Basket Talk

Φιάσκο στο Eurobasket Γυναικών U20, στα 100+ τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - «Φωτεινή εξαίρεση» Ελληνίδα γιατρός που τιμήθηκε από τη FIBA

Φιάσκο στο Eurobasket Γυναικών U20, στα 100+ τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - «Φωτεινή εξαίρεση» Ελληνίδα γιατρός που τιμήθηκε από τη FIBA
Εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας παρουσιάστηκαν στο Eurobasket Γυναικών U20 Β' Κατηγορίας. Πανικός επικράτησε στο ξενοδοχείο, αφού από τις 15 αποστολές, μόλις δύο είχαν σύνοδο γιατρό!
Το απόλυτο φιάσκο σημειώθηκε στο Eurobasket Γυναικών U20 Β' Κατηγορίας που διεξήχθη στη Σόφια.

Τα τελευταία 24ωρα παρουσιάστηκαν εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ενώ πάνω από 30 αθλήτριες χρειάστηκαν να εισαχθούν στο νοσοκομείο έτσι ώστε να νοσηλευτούν.

Από την πλευρά της, η FIBA δεν θέλησε να αναβάλει τα παιχνίδια, με αποτέλεσμα κάποιες ομάδες να χάσουν στα... χαρτιά, αφού λόγω της ασθένειας πολλές από αυτές ήταν ανήμπορες να αγωνιστούν, λόγω των πολλών απουσιών!

Φυσικά, από την γαστρεντερίτιδα «χτυπήθηκε» και η Εθνική Ελλάδος Νέων, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Livesport, οι Ελληνίδες που ασθένησαν είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Πάντως, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, το πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός πως από τις 15 αποστολές, μονάχα δύο είχαν σύνοδο γιατρό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στο ξενοδοχείο, την ώρα που αρκετές αθλήτριες λιποθυμούσαν!

Αξίζει να σημειωθεί πως η μία γιατρός ήταν η Ελληνίδα, Κική Τσακίρη, η οποία βοήθησε τα μέγιστα στο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η οποία βέβαια ήταν αρκετά δύσκολη, όσον αφορά στη διαχείρισή της. Μάλιστα, η γιατρός από τη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε και από τη FIBA για την πολύτιμη βοήθειά της. 

Τέλος, αναφορικά με τη γαστρεντερίτιδα, αυτή φέρεται να προκλήθηκε από ιό, καθώς από αυτή ταλαιπωρήθηκαν και αρκετά άτομα που δεν έφαγαν από το φαγητό του ξενοδοχείου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0