βέλγιο, με στόχο την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου!


Το +30 του ημιχρόνου (47-17) μετέτρεψε το υπόλοιπο του παιχνιδιού σε τυπική διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, η «γαλανόλευκη» ανέβασε την απόδοσή της και έτσι, κατάφερε να «ψαλιδίσει» την απόσταση, μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Κορυφαίος για την Εθνική μας ομάδα ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, οι Γάλλοι είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους ΝτιαβαράΧαμόν και Περίν, που είχαν όλοι από 10 πόντους.


Τα δεκάλεπτα:
21-11, 47-17, 59-43, 69-57

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0