Basket Talk

Με... άρωμα 2009 και 2017: Η Εθνική Νέων «ματώνει» στο παρκέ και αγγίζει ένα νέο μετάλλιο! (video)

Με... άρωμα 2009 και 2017: Η Εθνική Νέων «ματώνει» στο παρκέ και αγγίζει ένα νέο μετάλλιο! (video)
Με πάθος και ψυχή η Εθνική Νέων έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του EuroBasket U20. Και ποιος της... απαγορεύει να ονειρεύεται ένα επίτευγμα ανάλογο με αυτό της «γαλανόλευκης» του 2009 και του 2017;
Ένα εξαιρετικό πρόσωπο έχει δείξει μέχρι στιγμής η Εθνικη Νέων στο EuroBasket U20 που διεξάγεται στην Πολωνία, με τη «γαλανόλευκη» να επικρατεί και της Λιθουανίας (18/07, 87-82) και να προκρίνεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Με κορυφαίο τον Γιάννη Καρακώστα και ηγέτη τον «πολεμιστή» Βαγγέλη Ζούγρη, το σύνολο του Κωνσταντίνου Παπαδοπούλου κατόρθωσε να φτάσει ως τους «4» και να αγγίξει το μετάλλιο για δεύτερη διαδοχική σεζόν.



Πέρυσι, η Εθνική τερμάτισε στην 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο, ενώ φέτος οι διεθνείς επιθυμούν να κάνουν το «βήμα» παραπάνω και να... αντιγράψουν τα επιτεύγματα της «γαλανόλευκης» του 2009, αλλά και του 2017. Και στις δύο περιπτώσεις, το χρυσό μετάλλιο είχε καταλήξει σε ελληνικά χέρια, με την Εθνική να κερδίζει τη Γαλλία και το Ισραήλ αντίστοιχα και να ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης, όσον αφορά στην κατηγορία U20.



Πλέον, η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μία ακόμη πρόκληση, καθώς στην ημιτελική φάση θα «μονομαχήσει» με τη Γαλλία (20/07, 21:30), με «φόντο» ένα εισιτήριο για τον τελικό του EuroBasket U20.

Κι ακόμη κι αν δεν είναι το φαβορί ή αν δεν έχει το ταλέντο των προηγούμενων ετών, σίγουρα έχει αρκετές πιθανότητες για να προκριθεί, αρκεί να πραγματοποιήσει το... τέλειο παιχνίδι και να πάρει βοήθειες τόσο από τα παιδιά του βασικού ροτέισον, όσο και από όσους έρθουν από το... βάθος του πάγκου. Οι Γάλλοι μπορεί να μοιάζουν ως ένα αρκετά δύσκολο «εμπόδιο», όμως δεν είναι... ανίκητοι. Άλλωστε, οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στη φάση ομίλων, εκεί που η Εθνική πάλεψε, αλλά έχασε μόλις με 6 πόντους (68-62) πληρώνοντας το κακό διάστημα της πρώτης περιόδου.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι την αναμέτρηση του Σαββάτου (20/07) θα παρακολουθήσουν αρκετοί Έλληνες, κάτι που συνέβαινε κατ' εξακολούθηση τα προηγούμενα χρόνια, όπου η ομάδα Νέων της Ελλάδας είχε πάντοτε τη... τιμητική της.

Ο Ζούγρης, ο Σαμοντούροφ, ο Καρακώστας και τα... αλλά παιδιά θα δώσουν την «ψυχή» τους στο παρκέ και θα παλέψουν για μία θέση στον τελικό, εκεί που - αν προκριθούν - θα αντιμετωπίσουν είτε το Βέλγιο, είτε τη Σλοβενία. Και ποιος τους... απαγορεύει να ονειρεύονται ένα επίτευγμα ανάλογο με αυτό της Εθνικής Νέων του 2009 και του 2017;



Γιώργος Καπουκάκης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0