Basket Talk

«Ήρθα με στόχο να επιστρέψω στο NBA, αλλά...»: Ο Ναν έμεινε στην Ευρώπη γιατί «ερωτεύτηκε» τον Παναθηναϊκό! (video)

«Ήρθα με στόχο να επιστρέψω στο NBA, αλλά...»: Ο Ναν έμεινε στην Ευρώπη γιατί «ερωτεύτηκε» τον Παναθηναϊκό! (video)
Ο Κέντρικ Ναν... λάτρευε το NBA, όμως, μέσα σε λίγους μήνες, κατάλαβε πως στον Παναθηναϊκό και την Ευρώπη θα είναι «βασιλιάς». Το σκεπτικό που είχε τον Οκτώβριο διαφοροποιήθηκε και οι πρωταθλητές Ευρώπης «σφράγισαν» τη... μεταγραφή του καλοκαιριού! 
Ήταν 31 Οκτωβρίου του 2023 όταν ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την απόκτηση του Κέντρικ Ναν, ο οποίος ερχόταν στην Ευρώπη με αρκετές περγαμηνές, ωστόσο λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν αυτό που θα ακολουθήσει.

Ο Αμερικάνος γκαρντ... λάτρευε το NBA και δεν ήταν διατεθειμένος να βιαστεί και να αλλάξει περιβάλλον. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός πως περίμενε έως τον Οκτώβριο για το συμβόλαιο που θα τον ικανοποιούσε στον «μαγικό» κόσμο. Οι επιλογές του στις ΗΠΑ όμως δεν ήταν αυτές που θα ήθελε και έτσι αποφάσισε να... ανοίξει το «δρόμο» προς την Ευρώπη, εκεί που τον περίμεναν αρκετές προτάσεις. Εκείνος επέλεξε τον Παναθηναϊκό, έχοντας ως στόχο - όπως είχε δηλώσει ο ίδιος  - να επιστρέψει κάποια στιγμή στην πατρίδα του.

nunn-miami.webp

«Ήρθα εδώ με στόχο να επιστρέψω στο NBA. Στο ενδιάμεσο όμως είχα επιτυχίες εδώ και όλα ήταν υπέροχα», είχε αναφέρει ο πρώην NBAερ τον Μάρτιο. Και ήταν φανερό πως το σκεπτικό του, αλλά και ο τρόπος που είχε ξεκινήσει να βλέπει το «τριφύλλι» και κατ' επέκταση το ευρωπαϊκό μπάσκετ, είχε διαφοροποιηθεί. Έμοιαζε σαν να είχε ξεκινήσει να βάζει τον σύλλογο μέσα στην καρδιά του. 


Ο 28χρονος προσαρμόστηκε γρήγορα στις απαιτήσεις της EuroLeague, ανέβασε επίπεδο τον Παναθηναϊκό και - μαζί με τους συμπαίκτες του - τον οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου στο Βερολίνο, αλλά και σε αυτή του πρωταθλήματος, περίπου 20 ημέρες αργότερα.

Ο χαμηλών τόνων Ναν μετατράπηκε σε λίγο καιρό σε έναν παίκτη που επικοινωνούσε με την κερκίδα, πανηγύριζε έξαλλα καλάθια και νίκες, ενώ έδειχνε και να έχει «δεθεί» με τον Παναθηναϊκό.

Γι' αυτό το λόγο αποφάσισε και να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «πράσινους», έναν μήνα πριν τελειώσει η σεζόν! Μοναδική εκκρεμότητα ήταν να λήξει και το NBA-out που είχε στο συμβόλαιό του ο Ναν. Αυτό συνέβη το πρωί της Τρίτης (16/07), με την παραμονή του παίκτη στον Παναθηναϊκό να «σφραγίζεται» και επίσημα! Οι πρωταθλητές Ευρώπης προχώρησαν στη σπουδαιότερη... μεταγραφή του καλοκαιριού, διατηρώντας στο ρόστερ τους, τον παίκτη που άλλαξε την ιστορία της περσινής ομάδας, αφού αποτέλεσε την... ένεση που χρειαζόταν το - ήδη ποιοτικό - σύνολο του Παναθηναϊκού, για να βρεθεί στην κορυφή. 

 
Το πιο εντυπωσιακό όμως στην υπόθεση Ναν, έχει να κάνει με τον τρόπο που κινήθηκε ο οργανισμός του Παναθηναϊκού, αλλά και με την επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στο «τριφύλλι» παρά το γεγονός πως πριν από λίγους μήνες - και πριν έρθει στην Ευρώπη - έμοιαζε σαν να μην... θέλει να ακούει καν πως υπάρχει αυτή η περίπτωση! 
 
Κι όμως, ο Ναν κατανόησε πως στο ΟΑΚΑ είναι «βασιλιάς», αφού έχει έναν ρόλο που δεν θα έβρισκε ποτέ στο NBA. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον λατρεύουν, ενώ η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Έτσι, το «ήρθα στον Παναθηναϊκό με σκοπό να επιστρέψω στο NBA», σταδιακά έβγαινε από το μυαλό του και εν τέλει μετατράπηκε σε μία ηχηρή παραμονή! 

Kendrick NunnReal Madrid - Panathinaikos AKTOR AthensTurkish Airlines Euroleague 2023-24 Final 4FinalBerlino, 26/05/2024Foto MarcoBrondi // CIAMILLO-CASTORIA
 
Φυσικά, μεγάλο ρόλο στην απόφαση του Ναν έπαιξε και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε τη διαδικασία ο Παναθηναϊκός, που «έτρεξε» για να εξασφαλίσει ότι εάν εκείνος παραμείνει στην Ευρώπη, θα είναι μονάχα για το «τριφύλλι». Οι «πράσινοι» προσέφεραν ένα αρκετά μεγάλο συμβόλαιο στον παίκτη, του έδωσαν να καταλάβει πως το να συνεχίσει στο ΟΑΚΑ θα είναι μία αρκετά καλή προοπτική για την καριέρα του και γενικότερα του έδειξαν πόσο τον χρειάζονται. 
 
Και πράγματι, ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ανάγκη την παραμονή του Κέντρικ Ναν. Δεν θα... διαλυόταν, μέσα σε μία μέρα, ό,τι είχε χτίσει ο Εργκίν Αταμάν, επειδή ο παίκτης θα αποχωρούσε. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να βρεις άλλον... Ναν. Και στον Παναθηναϊκό, αυτό το γνωρίζουν καλά. 
 
Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0