Basket Talk

Μπέβερλι, Μότλεϊ και μεταγραφές... EuroLeague: Θα έχει αντίπαλο στο EuroCup η Χάποελ Τελ Αβίβ;

Μπέβερλι, Μότλεϊ και μεταγραφές... EuroLeague: Θα έχει αντίπαλο στο EuroCup η Χάποελ Τελ Αβίβ;
Από «μπαμ» σε... μπαμ πηγαίνει η Χάποελ Τελ Αβίβ του Στέφανου Δέδα, ταράζοντας τα νερά στην ευρωπαϊκή αγορά. Στόχος της είναι να κατακτήσει τόσο το πρωτάθλημα στο Ισραήλ, όσο και το EuroCup. Και με το ρόστερ που έχει δημιουργήσει, έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει! 
Αρκετή αίσθηση στην ευρωπαϊκή αγορά έχουν προκαλέσει οι μεταγραφικές κινήσεις της Χάποελ Τελ Αβίβ το τελευταίο διάστημα.

Μέσα στο καλοκαίρι, η ομάδα από το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε «ηχηρές» μεταγραφές, οι οποίες έχουν... ακουστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, με το φίλαθλο κοινό να μένει έκπληκτο με την off-season μιας ομάδας που δεν αγωνίζεται στη EuroLeague, αλλά στο EuroCup.

Τελευταία, σπουδαία προσθήκη της Χάποελ ήταν αυτή του Πάτρικ Μπεβερλι, ο οποίος στα 36 του χρόνια, άφησε μετά από 11 έτη το NBA και επέστρεψε στην Ευρώπη, αφού όπως τόνισε: «Μου έδωσαν ό,τι ζήτησα»!


Βέβαια, η πρώτη μεγάλη κίνηση των Ισραηλινών ήταν η απόκτηση του Τζόναθαν Μότλεϊ, ενός παίκτη που αγωνίστηκε στο Final Four της EuroLeague, τη στιγμή που μεταξύ άλλων, έχουν αποκτηθεί οι Τζο Ράγκλαντ, Μάρκους Φόστερ, Ις ΒάινραϊτΜπεν Μπέντιλ, ενώ φημολογείται πως έχει συμφωνήσει με τον ισραηλινό σύλλογο και ο Τόνιε Τζεκίρι. Μάλιστα, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως οι περισσότερες μεταγραφές έγιναν με σκοπό τη δημιουργία μιας εξαιρετικής αμυντικής ομάδας, η οποία δεν θα επιτρέπει στους αντιπάλους της να... ελπίζουν.

Φυσικά, για να πραγματοποιηθούν οι κινήσεις που προαναφέρθηκαν, χρειαζόταν και ένα... μεγάλο «πορτοφόλι», αλλά και η διάθεση να δοθούν αρκετά χρήματα από τους ανθρώπους της Χάποελ. Κάτι το οποίο ήταν και προαπαιτούμενο. Αφενός λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και αφετέρου λόγω της απουσίας της ομάδας από την πρώτη «γραμμή» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Όσον αφορά στα χρήματα και στη διάθεση που υπήρξε, ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο Μπέβερλι θα αμείβεται περίπου με 1.9 εκατ. ευρώ ετησίως. Ένα συμβόλαιο που κάποιες ομάδες της EuroLeague, ενδεχομένως και να μην έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν!

Μέσα σε ένα καλοκαίρι, η Χάποελ του Στέφανου Δέδα απέκτησε ρόστερ ομάδας EuroLeague, η οποία φυσικά δεν θα πρωταγωνιστούσε στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε ορισμένες δυσκολίες. Και ο σκοπός αυτής της επένδυσης είναι ένας: Η κατάκτηση του EuroCup και το «εισιτήριο» για την επόμενη EuroLeague, τη στιγμή που ο στόχος της κατάκτησης του ισραηλινού πρωταθλήματος μοιάζει... αυτονόητος.

Παράλληλα, μετά από πολλά χρόνια και η Μακάμπι Τελ Αβίβ φαίνεται πως θα έχει έναν αρκετά μεγάλο ανταγωνισμό στο εγχώριο πρωτάθλημα, την ώρα που το ερώτημα αναφορικά με την Χάποελ είναι ένα: θα έχει αντίπαλο στο φετινό EuroCup; Οι απαντήσεις στο παρκέ!

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0